واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر نیرو: ساخت نیروگاه با تولید 10 هزار مگاوات برق از امسال آغاز می شود زاهدان- ایرنا- وزیر نیرو در زاهدان گفت: کاهش حجم سرمایه گذاری در سالهای گذشته موجب افت تولید برق از 5800 مگاوات به دو هزار مگاوات در سال 93 شده بود که سعی داریم با یک جهش در سالجاری ساخت نیروگاه با تولید حدود 10هزار مگاوات را آغاز کنیم.
به گزارش ایرنا حمید چیت چیان روز سه شنبه در مراسم آغاز بیستمین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیرو و برق در زاهدان افزود: دولت تدبیر و امید سعی دارد با ساخت این نیروگاهها که در سالهای آینده در مدار قرار خواهند گرفت کشور را از محدودیت تولید برق رها کند.
وی جلب مشارکت مشترکان صنعتی، تجاری و کشاورزی را از دیگر برنامه های این وزارتخانه ذکر کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری مشترکان و تقلیل مصرف برق در ساعات پیک مصرف در تابستان و مدیریت مصرف، شبکه از خاموشی نجات پیدا کند.
وی گفت: استفاده از مکانیزم و تقویت ماده 15 قانون رفع موانع تولید می تواند با توجه به عنایت نمایندگان مجلس ظرفیتی به وجود آورد که ما بتوانیم در زمینه اقداماتی که منجر به کاهش تلفات انرژی و مصرف می شود با بخش خصوصی سرمایه گذاری کنیم و حاصل صرفه جویی را در اختیار سرمایه گذار قرار دهیم.
وی ادامه داد: با استفاده از این مکانیزم 22 هزار میلیارد تومان ارزش قراردادهایی بود که با بخش خصوصی امضا شده است.
وزیر نیرو بیان کرد: بخش عمده این منابع برای تبدیل کردن نیروگاه گازی به نیروهای سیکل ترکیبی و واحدهای بخار استفاده می شود که راندمان این نیروگاهها را یک و نیم برابر می کند و ازسویی منجر به ایجاد هفت هزار و 300 مگاوات ظرفیت جدید و امضای قرارداد برای احداث 940 مگاوات نیروگاه تجدید شونده خواهد شد.
وی اجرای ارت رینگ برای تمام متقاضیان جدید و سپس مشترکان موجود و سامان دهی اقتصاد برق کشور را از دیگر محورهای این وزارتخانه بیان کرد.
چیت چیان کاهش تلفات شبکه توزیع برق به 10 درصد را از مهمترین برنامه های این وزارتخانه در سالجاری ذکر کرد و افزود: کاهش تلفات شرکت توزیع از مهمترین اقدامات این وزارتخانه است که از سال گذشته پایه ریزی شده و سرلوحه شبکه های توزیع کشور قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: هدف نهایی ما تحقق کاهش تلفات به زیر پنج درصد در زمان محدود است زیرا بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی میزان تلفات شبکه برق کشور خود را به سه و نیم درصد رسانده اند و این مقدار قابل قبول و صحیح است.
وزیر نیرو افزود: جمع آوری انشعابات غیرمجاز، نصب کنتورهای مرجع و مادر، خازن گذاری و افزایش ترانس های کم ظرفیت با راندمان بالا و کاهش طول شبکه فشار ضعیف، استفاده از کابل های خود نگهدار، اصلاح سد معبرهای هادی، بهبود راندمان تجهیزات الکترونیکی، اصلاح ساختار فوق توزیع و نصب کنتورهای هوشمند از جمله مهمترین اقدامات است که باید برای کاهش تلفات شبکه توزیع در کشور انجام شود.
وی ادامه داد: توسعه سامانه فنی کاهش تلفات، فراهم کردن زمینه گسترده برای فعالیت پژوهشی، علمی، صنعتی و اجرایی و هوشمند سازی و اتوماسیون شبکه توزیع از مهمترین اجزای این اقدامها محسوب می شود.
وزیر نیرو تولید انرژی های تجدید پذیر را از دیگر محورهای مورد تاکید این وزارتخانه ذکر کرد و افزود: این انرژی ها در کشور به ویژه سیستان و بلوچستان دارای مزیت های فراوان است لذا در چنین شرایطی، استفاده از منابع محلی همچون انرژی باد و خورشید و دیگر انرژی های موجود برای کشور انتخاب نیست بلکه از الزامات محسوب می شود.
چیت چیان ادامه داد: در نشست شب گذشته با استاندارسیستان و بلوچستان و مسوولان استانی در این زمینه تصمیمات خوبی اتخاذ شد به طوری که برای افزایش سرمایه گذاری در این بخش تمام اختیارات اعم از تصمیم گیری ها و انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای راه اندازی نیروگاه های بزرگ و کاربردهای کوچک به استان داده شد و دراین راستا سرمایه گذاری در این استان با حمایت مسوولان محلی به یک اقدام گسترده تبدیل خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بیستمین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیرو و برق با حضور وزیر نیرو و هزار و 200 نفر از محققان و کارشناسان صنعت برق، دانشگاه ها و مراکز علمی تحقیقاتی کشور و میهمانان خارجی از امروز /سه شنبه/ در زاهدان آغاز بکار کرد.
نمایشگاه تخصصی برق از تولیدات داخل و خارج از کشور به همراه 11 نشست تخصصی از جمله برنامه های جانبی بیستمین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیرو و برق در زاهدان به حساب می آید.
7316 / 6081
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]