واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشاورزان بندر لنگه به جای تنباکو گوجه فرنگی می کارند بندرعباس- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی بندرلنگه از توابع هرمزگان گفت: با استفبال بهره برداران، زمین های زیرکشت تنباکوی این شهرستان درحال تبدیل شدن به مزارع گوجه فرنگی خارج از فصل هستند.
محمد پورعلی دوشنبه درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تنها در روستای پـدل واقع در160کیلومتری شرق بندرلنگه 800هکتار از مزارع تنباکو تعطیل و به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافته است.
این مقام مسوول ، وسعت مزارع تنباکو در منطقه پدل را تا قبل از اجرای کشت داربستی گوجه فرنگی یکهزارو 500 هکتار عنوان کرد و افزود: این میزان در سال جاری با 900هکتار کاهش به حدود 600هکتار رسیده است.
مدیر جهاد کشاورزی بندرلنگه سطح زیر کشت مزارع گوجه فرنگی این شهرستان را 600هکتار عنوان کرد که 12هکتار آن به روش داربستی کشت می شود.
پورعلی یادآورشد: با توجه به استقبال بهره برداران در سال جدید کشاورزی( مهر94تامهر95) با افزودن شش هکتار دیگر، سطح زیر کشت مزارع گوجه فرنگی کشت شده به روش داربستی دراین شهرستان به 18 و حتی 20هکتار افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: هر چند متقاضیان اجرای کشت داربستی درخواست های خود را در سطح 40هکتار به مدیریت جهاد کشاورزی بندرلنگه ارائه کرده اند اما با توجه به وجود زمین و آب مناسب و همچنین میزان اعتبارات، پاسخ آنان داده می شود.
علی پورهزینه اجرای سازه برای یک هکتار کشت داربستی را نزدیک به 800میلیون ریال عنوان کرد و گفت: تعدادی از متقاضایان برای دریافت تسهیلات (هفت درصد سود) به بانکهای عامل معرفی شده اند.
مدیرجهادکشاورزی بندرلنگه با اشاره به حمایت دولت تدبیر و امید ازطرح های نوین و پربازده کشاورزی به خصوص کشت متراکم بیان داشت: با توجه به اقلیم مناسب شهرهای ساحلی از جمله بندرلنگه و پارسیان کشت داربستی می تواند تحولی عظیم در بخش کشاورزی این مناطق ایجاد کند.
در اطلاعات منتشره مدیریت زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان آمده است: در روش سنتی برای تامین نشاء جهت کاشت در یک هکتار نیاز به نیم کیلوگرم بذر است که افزون بر18 میلیون ریال هزینه بری دارد درحالیکه در روش داربستی تنها 70 گرم بذر کافی است که با توجه به وارداتی بودن بذرها، ازخارج شدن ارز نیز جلوگیری می شود.
هزینه احداث یک هکتار کشت داربستی بین 700تا 800میلیون ریال اعلام شده درحالیکه میزان برداشت محصول ازهرهکتار کشت داربستی با توجه به موقعیت آن " بین دو تا پنج برابر" کشت کاملا سنتی است.
وسعت زمینهای کشاورزی شهرستان 110هزارنفری لنگه 15هزار هکتار با تولید سالانه 26هزارو 888تن محصول باغی و زراعی از جمله سبزی و صیفی خارج از فصل، خرما، غلات، نباتات صنعتی و مرکبات ذکر شده است.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تعداد بهره برداران بخش کشاورزی دو هزارو 200 نفر با تولید سالانه 26هزارو 888تن انواع محصول باغی و زراعی عنوان شده است.
بندرلنگه در 240کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد که جزیره زیبای کیش بعنوان یکی از بخش های آن محسوب می شود.ک/3
6149/6048
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]