محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843411461
رشد نگرانکننده پروندههای زمینخواری
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقدامات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی؛
رشد نگرانکننده پروندههای زمینخواری
در حالی که با تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب، دولت و دیگر دستگاههای مربوط مبارزه با پدیده زمینخواری را شدت بخشیدهاند، اما آخرین آمار منتشره نشان از گسترش نگرانکننده زمینخواری در کشور دارد.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، مدت هاست که مبارزه با زمین خواری و اشکال مختلف آن در دستور کار قوای سه گانه قرار دارد. رهبر معظم انقلاب نیز بارها و در فرصت های مختلف بر لزوم برخورد با این پدیده مذموم تاکید کرده اند. ایشان در یکی از مشهورترین اظهارنظرهای خود بر جلوگیری از پدیده زمین خواری در دامنه های البرز که اکنون تبدیل به کوه خواری شده است، تاکید کردند.
این چنین بود که اقدامات سه قوه و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دربرخورد با این پدیده تشدید شد به طوری که دوم اردیبهشت ماه جاری و پیرو مصوبه ۱۱ اسفند ۹۳ ستاد مفاسد اقتصادی، نخستین جلسه کارگروه فراقوه ای مبارزه با زمین خواری برگزار شد.
با این حال اعلام نمونه ها و ترفندهای عجیب و غریب زمین خواران و همچنین آمار سالانه تشکیل پرونده های زمین خواری در کشور نشان می دهد مبارزه با این پدیده باید از نظر کمی و کیفی افزایش یابد.
به عنوان مثال به خاطر داریم شهریور ماه سال گذشته و در یکی از جالب ترین نمونه ها، اعلام شد زمین های فرودگاه مهرآباد مورد تعرض زمین خواران قرار گرفته است.
به گفته مقامات مسئول در آن پرونده بخشی از فرودگاه مهرآباد، سازمان هواپیمایی، صنایع وابسته به وزارت دفاع و سازمان نقشه برداری و زمین شناسی به میزان 630 هکتار (!) مورد تعرض قرار گرفت و زمین خوار با ترفندهایی توانسته برای این زمین ها سند نیز دریافت کند.
البته این تنها یک مورد است. بلکه اشکال مختلفی از زمین خواری و کوه خواری در اقصی نقاط کشور به چشم می خورد که ترفندهای به کار رفته در آن بسیار متنوع است اما در مجموع این گونه می توان گفت که زمین خواران بیشتر زمین های عمومی را که به موات معروف است مورد تعرض قرار می دهند.
به این معنی که گاه آن را ابتدا با کاشت چند درخت به باغ تبدیل کرده و برای آن سند می گیرند سپس آن را تغییر کاربری داده، قطعه قطعه کرده و تحت عنوان کاربری مسکونی می فروشند.
این در حالی است که متولی برخورد با پدیده زمین خواری مشخص نیست و ضمنا قوانین از صراحت لازم و ابزارهای قانونی و قدرت لازم برای برخورد با این پدیده برخوردار نیست؛ به طوری که هنوز تعریف مشخصی از زمین خواری وجود ندارد و ضعف قوانین موجود، امکان دور زدن و سوءاستفاده را برای متخلفان فراهم کرده است.
همچنین برخی اختیارات دهداری ها یا شوراهای روستاها به طور غیرمستقیم امکان گسترش زمین خواری را فراهم کرده است.
براساس برآوردهای وزارت جهادکشاورزی، حدود 80 درصد تغییرکاربری های غیرمجاز و درخواست های تغییر کاربری مجاز، در حریم شهرها یا مجاورت حریم ها واقع شده است.
تطبیق عکس های ماهواره ای نشان می دهد، در اطراف شش کلانشهر اصلی کشور مساحتی قریب به 200 هزار هکتار از زمین های کشاورزی (مزرعه و باغ) تغییر کاربری یافته و به شهرها یا طرح های غیرکشاورزی الحاق شده است.
براساس آمار های سازمان امور اراضی طی 18 سال گذشته (از زمان تصویب اولین قانون حفظ کاربری اراضی) 37 هزار و 294 هکتار تغییر کاربری غیرمجاز (سوءاستفاده از زمین های کشاورزی برای کاربردهای غیرکشاورزی) شناسایی شده است.
مطابق آمار احصا شده 40 درصد از مجموع تغییر کاربری های غیرمجاز در استان های اصفهان، تهران، خراسان رضوی، گیلان، گلستان و مازندران به وقوع پیوسته است.
عزت الله یوسفیان ملا، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در این باره به جام جم گفت: بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی و دیگر کشورهای توسعه یافته جهان بیش از 70 سال است که بر حفظ کاربری زمین های کشاورزی خود اهتمام دارند و از زمان تصویب اولین قانون رسمی برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری زمین های زراعی و باغی در جهان بیش از نیم قرن می گذرد.
وی تصریح کرد: با این حال در کشور ما تا سال 1374 هیچ قانونی برای صیانت از اراضی کشاورزی و پیشگیری از تغییر کاربری و خرد شدن مزارع و باغ ها وجود نداشت تا این که با توجه به اهمیت موضوع اولین بار قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها در سی و یکم خرداد 74 تصویب و ابلاغ شد.
اما به دلیل نارسایی هایی که مجریان قانون در اجرا با آن مواجه شدند، طرح اصلاح قانون مزبور در یکم آبان 85 به تصویب مجلس رسید و در این قانون تشدید مجازات برای متخلفان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی و دستگاه های دولتی پیش بینی شد. با وجود این روند تغییر کاربری غیرمجاز کماکان ادامه دارد.
یوسفیان ملا درخصوص شگردهای جدید زمین خواری گفت: در سال های اخیر ما با روش های زمین خواری تازه ای روبه رو شده ایم که بسیار خلاقانه است! مثلا در یکی از این پرونده ها، زمین های احیا نشده برخی افراد زمین خوار از سوی سازمان مربوط غیرقانونی شناخته شد و تصمیم به فروش آن گرفتند. اما خریدار بعدی با خرید به عنوان مثال 20 هکتار زمین احیا شده، همه 150 یا 200 هکتار احیا نشده را ثبت سند کرده است.
وی ادامه داد: در واقع این افراد با خرید سندهای باطل شده اقدام به تصرف کل زمین می کنند. یعنی نیمی از این سندها معتبر و بخش وسیعی از آن نامعتبر است. در طول ده سال گذشته بسیاری از افراد اسناد مالکیتی را گرفتند که بخش اعظم این زمین ها احیا نشده بوده است.
وی در تشریح دیگر شگردهای زمین خواری افزود: گاهی اوقات هم زمین خواری از راه صلح حقوق صورت می گیرد. به این ترتیب که زمین خواران در روستاها زمین تهیه می کنند، اما اطراف آن زمین ها را که متعلق به خودشان نیست و به دولت یا سازمان های دیگر ارتباط دارد تصرف می کنند.
اما نکته اینجاست که این افراد سند زمین هایی که می خرند، حدی است. حد به این معنا که محدوده زمین در سند براساس متراژ تعیین نشده، بلکه در سند ثبت شده که از این حد تا آن حد یا از این کوه به آن کوه. لذا با ادعای فرد، سرانجام وی با دستگاه دولتی بر سر مقدار بسیار بیشتری زمین، به نسبت زمین واقعا خریداری شده اش، صلح می کند.
نماینده آمل ادامه داد: البته نباید حضور و اعطای اطلاعات برخی افراد در منابع طبیعی را نادیده بگیریم. آنها می دانند که با خرید کدام سند می توانند زمین های بیشتری را به ثبت خود دربیاورند.
جالب است تعدادی از آنها به کاشت گیاهان دارویی و درختان گوناگون مشغول می شوند و آب های سطحی را جمع آوری می کنند و می گویند که ما عملیات آبخیزداری را انجام می دهیم و به این بهانه زمین ها را تصاحب می کنند.
آمارها، نگران کننده است
در همین حال آمار رسمی ارائه شده از رشد پرونده های زمین خواری به طرز نگران کننده ای حکایت دارد.
مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در این باره به جام جم گفت: ابتدا باید زمین خواری را تعریف کنیم و آنگاه به تشریح آمار آن بپردازیم. به این دلیل که زمین خواری از تخلفات پیش زمینه آن شروع می شود و به تصرف زمین ختم می شود. به عنوان مثال قطع درختان هم تخلف محسوب می شود و می تواند زمینه ای برای تصرف زمین باشد.
وی افزود: قطع درختان، سوزاندن درخت به منظور تهیه کردن ذغال، بوته کنی، چرای غیرمجاز دام و تصرف زمین همگی از تخلفات این حوزه است که امکان دارد هرکدام از این تخلفات منجر به زمین خواری شود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: برای هر کدام از موارد ذکر شده ما تشکیل پرونده می دهیم که برای رسیدگی به آنها قوه قضاییه حکم صادر می کند که بعد از حکم، رای نهایی باید به مرحله اجرا دربیاید.
منصور در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم مبنی بر این که اکنون پرونده تخلفات زمین خواری چه تعداد است، گفت: به طور متوسط سالانه 30 هزار پرونده زمین خواری تشکیل می شود که فقط 30 درصد آنها مربوط به تصرفات اراضی است.
وی تصریح کرد: در سال به تعدادی از این پرونده ها رسیدگی می شود و برخی رسوب می کند. به طوری که تعداد پرونده های رسوب شده زمین خواری در قوه قضاییه به صد هزار پرونده رسیده است. تعداد این پرونده ها هر سال افزایش می یابد و این به دلیل تعدد و رشد تخلف هاست.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درباره این که اکنون کدام شهر در صدر زمین خواری قرار دارد، گفت: در همه شهرها از این نوع پرونده ها وجود دارد، اما نوع تخلفات متفاوت است. در حوالی جنگل های زاگرس، درختان به منظور تولید ذغال سوزانده می شوند که این خلاف قوانین و مقررات است. درخصوص تصرف زمین هم در اطراف کلانشهرهای تهران، اصفهان و دیگر کلانشهرها بیشترین آمار وجود دارد.
وی با اشاره به طولانی شدن رسیدگی به پرونده های تخلفات زمین خواری افزود: با پیگیری های فراوان قرار است که شعباتی در دادگاه ها به صورت اختصاصی به پرونده های زمین خواری رسیدگی کنند. به این دلیل که قضات این شعبات باید به صورت کامل روی موضوع اشراف داشته باشند و رویکرد سازمان امور اراضی و قوه قضاییه این است که از روند رشد این پرونده ها بکاهیم.
منصور با اشاره به نهاد مسئول برای مقابله با این موضوع گفت: از نظر حفاظتی سازمان امور اراضی، جنگل ها و آبخیزداری مسئول است، اما وقتی زمینی تصرف می شود، همه سازمان ها باید برای مقابله با آن همکاری لازم را داشته باشند. به عنوان مثال وقتی فردی برای دریافت اشتراک برق و آب مراجعه می کند یا برای دریافت سند اقدام می کند، باید نهایت دقت در این زمینه انجام شود تا افراد سودجو به اهدافشان نرسند. اگر همه دستگاه ها نقش خود را بخوبی ایفا کنند، بروز این مشکلات کمتر مشاهده می شود./جام جم/110
۰۷/۰۲/۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
-رشد نگرانکننده پروندههای زمینخواری
جام جم گزارش می دهد رشد نگرانکننده پروندههای زمینخواری در حالی که با تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب دولت و دیگر دستگاههای مربوط مبارزه با پدیده زمینخواری را شدت بخشیدهاند اما آخرین آمار منتشره نشان از گسترش نگرانکننده زمینخواری در کشور دارد به گزارش خبرنگار جام جرئیس کل دادگستری کرمان: نگران رشد پروندههای ورودی به دادگستری کرمان هستیم
رئیس کل دادگستری کرمان نگران رشد پروندههای ورودی به دادگستری کرمان هستیمرئیس کل دادگستری استان کرمان گفت نگران رشد 8 درصدی پروندههای ورودی به دادگستری هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان یدالله موحد صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت سال 94 به تدبیر رهبر معظم انقلاب اس- رییس گمرک بندردیر:بیش از یک میلیون دلار کالا از این بندر صادرشد
رییس گمرک بندردیر بیش از یک میلیون دلار کالا از این بندر صادرشد بوشهر- ایرنا- رییس گمرک بندردیر dayyer دراستان بوشهر گفت یک هزار و 482 تن کالا به ارزش یک میلیون و 469 هزار و 299 دلار سال گذشته از گمرک این بندر به خارج از کشور صادرشد محمدحسن سلیمانی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا- رشد نرخ بانکی 24 ارز و افت قیمت 9 واحد پولی
رشد نرخ بانکی 24 ارز و افت قیمت 9 واحد پولی تهران - ایرنا - بانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را برای روز جاری شنبه اعلام کرد که بر این اساس نرخ بانکی 9 ارز نسبت به پنجشنبه هفته گذشته کاهش و قیمت 24 واحد پولی افزایش یافت البته نرخ 6 ارز نیز تغییری نداشت به گزارش روز شنبه ایرنا نرخ دمدیر ارشد بانک «Citigroup»: خوشایند نیست کنگره به لغو تحریمهای ایران «نه» بگوید
مدیر ارشد بانک Citigroup خوشایند نیست کنگره به لغو تحریمهای ایران نه بگوید اقتصاد > اقتصاد کلان - شرق نوشت دشداشه پوشان عرب که تا روز آخر «کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه» نشسته بودند «جلسه ایران» برگزار شود کم شمار نبودند در میانهتحلیل رئیس مرکز آمار ایران: نسبت به سال 89 هنوز رشد اقتصادی عقب است
تحلیل رئیس مرکز آمار ایران نسبت به سال 89 هنوز رشد اقتصادی عقب است اقتصاد > اقتصاد کلان - درحالی که با انتشار آمار رشد اقتصادی 2 8 درصدی در سال گذشته امیدها به خروج اقتصاد ایران از رکود افزایش یافته ولی رئیس مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی کشور را در قیاس با سال 89شروط تداوم رشد اقتصادی/ تشکیل کمیسیون تسهیل سرمایهگذاری خارجی
رئیس جدید اتاق تهران مطرح کرد شروط تداوم رشد اقتصادی تشکیل کمیسیون تسهیل سرمایهگذاری خارجی شناسهٔ خبر 2561127 شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۰ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت رئیس جدید اتاق تهران از تشکیل کمیسیون تسهیل سرمایه گذاری خارجی در دوره جدید فعالیت این اتاق خبر داد و گفتمعاون بهرهبرداری و سیر و حرکت راهآهن در گفتوگو با فارس خبر داد رشد 50 درصدی ترانزیت ریلی از ایران/ هزینه ب
معاون بهرهبرداری و سیر و حرکت راهآهن در گفتوگو با فارس خبر دادرشد 50 درصدی ترانزیت ریلی از ایران هزینه بیمه بینالمللی کالاهای ترانزیتی را پذیرفتیممعاون سیر و حرکت راهآهن پرداخت هزینه بیمه بینالمللی کالاهای ترانزیتی پرداخت بدهیهای راهآهن ایران به راهآهنهای منطقه و ثبارشد نرخ بانکی 24 ارز و افت قیمت 9 واحد پولی
ایلنا بانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را برای روز جاری شنبه اعلام کرد که بر این اساس نرخ بانکی 9 ارز نسبت به پنجشنبه هفته گذشته کاهش و قیمت 24 واحد پولی افزایش یافت البته نرخ 6 ارز نیز تغییری نداشت به گزارش ایلنا نرخ دلار آمریکا با یک ریال افت 28 337 ریال پوند انگلیس با 462 ریالرشد ارزش سهام اروپا/ سقوط شاخص سهام آمريکا و آسيا
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ۱۴ ۱۷ب ظ رشد ارزش سهام اروپا سقوط شاخص سهام آمريکا و آسيا گروه بين الملل خبرگزاري موج به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج ارزش سهام در بازارهاي آمريکا و آسيا امروز دوشنبه سي و يکم فروردين روند روز به کاهش به خود گرفت اين در حالي که ارزش سهام اروپا رشد- رشد 92 درصدی صادرات فرآورده های نفتی از بنادر هرمزگان
رشد 92 درصدی صادرات فرآورده های نفتی از بنادر هرمزگان بندرعباس - ایرنا - مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت صادرات انواع مشتقات و فرآورده های نفتی از بنادر استان در سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن 92 درصد رشد داشته است ابراهیم ایدنی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کجدیدترین پیش بینی صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ایران
رویترز جدیدترین پیش بینی صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ایران صندوق بین المللی پول با پیش بینی رشد ۳ ۵ درصدی برای اقتصاد جهان و رشد ۰ ۶ درصدی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۵ در مورد منطقه خاورمیانه اعلام کرد کاهش قیمت نفت فرصتی را برای اصلاحات ساختاری و اصلاح یارانه ها فراهم کردهمعاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی در گفتوگو با فارس: مهلت دو روزه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزو
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی در گفتوگو با فارس مهلت دو روزه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده رشد 35 درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال جاریمعاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه دو روز مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باقی ماندرشد ۷۴ درصدی خارجیها در نمایشگاه بینالمللی موادشوینده
رشد ۷۴ درصدی خارجیها در نمایشگاه بینالمللی موادشوینده شناسهٔ خبر 2533989 سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۱ اقتصاد > سایر حوزه ها ۳۰۰ شرکت داخلی و خارجی از ۴ اردیبهشت ماه سالجاری به مدت چهار روز جدیدترین تولیدات و خدمات خود را در زمینه مواد شوینده پاک کننده بهداشتی سلولزمدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون ایران در جمع تعاونگران تعاونیها در مقیاس بزرگ راهاندازی میشوند/ رش
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون ایران در جمع تعاونگرانتعاونیها در مقیاس بزرگ راهاندازی میشوند رشد صدور ضمانتنامه برای تعاونیهامدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون ایران در جمع تعاونگران با بیان اینکه طبق برنامهریزی تعاونیهایی در مقیاس بزرگ راهاندازی خواهندادامه رشد شاخص سهام چين و ژاپن
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۲ ۱۰ب ظ ادامه رشد شاخص سهام چين و ژاپن گروه بين الملل خبرگزاري موج به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج امروز چهارشنبه دوم ارديبهشت در بازارهاي آسيا ارزش سهام ژاپن و چين رشد کرد بر اساس اين گزارش شاخص سهام نيکي ژاپن Nikkei 225 که تلفيقي از 2292 شرکت ارشد بیسابقه روابط اقتصادی خراسان رضوی با دیگر کشورها
رشد بیسابقه روابط اقتصادی خراسان رضوی با دیگر کشورها رييس سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان رضوي گفت اين استان پارسال در بخش برگزاري نمايشگاههاي اختصاصي در خارج از کشور و اعزام و پذيرش هيأت هاي تجاري خارجي رشد 168 درصدي داشته است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران راضيه علي-
اقتصادی
پربازدیدترینها