واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان ملی استاندارد: استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ممنوع است ایلام - ایرنا - رییس سازمان ملی استاندارد گفت: خمیر مرغ تا زمانی که این سازمان استفاده از آن را در تولید سوسیس و کالباس نپذیرد ممنوع و نباید مورد استفاده قرار بگیرد.
نیره پیروز بخت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ایلام افزود: سازمان ملی استاندارد در سال 90 اعلام کرد که استفاده از خمیر مرغ به هیچ عنوان مجاز نیست، و آن هم به دلیل شرایط غیر استاندارد تولید است، اما در آن موقع دستگاه های همجوار سازمان چون وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی موافق نبودند و اعلام کردند که باید تولید شود.
وی تاکید کرد: سال گذشته وزارت بهداشت به صف سازمان ملی استاندارد پیوست و اعلام کرد که استفاده از خمیر مرغ ممنوع است.
رییس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: در این خصوص سال گذشته هجمه گسترده ای از خمیر مرغ به منظور استفاده از آن به بازار عرضه شد که مشخص شد در بعضی موارد از آن استفاده شده، که در این راستا با واحدهای متخلف برخورد به عمل آمد و توقف تولید آنها صادر شد.
پیروز بخت خاطر نشان کرد: هم اکنون این مساله در فراورده های گوشتی مشاهد نمی شود، اما متاسفانه نکته ای که سازمان از آن اطلاع یافت استفاده گوشت تقلبی مرغ به جای گوشت قرمز بود به این طریق که چون گوشت مرغ ارزاتر بوده با تغیر رنگ آن مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت: سازمان ملی استاندارد استفاده از رنگ حتی گوجه را در سوسیس و کالباس مجاز نمی داند و این امر غیر از استاندارد بودن در شرع دین مقدس اسلام هم حرام است، بنابراین با این واحدها برخورد قانونی انجام شد.
رییس سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: خمیر مرغ تا زمانی که این سازمان استفاده از آن را در تولید سوسیس و کالباس نپذیرد ممنوع و نباید مورد استفاده قرار بگیرد.
پیروز بخت افزود: اگر سازمان دامپزشکی و وزرات بهداشت توانستند شرایطی فراهم کنند که خمیر مرغ استاندارد تولید شود آن موقع سازمان ملی استاندارد با این دو نهاد همکاری لازم را خواهد کرد.
***وضعیت استاندارد تولید وانت و پراید
رییس سازمان ملی استاندارد همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت استاندارد تولید وانت و پراید افزود: در رابطه با خوردها باید گفت که خودروها باید از یک استاندارد برخوردار باشند به عبارتی اصطلاحا 52 استاندارد تاییدیه را داشته باشند.
وی گفت: در مرحله اول طرز برخورد با خودرو مد نظر قرار می گیرد، در خیلی از کشورها بعضی از خودروها که مشابه پراید هستند اجازه ورود به جاده را نمی دهند و فقط برای استفاده برون شهری کاربرد دارند و اینها مواردی نیستند که در استاندارد گفته شده باشد.
پیروز بخت خاطر نشان کرد: در حال حاضر سازمان ملی استاندارد بررسی های همه جانبه ای را انجام می دهد، در این زمینه اول استانداردها را بازنگری می کنیم،مباحثی مانند اینکه پراید استاندارد است یا نه، چون در هر صورت این ماشین یک استاندارد را پاس کرده که تولید شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد تاکید کرد: ایمن سازی بیشتر و افزایش کیفیت این خودروها مواردی است که با تجدید نظر در استاندارد ها پیگیری می کنند، به عنوان مثال خودورسازان را مجبور کردیم که ایربک را در خودور نصب کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر خودوریی ایربک نداشته باشد سازمان ملی استاندارد اجازه تولید آن را نخواهد داشت گفت: سال گذشته تولید خودور وانت در تبریز متوقف شد چرا که نتوانست ایربک نصب کنند که این اتفاق افتاد و خوشحالیم که مسوولان به این امر توجه کردند.
پیروز بخت تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که با کمک بخش خصوصی آزمایشگاه را گسترده تر کنیم آزمایشگاه هایی که در ایران وجود ندارد.
وی افزود: کشور استرالیا که تولید کننده خودرو نیست بلکه فقط وارد کننده است، اما با این اوصاف چهار زمین جاده ای دارد به طوری که در کشور ما که این همه خودرو سازی وجود دارد آزمون جاده ای وجود ندارد، که این امر هم بر حوزه سازمان ملی استاندارد نیست بلکه بر عهده دستگاه های اجرایی دیگر است.
رییس سازمان ملی استاندارد ابراز امیدواری کرد: با این همکاری ها و با توجه برنامه هایی که خودرو سازان برای کیفی سازی خودورها در دستور کار خود قرار داده اند این خودروها از این وضعیت خارج شوند.
/6034/3032
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]