واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
تالاسمی و سل مردم سیستان و بلوچستان را رنج میدهد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تالاسمی و سل دو بیماری که مردم سیستان و بلوچستان را رنج میدهد، پزشکان باید برای ریشهکنی این بیماریها طرحها و تحقیقات کاربردی و پیشگیرانه ارائه کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، محمودرضا میری ظهر امروز در همایش تجلیل از فعالان عرصه سلامت در دانشکده دندانپزشکی زاهدان، اظهار کرد: ارائه خدمات سلامت قومیت و مذهب نمیشناسد و در حوزه بهداشت و درمان هدف نجات جان انسانها از بیماریهای مختلف است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: فعالیت یک پزشک محدود به بیمارستان، دانشگاه، ساعت اداری و غیره نمیشود بلکه یک پزشک در تمامی ساعات روز و زندگی باید زکات علم خود را پرداخت کند، باید مراقب سلامت جامعه باشد، باید با راهنمایی، مشاوره، معالجه و درمان برای نجات جان انسانها تلاش کند. این مسئول ادامه داد: سیستان و بلوچستان بیشترین بیمار تالاسمی را دارد، بالاترین آمار مرگ و میر مادران باردار را به خود اختصاص داده است، که این وظیفه فعالان عرصه سلامت را بیشتر میکند، تا با یافتههای و علم روز نسبت به پیشگیری در این زمینهها اقدام کنند. وی گفت: دولت تدبیر و امید با اجرای طرح تحول نظام سلامت و رایگان کردن هزینه زایمانهای طبیعی، میزان گرایش زنان باردار را به سزارین کاهش داده و زایمانهای طبیعی 22 درصد افزایش یافته است، اما هنوز هم شاهد انجام سزارین در برخی بیمارستانها هستیم که باید برای فرهنگسازی و پیشگیری از این مسئله بیشتر تلاش کنیم. میری ضمن تشریح مزایای طرح تحول نظام سلامت، بیان کرد: دولت تدبیر و امید با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، زمینه دسترسی آسان و ارزان مردم را به خدمات بهداشتی و درمانی فراهم کرد به طوریکه در حال حاضر میزان پرداختی از جیب مردم سه تا شش درصد است. نقش موثر علما و روحانیون در پیشگیری از بیماری تالاسمی وی ادامه داد: همچنین برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، تعرفه پزشکان روستایی و مناطق محروم را افزایش داد به طوریکه در سیستان و بلوچستان تمامی مراکز بهداشتی و درمانی زیرپوشش پزشکان قرار دارند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: اساتید و پزشکان باید مسائلی را که سلامت انسانها را به مخاطره میاندازد بررسی و راهکارهای لازم را تدبیر کنند. این مسئول اضافه کرد: ازدواجهای فامیلی در بیشتر موارد منجر به بیماری تالاسمی میشود که لازم است پزشکان با همکاری علما و روحانیون مشاوره و آگاهی لازم را به مردم بدهند چراکه آموزش همگانی و حرفهای وظیفه ماست. میری ادامه داد: در بخش بهداشت، شعار پیشگیری بهتر از درمان است را بیش از پیش مورد توجه قرار دادهایم و امسال درسطح شهر زاهدان به ویژه در نقاط حاشیه شهر، 16 پایگاه سلامت راهاندازی خواهیم کرد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: دولت تدبیر و امید برای برطرف شدن مشکلات حوزه دارو درمان، 10 درصد از اعتبارات مربوط به یارانهها را برای سلامت گذاشت و با تایید مجلس این مهم قانون شد که نشان از توجه دولت به موضوع سلامت دارد.
این مسئول بیان کرد: سال گذشته از نظر سلامت، یک سال موفق را پشت سر گذاشتیم بیشتر مشکلات بخش بهداشت و درمان برطرف و برای مشکلات زیربنایی نیز تدابیر لازم اندیشیده شد که از جمله آنها کمبود تختهای بیمارستان است که امسال تامین خواهد شد. وی با اشاره به اینکه باید برای ریشهکنی بیماری سل در منطقه سیستان طرحها و تحقیقات کاربردی ارائه کنیم، گفت: همه ما نسبت به تبیین فرهنگ سلامت در جامعه مسئول هستیم، و مانند دولت باید به بخش سلامت اهمیت دهیم. انتهای پیام/3139/ج۴۰
94/02/07 - 17:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]