واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لزوم توقف ناقوس مرگ در جاده های ساوه - معصومه صفری * خبر جان باختن هموطنان در حوادث رانندگی در جاده های ارتباطی شهرستان ساوه چون ناقوس مرگ هر روز در رسانه های جمعی به صدا در می آید و لزوم بازنگری کارشناسی و شناخت عمیق ریشه ها و کاستی های فنی و فرهنگی این کشتار را یادآور می شود.
شهرستان ساوه با مساحت چهار هزار و 611 کیلومتر مربع وسعت و جمعیتی بالغ بر 238 هزار و 713 نفر دومین قطب صنعتی استان مرکزی و یکی از شریان های ارتباطی و پرتردد کشور در اتصال کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب کشور است که این مهم لزوم ایمن سازی راه ها در این خطه را دو چندان کرده است.
حجم بالای تردد در محورهای ارتباطی ساوه در حالی است که اغلب این راه ها با برخی نواقص مهندسی و فنی، وجود نقاط حادثه خیز و نبود دوربین هوشمند برای ثبت کنترل تخلفات رانندگی همراه است.
کارشناسان و دست اندرکاران امور ترافیکی استان مرکزی اذعان دارند که بیشترین حوادث رانندگی برون شهری استان که منجر به فوت، جرح و نقص عضو می شود در شریان های ارتباطی شهرستان ساوه و زرندیه رخ می دهد.
بسیاری از رانندگان بر این باورند که عبور از محورهای ارتباطی ساوه هراس آور و نامطمئن است و کارنامه ای که از حوادث تلخ و ناگوار ترافیکی محورهای ساوه برجاست، ضرورت اقدامات عاجل در اصلاح نواقص این راه ها و عزم مسوولان دستگاه های متولی در ترمیم ضعف های فرهنگی و فنی را گوشزد می کند.
بر اساس ارزیابی های پلیس، راه های ارتباطی برون شهری ساوه و زرندیه تقریبا در هر هفته شاهد حوادث رانندگی مرگبار است در حالیکه در این حوادث نیروی انسانی که محور توسعه پایدار است و به عنوان سرمایه کشور محسوب می شود از دست می رود و خانواده های زیادی متحمل لطمه های عمیق مالی و عاطفی می شوند که جبران آن غیرممکن است.
در سال 93 استان مرکزی در بحث کاهش حوادث رانندگی رتبه اول کشور را داشت ، اما در همین سال، 82 فقره تصادف فوتی استان در محورهای ارتباطی شهرستان ساوه رخ داد و 106 کشته به جا گذاشت.
پارسال در محورهای ارتباطی شهرستان ساوه 640 تصادف جرحی به وقوع پیوست که در این حوادث نیز یکهزار و 344 نفر آسیب بدنی شدید و نقص عضو داشتند.
در کارنامه فروردین ماه امسال محورهای ارتباطی شهرستان ساوه نیز 62 فقره حادثه رانندگی ثبت شده که پنج کشته و 116 مجروح به جا گذاشته است.
وجود 12 نقطه حادثه خیز در محورهای قدیم ساوه- تهران، ساوه - سلفچگان و ساوه - همدان عامل بسیاری از تصادف های ساوه و روند افزایشی قربانیان در این محورها است.
مسیر ارتباطی ساوه - بوئین زهرا در حوزه کاری شهرستان زرندیه نیز یکی دیگر از کانون های حوادث مرگبار استان مرکزی است که بخش بزرگی از قربایان ترافیکی استان را به خود اختصاص می دهد.
سال 93 در محورهای ارتباطی شهرستان زرندیه 62 فقره حادثه فوتی رخ داد که این حوادث جان 81 نفر را گرفت.
همچنین در این مدت 312 تصادف جرحی در زرندیه ثبت شده که 651 مجروح و معلول نتیجه آن است.
فروردین ماه امسال نیز در مسیر های ارتباطی شهرستان زرندیه در مجموع 32 فقره تصادف فوتی جرحی به وقوع پیوسته که بر اثر این حوادث ترافیکی 9 کشته و 63 مجروح به جا مانده است.
کارشناسان و دست اندرکاران امور ترافیکی استان در مسیرهای ارتباطی شهرستان زرندیه نیز شش نقطه حادثه خیز را شناسایی کرده اند که تاکنون برای رفع نواقص آن ها هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است.
شهرستان ساوه و زرندیه در یک قدمی پایتخت هستند و از قطب های مهم صنعت و کشاورزی کشور می باشند اما محورهای ارتباطی این مناطق از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستد و کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.
تاکنون هیچ محاسبه مناسبی از هدرفت سرمایه های مالی ، معنوی و عاطفی حوادث ترافیکی دو شهرستان ساوه و زرندیه در استان انجام نشده اما رقم نجومی که از خسارت های انسانی و مالی در این محورها حاصل می شود بسیار گزاف است و جبران پذیر نیست.
* خبرنگار ایرنا استان مرکزی
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]