تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827223826




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزنامه سیاست‌روز گزارش داد ۵۰ میلیون ایرانی کجا بروند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روزنامه سیاست‌روز گزارش داد
۵۰ میلیون ایرانی کجا بروند؟
وزیر اسبق کشاورزی و مشاور کنونی معاون اول رئیس‌جمهور پیشنهاد کوچ ۵۰ میلیون ایرانی را مطرح کرده و همه مشکلات کمبود آب را به گردن دولت پیش انداخته در حالی که وی در دولت کارگزاران، کار چندانی برای بهبود وضعیت کشاورزی و آبیاری کشور نکرده است.

خبرگزاری فارس: ۵۰ میلیون ایرانی کجا بروند؟



روزنامه سیاست روز گزارش داد: طرح موضوعاتی خارج از حوزه اختیارات و وظایف مستقیم از سوی برخی مسئولان آن هم با شدت و غلو بسیار، باعث نگرانی‌هایی در نزد مردم می‌شود.
مسئولان در هر حوزه‌ای که هستند باید سعی کنند نوع گفتارشان تأثیر منفی بر ذهن و افکار مردم نگذارد. ایجاد نگرانی در میان مردم و آنها را نگران ساختن بدون توجه به حوزه وظایفی که در اختیار مسئول مربوطه قرار دارد، مشکلات زیادی را در جامعه ایجاد خواهد کرد.
اینکه برخی در دولت کنونی از زمان روی کار آمدن تاکنون دولت‌های قبلی به ویژه دولت نهم و دهم را متهم به ایجاد مشکلات موجود در کشور می‌کنند، برای هیچکس قابل قبول نیست، چون دولتی که اکنون در سرکار است، با آشنایی کامل از هر آنچه در روند دولت قبل وجود داشته، وارد رقابت شده و مورد انتخاب هم قرار گرفته و اکنون که کار به اداره و مدیریت کشور رسیده است، همه مشکلات و گرفتاری‌ها به گردن دولت پیشین انداخته می‌شود، هر چند همه دولت‌ها دارای نکات مثبت و منفی و کاستی‌ها هستند اما انصاف و عدالت و تقوا حکم می‌کند که رعایت چنین مواردی بشود.اگر اکنون دولت کنونی با مشکلاتی روبرو است، دولت یا دولت‌های پیشین هم با همین مشکلات دست به گریبان بودند.
اگر این مشکلات حل و بر طرف شد مهم است نه این که ناتوانی در حل آن را به گردن دیگران بیندازیم.
از آلودگی هوا گرفته تا مسائل محیط‌زیستی و کمبود برق و گاز و وضعیت بهداشت و درمان تا موضوع آب که در ایران همواره و همیشه مسئله مهمی برای کشور و مردم بوده است.
به نظر شما کوچ50 میلیونی مردم ایران، پیشنهاد درست و منطقی است؟ هر فردی از افراد جامعه چنین راهکاری را بخواند، این پیشنهاد را دور از منطق و عقلانیت برداشت می‌کند. از جمعیت 75 میلیونی ایران 50 میلیون نفر کجا بروند؟ چرا بروند؟ یعنی ظرفیت کشوری با وسعت و منابع گسترده برای 25 میلیون نفر جمعیت است؟
آقای عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی و مشاور کنونی معاون اول رئیس‌جمهور چنین پیشنهادی را مطرح کرده است و البته همه مشکلات کمبود آب را به گردن دولت پیش انداخته در حالی که خود ایشان در زمان وزارت دولت کارگزاران، کار چندانی برای بهبود وضعیت کشاورزی و آبیاری کشور نکرده است.
در هر صورت، چنین طرح و پیشنهادی اگر از سر مزاح و یا حتی از سر هشدار جدی هم باشد، نامناسب و غیرمنطقی و غیرعملی است. مدیریت و مسئولیت در دولت‌ها، وظیفه سنگینی است که باید برای بهبود شرایط از سوی آن فرد مدیر پیاده شود. نه این که با چنین سخنانی، علاوه بر این که دل مردم را خالی می‌کنند، طرح افزایش جمعیت را که مورد تاکید نظام اسلامی و مسئولین ارشد کشور است، زیر سوال می‌برند. اگر کمی درایت، مدیریت و تدبیر به خرج دهند، این بحران آب به آسانی پشت سر گذاشته می‌شود نه این که پیشنهاد مهاجرت 50 میلیون نفر ایرانی را مطرح کنند. این پیشنهادهایشان ضعف مدیریتی در اداره امور کشور از سوی چنین افرادی است که از حل مشکلات عاجزند.
قرار گرفتن ایران در معرض خشکسالی اتفاقی نیست که همین دیروز رخ داده باشد و متولیان خود را در مواجهه با آن ببینند. بحران کم‌آبی و هدر رفتن آب در کشور در سالیان اخیر همواره از سوی کارشناسان و منتقدان مطرح شده اما با گذشت این همه سال همچنان این مشکل پابرجاست و کار به جایی رسیده که روزانه اخبار متعددی طبق اعلام نظر وزیر نیرو که کشور با بحران بی‌آبی روبروست منتشر می‌شود.
طبق اعلام وزیر نیرو حدود 60 درصد آب مورد نیاز کشور از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و در سال‌های گذشته 110 میلیارد مترمکعب از ذخایر استاتیک آب‌های زیرزمینی را مصرف شده و این درحالی است میزان بارندگی در کشور بیش از 28 درصد نسبت به سال‌های قبل کاهش داشته است و این موضوع به معنای قرار گرفتن در مرز بحران آبی است.
از سوی دیگر رئیس مرکز تحقیقات و ارتباط با صنعت شرکت آب و فاضلاب اعلام کرده است متوسط سرانه مصرف آب در بخش خانگی در ایران به طور متوسط 190 لیتر در روز به ازای هر نفر و در دنیا 135 تا 140 لیتر است و این میزان در برخی از کلان‌شهرها در فصل گرم سال به حدود 250 لیتر می‌رسد که با این اوصاف ایرانیان دو برابر متوسط جهانی در سال آب مصرف می‌کنند.
اما عیسی کلانتری، وزیر کشاورزی دوران سازندگی این موضوع را مطرح می‌کند که تنها دو کشور در جهان وجود دارد که با بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آب‌های سطحی در معرض بحران جدی قرار گرفته‌اند و آن دو کشور ایران و مصر است.
وی با اشاره به اینکه میزان بهره‌برداری از آب‌های سطحی در مصر به ٤٦‌ درصد و در ایران با اختلاف فاحش به ٩٧‌ درصد رسیده است معتقد است ایران با بهره‌برداری از ٩٧‌ درصد آب‌های سطحی خود عملا تمام رودخانه‌های خود را خشک کرده است و دیگر آبی در طبیعت باقی نمانده است.
برآیند تمام اظهار‌نظرهایی از این دست نشان می‌دهد که امروزه معضل بی‌آبی و کمبود آن برخلاف گذشته به یک امر واضح و آشکار تبدیل شده است و شرایط به جایی رسیده که جایی برای کتمان این موضوع وجود ندارد اما نکته جالب‌تر اینکه در این بین کسانی لب به انتقاد گشوده و این موضوع را در بوق و کرنا کرده و درصدد یافتن راه‌حل هستند که خود سال‌های گذشته در سمت متولی ایفای نقش می‌کردند و حال بروز چنین بحرانی را به دیگران نسبت می‌دهند.

راه‌حل‌های مدیریتی
راه‌حل‌هایی که از یک آسیب‌شناسی شروع شده و با ارائه ریشه‌های بروز این معضل مدعی هستند که راهکارهایی که تاکنون اجرایی شده به نتیجه نمی‌رسد و حمایت‌های همه‌جانبه سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها را می‌طلبد. وزیر نیرو تا پیش از این بر این ادعا بود که مطالب مرتبط با موضوع آب بسیار عمیق و نگران‌کننده‌ است که راهکار دارد، اما کلید حل مشکل آب فقط در دست مسئولان نیست و تمام مردم شامل شهروندان، روستانشینان، صنعتگران و کشاورزان باید کمک کنند تا بتوان موضوع بحران آب را مدیریت کرد.
اما عیسی کلانتری از جمله افرادی که با انتقاد از عملکرد متولیان موضوع بحران آب را مطرح می‌کند مدعی است که برای رفع خشکسالی نیازمند اقدامات فوری هستیم و اگر به همین وضع ادامه دهیم حدود ٧٠‌ درصد ایرانیان یعنی جمعیتی معادل ٥٠‌ میلیون نفر برای زنده ماندن ناچار به مهاجرت از کشور هستند. بنابراین برای اینکه بتوانیم ظرف ٥ تا ٦‌ سال آینده به حالت نرمال برسیم باید سطح برداشت آب از منابع‌مان را به نصف برسانیم ضمن اینکه باید سطح برداشت آب از ٩٦‌میلیارد مترمکعب به ٥٦‌ میلیارد مترمکعب برسد.

پتانسیل‌ها را دریابیم
آنچه مسلم است در کنار این راه‌حل‌ها نکاتی مطرح می‌شود که جای تامل بسیار دارد نکاتی که ریشه در سوءمدیریت دارد و بس. برخی کارشناسان و متولیان بحران بی‌آبی در کشور را به گونه‌ای جلوه می‌دهند که تنها ریشه در استفاده نادرست از آب و یا کمبود منابع آبی در کشور دارد در حالی که بسیاری از کشورهایی که امروز در همسایگی ایران و در حاشیه خلیج‌فارس قرار دارند به مراتب شرایط بدتری از نقطه نظر تامین آب و منابع از این دست دارند.
کشورهایی که تا دیروز بیابان لم‌یزرع و شن‌زار بودند امروز با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز به جایی رسیده‌اند که به بهشت توریست‌ها و سرمایه‌گذاران جهان تبدیل شده‌اند و متولیان آنها هیچ‌گاه دم از کمبود آب و یا نبود منابع آبی نزدند و تلاش نکردند تا سوءمدیریت خود را به گردن ظرفیت‌ها و پتانسیل موجود در کشور بیندازند.
آنچه مسلم است وضعیت ایران از منظر ظرفیت و پتانسیلی که دارد به هیچ‌وجه قابل قیاس با این کشورهای بیابانی حاشیه خلیج‌فارس نیست و آنچه کشور را به این روز نشانده به موضوع سوءمدیریت، عدم صرفه‌جویی و استفاده از تکنولوژی‌های نو باز می‌گردد که موجب شده نتوانیم این بحران را زودتر از این سپری کنیم.
طبق مستندات بیش از یک‌سوم منابع آبی کشور اتلاف می‌شود و به مصرف نهایی نمی‌رسد و بخش عمده این هدر‌رفت آب به حوزه کشاورزی باز می‌گردد و اگر تلاش نشودکه از تکنولوژی‌های جدید استفاده شده و مدیریت بحران صورت نگیرد بی‌شک نه تنها از بحران عبور نمی‌کنیم که شرایط از این نیز بدتر خواهد شد.

مصرف آب در آیینه آمار
بر‌اساس اعلام بانک جهانی الگوی مصرف آب آشامیدنی برای یک نفر در سال یک مترمکعب و برای بهداشت در زندگی به ازای هر نفر 100 متر‌مکعب اعلام شده است در حالی که در ایران این رقم به دلیل استفاده نادرست از آب آشامیدنی برای شست‌وشوی خودرو، استحمام، آبیاری باغچه‌ها، لباس‌شویی و ظرف‌شویی حدود 70 تا 80 درصد بیشتر از الگوی جهانی آن است. طبق آمار بارش سالیانه در ایران 250 میلی‌متر است که این عدد یک‌سوم متوسط بارش جهانی محسوب می‌شود اما میزان هدر رفت آب در ایران 28 تا 30 درصد است. در حالی که این میزان اتلاف آب در دنیا 9 تا 12 درصد گزارش شده است.
بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه میزان سرانه مصرف آب هر نفر در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که ایران با وجود محدودیت منابع آبی با 190 لیتر مصرف آب شرب خانگی از جمله بیشترین مصرف‌کنندگان آب بین کشورهای مختلف است.
طبق برآوردها هر شهروند تهرانی در روز 83 لیتر آب برای حمام و 50 لیتر نیز برای دست‌شویی استفاده می‌کند، همچنین 77 لیتر برای ظرف‌شویی و 22 لیتر نیز برای روشویی استفاده می‌شود. بررسی وضعیت سرانه مصرف آب هر نفر در روز بین 24 کشور نشان می‌دهد که هر آمریکایی در روز 360 لیتر آب مصرف می‌کند و این میزان بیشترین مصرف در بین سایر کشورهاست و کمترین میزان مصرف نیز در آلمان است که در این کشور هر نفر در روز 107 لیتر آب مصرف می‌کند.   مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

94/02/09 - 10:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن