واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
لزوم کاهش تدریجی نرخ سود بانکی/کاهش ناگهانی چهار درصد نرخ سود خطرناک است اقتصاد > اقتصاد کلان - اکو نیوز نوشت:
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به این که در واقع بانک ها موافق کاهش نرخ سود سپرده نیستند، گفت: اگر بعد از کاهش نرخ سود برای پول هایی که از حساب های بانکی خارج می شود دولت برنامه ریزی نداشته باشد باعث ایجاد طوفانی در اقتصاد خواهد شد. مرتضی دلخوش با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود در نهایت نمیتواند به نفع نظام بانکی باشد، گفت: در واقع بانکها با این طرح موافق نیستند، چرا که در نهایت باعث کاهش سپردههای بانکی خواهد شد. وی با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده در نظام اقتصادی کنونی امری ضروری است، خاطر نشان کرد: اگر تورم واقعی در کشور با آنچه که از سوی دولت اعلام میشود، همخوانی داشته باشد و واقعا نرخ تورم 15 درصد باشد نرخ سود 18 درصد میتواند مناسب باشد.
این کارشناس اقتصادی افزود: اما اگر آنچه مردم از نرخ تورم احساس میکنند و قابل لمس است بیش از نرخ تورم اعلام شده باشد کاهش نرخ سود میتواند خطرناک باشد و باعث ایجاد پولهای سرگردان در بازار سرمایه شود.
دلخوش دربارهی تاثیر کاهش نرخ سود در نظام اقتصادی گفت: وقتی نرخ سود سپرده کاهش پیدا میکند یا پولها در حساب بانکی باقی میمانند و یا از حساب خارج میشوند که در این صورت ممکن است به بخشهای دیگر اقتصادی حمله کند.
وی با بیان اینکه خروج سرمایه از حسابهای بانکی میتواند اثرات مثبت و منفی داشته باشد، عنوان کرد: اگر برای خروج سرمایههایی از حسابهای بانکی برنامه نداشته باشیم، باعث ایجاد طوفانی در اقتصاد شده و مضر خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر سپردهها خارج شود، یا به سمت بازار سرمایه یا به بخش تولید یا به سمت بازارهای موازی سرازیر میشوند که تنها حالت سوم میتواند خطرناک باشد.
دلخوش در این باره خاطر نشان کرد: نباید پولهایی که به بازار سرمایه واریز میشوند صرف خرید و فروش شود، بلکه بهترین حالت این است که این پولها به صورت سرمایهگذاری صرف شود. اما به این دلیل که ریسک سرمایهگذاری در بازار بالا است لازم است دولت تسهیلاتی ارائه دهد تا جذابیت سرمایهگذاری بالا رود.
این کارشناس اقتصادی دربارهی ورود سپردههای آزاد شده به بازار مسکن اظهار کرد: اگر همانطور که برنامهریزی میشود، سقف تسهیلات بانکی افزایش پیدا کند با کاهش سپردههای بانکی و ورود آن به بازار مسکن میتوان انتظار رونق، رشد و افزایش قیمت را در این بازار داشت.
دلخوش با بیان اینکه مسکن تنها یک بازار نیست و یک صنعت به حساب میآید، افزود: عوامل زیادی از جمله کارگران، مواد و مصالح و کارخانههای مرتبط در صنعت مسکن دخیلاند که رونق در این بازار میتواند به رونق در هر یک از این بخشها بینجامد.
وی افزود: اما اگر سپردههای خارج شده از بانک به تبع کاهش نرخ سود بانکی کنترل و مدیریت نشود، باعث افزایش سفتهبازی، افزایش بیرویه قیمت در بازار مسکن و بهم ریختگی بازار ارز، طلا و سکه خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی کاهش تدریجی نرخ سود بانکی را بهترین روش دانست و افزود: دولت نباید به صورت ناگهانی با کاهش نرخ سود 22 درصد به 18 درصد به بازار شوک وارد کند.
دلخوش ادامه داد: کاهش ناگهانی چهار درصد نرخ سود خطرناک است، بلکه لازم است بانک مرکزی سطح توانایی جامعه را بررسی کند و نرخ را ابتدا به 20 درصد و سپس به 19 و 18 درصد به صورت تدریجی کاهش دهد.
وی همچنین عنوان کرد: تجربه نشان داده است که کاهش ناگهانی نرخ سود باعث افزایش تورم میشود و شورای پول این امکان را دارد که با تشکیل جلسهای در شش ماهه دوم سال نرخ جدیدی را برای نیمه دوم امسال تعیین کند.
22339
کلید واژه ها: نرخ سود بانکی - تورم - سرمایه -
سه شنبه 8 اردیبهشت 1394 - 17:44:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]