واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 99درصد اراضی ملی کهگیلویه وبویراحمد تثبیت مالکیت شده اند یاسوج - ایرنا- معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: تاکنون 99درصد از اراضی ملی و جنگل های این استان تثبت مالکیت شده اند.
سید احسان نعمتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع یک میلیون و 550هزار هکتار اراضی، جنگل و مرتع در این استان حدود یک میلیون و 528 هزار از این میزان تثبیت مالکیت شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 88درصد مساحت 15 هزار و 517 مترمربعی این استان منابع طبیعی و جنگل است، افزود: یکی از نیازهای اساسی برای حفاظت و صیانت از این میزان اراضی و منابع ملی تثبیت مالکیت آنها بود.
نعمتی به افزایش روزافزون دست درازی ها به اراضی ملی و منابع طبیعی در استان اشاره کرد و گفت: نبود طرح آمایش سرزمینی و مشخص نبودن حریم ها به ویژه در زمینه تغییر کاربری ها از دلایل اصلی در روند افزایشی پدیده زمین خواری و تصرف به اراضی ملی در استان است.
وی ابراز داشت: اجرای طرح آمایش سرزمین که با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه سرزمین و با توجه به ویژگی های فضایی مناطق است تا حد قابل ملاحظه ای در روند کاهشی پدیده زمین خواری موثر خواهد بود.
نعمتی تناسب نداشتن میزان جرم و مجازات در پدیده زمین خواری و تصرفات اراضی ملی را از دیگر معضلات و مولفه های اساسی در روند افزایشی این مهم اعلام کرد.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: بسیاری از قوانین حاکم در این راستا هنوز مربوط به حدود سال 81 و بیش از 10 سال گذشته است.
وی افزود: این در حالی است که بروز رسانی و متناسب سازی قوانین در برخی عوامل اجتماعی دیگر همچون قوانین مربوط به راهنمایی و رانندگی دائم در حال تغییر است و تاثیرات مثبتی نیز بهمراه داشته است.
وی صادرنشدن سند مالکیت را از دیگر عوامل بروز پدیده زمین خواری و تصرفات دانست و افزود: استفاده از اجرای طرح تهیه نقشه های اراضی ملی به روش کاداستر هم اکنون یکی از اولویت های اساسی سازمان جنگل ها، مراتع و منابع طبیعی است.
وی ابراز داشت: آموزش های ترویجی و توجیهی نیز در این راستا ارایه شده و روند عملیاتی این طرح در سال جاری شدت بیشتری خواهد یافت.
وی مشارکت و همراهی مردم و ارایه آموزش های لازم در زمینه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی افکارعمومی برای حفظ و صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی از دیگر راهکارهای ضروری در کاهش روند تخریب منابع ملی و جنگل ها ذکر کرد.
نعمتی به تعداد پرونده های موجود و تخلفات انجام شده در اراضی ملی و جنگل ها در استان اشاره کرد و افزود: 313فقره پرونده در سال 93 با 789 هکتار در دو حوزه جنگل و اراضی ملی در مناطق مختلف استان تشکیل شد.
نعمتی تعداد پرونده های مربوط به اجرای احکام و خلع ید در زمینه اراضی ملی و جنگل در سال 93 را نیز 201 فقره اعلام کرد و افزود: 72 فقره با حدود 57 هکتار در حوزه جنگل و 129 مورد با حدود 340 هکتار نیز در بخش اراضی ملی بود.
مقابله جدی با بروز پدیده زمین خواری اکنون با تاکیدات مقام معظم رهبری به یک راهبرد و اولویت مهم دولت و به تبع استان ها قرار گرفته است.
استان کهگیلویه وبویراحمد در این راستا فعالیت و اقدامات خود را در قالب کارگروه ویژه مقابله با زمین خواری آغاز کرده و به گفته معاون عمرانی استاندار به نتایج مطلوبی نیز در این زمینه دست یافته اند.
پژمان نیک اقبالی از عزم راسخ دولت تدبیر وامید برای مبارزه جدی با زمین خواری، کوه خواری و تخلفات زیست محیطی و منابع طبیعی خبر داد و گفت: تخلفاتی در این زمینه ها در استان انجام شده که بررسی و شناسایی نهایی آنها در دستور کار قرار گرفته است.
وی از باز پس گیری تمامی اراضی ملی بدون مجوز و زمین های واگذاری طرح های راکد در این استان خبر داد و گفت: منابع طبیعی استان تاکنون بیش از سه هزار و 500 مورد پرونده را تنها در شهرستان بویراحمد در این زمینه شناسایی کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد نیز پیش تر و دراسفند گذشته در جمع خبرنگاران از رفع تصرف حدود یکهزار و 860 هکتار از اراضی ملی این استان در سال 93 از دست سودجویان و زمین خواران بدون تشکیل پرونده های قضایی خبر داده بود.
عزت الله بهشتی فر افزود: این در حالی است که حدود 280پرونده زمین خواری با حدود 700 هکتار اراضی ملی به مراجع قضایی استان ارجاع داده شده است.
وی بیان کرد: در همین راستا در سال 93 نیز دستور خلع ید و رفع تصرف حدود 77 هکتار اراضی ملی از سوی مراجع قضایی در سطح استان صادر شده است.
بیش از 16درصد جنگل های بلوط زاگرس در کهگیلویه و بویراحمد است که عمده آنها در ارتفاعات 700 تا دو هزار و 100 متری بالاتر از سطح دریا پراکنده هستند.
3016/6162
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]