تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توكل بر خداوند، مايه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819759418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- روشنی بخش چراغ هدایت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت سالروز ولادت امام محمد تقی(ع) روشنی بخش چراغ هدایت تهران- ایرنا- نیمه نخست رجب سالروز ولادت امام محمدتقی(ع) است؛ امام بخشنده ای که به عنوان یک حلقه از حلقه های دوازده گانه ی ائمه معصومین(ع) محسوب می شود و به مبارزه علیه روش های انحرافی و روشنگری مسیر حقیقت پرداخت.


امام محمدتقی(ع) در دهم رجب 195 هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود، لقب های ایشان جواد، زکی، مرتضی، قانع، رضی، مختار، متوکل و منتجب و کنیه ‏ی آن امام همام ابوجعفر بود.
امام جواد(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش امام رضا(ع) در 203 هجری قمری و در هشت سالگی امامت را به مدت 17 سال برعهده گرفت.
دوران امامت ایشان با حکومت ظالم بنی عباس و با زمامداری مامون و معتصم همراه بود. مامون خلیفه ی عباسی به خوبی می دانست که مردم پس از شهادت امام رضا(ع) برای یافتن راه سعادت دنیا و آخرت رو به سوی فرزند ایشان امام جواد(ع) می کنند، به همین دلیل برای زیر نظر داشتن آن حضرت، امام محمد تقی(ع) را از مدینه به بغداد فراخواند. مامون از این راه می توانست رفت و آمد یاران امام جواد(ع) را کنترل کند تا بدین وسیله با دوری مردم از رهبر خود، پایه های حکومتش متزلزل نشود.
مامون عباسی می خواست با توجه به جوانی و سن کم امام جواد(ع) از این فرصت استفاده کند و به همین دلیل امام محمد تقی(ع) را در محافل علمی با دانشمندان مشهور آن دوره روبرو می کرد، اما آن حضرت همواره با آگاهی های روشنگرانه که نشات گرفته از چشمه ی علم معصومین(ع) است به آنها پاسخ می داد.
هدف خلفای بنی عباس از اینگونه مناظره ها را می توان روی گردانی مردم از آن امام و ایجاد خلل و تردید در اعتقاد شیعیان بیان کرد. مناظره با یحیی بن اکثم قاضی درباری عباسیان یکی از مهم ترین مناظره ها است که علم و حقانیت امام محمد تقی(ع) را در حضور مامون عباسی به همگان ثابت کرد.
امامان معصوم همواره علاوه بر سخنان روشنگرانه و رهبری مردم به تربیت شاگردان بسیاری همت می گماشتند تا از این راه، اسلام در میان مردم همواره زنده بماند. با توجه به اینکه شرایط سیاسی و اجتماعی ائمه(ع) یکسان نبود به همین دلیل در دوران امامت امام محمد باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) تعداد شاگردان و راویان بسیار هستند اما از دوره ی امام جواد(ع) تا امام حسن عسکری(ع) به دلیل فشار و خفقان سیاسی از طرف خلافت تعداد روایت ها و شاگردان آنها کمتر است.
امام محمد تقی(ع) در 220 هجری قمری در 25 سالگی به وسیله ی معتصم عباسی و با دخالت مستقیم ام فضل همسر آن حضرت مسموم شد و به شهادت رسید. معتصم خلیفه ی عباسی که می خواست امام جواد(ع) به طور مخفیانه و بدون حضور مردم دفن شود با حضور جمعیت بیشماری از مردم در مراسم تشییع و خاکسپاری پیشوای نهم شیعیان جهان غافلگیر شد. بارگاه آن امام جواد(ع) در کاظمین عراق در کنار آرامگاه جد بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) پناهگاه عاشقان ایشان است.

**پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت سالروز ولادت امام محمد تقی(ع) با آیت الله علی اسلامی نماینده ی مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری به گفت و گو پرداخته است.
آیت الله علی اسلامی با اشاره به اهمیت جایگاه ائمه معصومین(ع) در شناساندن راه حقیقت به مردم بیان کرد: هر کدام از این 12 امام معصوم(ع) این رهبران آسمانی یا به طور دقیق تر 11 تن از آنها، به دلیل اینکه امام مهدی(ع) زندگی استثنایی داشتند و در زمان غیبت به سر می برند، زندگی متعارف و معمولی داشتند. آنها رسالت آسمانی را معرفی و ابلاغ کردند و تا پای جان خود در این راه استوار بودند و مردم را با روشنگری های خود هدایت و راهنمون می ساختند، این برجسته ترین تلاش این 11 نور آسمانی بود.
او تصریح کرد: امامان همواره با روش های انحرافی مبارزه کردند و با توجه به افزایش فشارهای وارد شده از طرف حکومت، این امر به ویژه در دوره ی امام جواد(ع) تا امام حسن عسکری(ع) شدت یافته بود. امام محمد تقی(ع) با اینکه بسیار جوان بودند در برابر مسیرهای انحرافی و در برابر مامون عباسی ایستاد و مبارزه کرد. ایشان به عنوان یک حلقه از حلقه های امامان دوازده گانه رسالت و نقش مهم خود را ایفا کرد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام جواد(ع) نیز همانند دیگر ائمه معصومین(ع) علاوه بر مبارزه با کژی ها و انحراف ها در جامعه به کار فرهنگی نیز می پرداخت و آن تربیت شاگردان برای رساندن پیام اسلام ناب در میان مردم بود. به دلیل فشار و اختناق به وسیله ی حکومت عباسی بر امام محمد تقی(ع) و یارانش، برخی از شاگردان بزرگوار ایشان با اینکه محدث و عالمانی ارزشمند بودند، به شغل های مختلف می پرداختند و از این راه بدون اینکه شناسایی شوند ارتباط مردم را با رهبر خود حفظ می کردند.
وی با اشاره به مساله ی مهدویت و ارتباط آن با افزایش فشار و خفقان در دوره ی امام جواد(ع) تاکید کرد: با توجه به اینکه مساله ی مهدویت در روایت های پیامبر اکرم(ص) به طور مسلم بیان شده و نشان می دهد که در نهایت ایشان برپاکننده ی عدل و قسط در جهان است، می توان گفت در سیر تاریخی هر چه از طرف حکومت بنی امیه به طرف حکومت بنی عباس حرکت می کنیم، گویا زمان تحقق چنین وعده ای و حکومتی نزدیکتر می شود و حکومت های ستمگر وقت از این امر مسلم نبوی بیشتر احساس خطر می کردند به همین دلیل بنی عباس با گذشت زمان و نزدیکتر شدن به وعده ی منجی بشر و ترس از مساله ی مهدویت، نظام استبداد و خفقان را علیه امامان معصوم افزایش داد. در زمان امام جواد(ع) نیز مامون آن حضرت را از مدینه به بغداد آوردند تا آن حضرت را زیر نظر و پیروانش را کنترل کنند و در این صورت می توانست به حکومت خود بر مردم ادامه دهد.
نماینده ی مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شناسایی روایت های صحیح گفت: توده ی اصحاب پیامبر(ص) یا شهید شدند یا به صورت مرگ طبیعی از دنیا رفته اند. به همین دلیل 2 روش برای انتقال حدیث ها و روایت های پیامبر(ص) وجود داشت. یکی روش بازرگانان حدیث و جاعلان روایت و دیگری راه اهل بیت(ع) و ائمه معصومین(ع) بود که آنها در این مسیر با وجود سختی ها برای حفاظت از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند و تا پای جان خود در این مسیر کوشش کردند. وظیفه ی یک عالم و محقق دینی بازشناسی حدیث ها و روایت های جعلی از روایت های حقیقی است.
وی در ادامه افزود: امام جواد(ع) شاگردانی را تربیت کردند اما با توجه به شرایط سخت و کنترل شدید ایشان از طرف حکومت بنی عباس در مقایسه با شاگردان امام صادق(ع) شاگردان شان کمتر بود که نشان می دهد که پیشوای نهم شیعیان جهان در شرایط سخت سیاسی و اجتماعی به وظیفه و رسالت خطیر خود عمل می کردند اما حکومت مامون آن را نیز تحمل نمی کنند و امام جواد(ع) را در جوانی از راه مسموم کردن به شهادت می رسانند.
آیت الله علی اسلامی نماینده ی مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: هدایت مردم بر پایه ی آموزه ها و تعالیم آسمانی از طرف پیغمبر خاتم (ص) به امامان معصوم(ع) تفویض شده و همه ی رسالت پیغمبر به آنها ودیعه نهاده شده است. این مهمترین کار اوصیای پیامبر اکرم(ص) محسوب می شود. امام جواد(ع) نیز همانند دیگر ائمه معصومین(ع) با راه انحرافی و نادرست، مسیری که از راه حق دور بوده و به دلیل جهالت مردم یا دشمنی دشمنان به وجود آمده، به طور قاطع مبارزه کردند.
از:مجتبی شفیعی
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9348**9131






08/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن