محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827294618
- بانوی موسیقی ایل قشقایی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بانوی موسیقی ایل قشقایی شیراز- ایرنا-افسانه جهانگیری بانوی فعال در عرصه موسیقی ایل قشقایی که هفته گذشته پس از 15 سال باردیگر در شیراز به عرضه هنر خویش به علاقه مندان به موسیقی اقوام پرداخت، نخستین بار به درخواست یک رسانه برای گفت و گو پاسخ داد.
این هنرمند یکشنبه شب و در حالی که از سوی نازلی و طهمورث خواهر و برادر هنرمندش همراهی می شد، به دعوت خبرنگار ایرنا برای گفت و گو پاسخ مثبت داد که ماحصل آن را در ادامه می خوانید.
آوا و آواز ایلیاتی و قشقایی افسانه، نازلی و طهمورث جهانگیری را دوستداران موسیقی اقوام ایران می شناسند به ویژه آن که آوای افسانه در موسیقی متن فیلم "گبه" به آهنگسازی حسین علیزاده ماندگار شد.
افسانه جهانگیری متولد 1336 این روزها به خوبی روزهای زندگی ایلاتی در منطقه شولان سرحد و چهاردانگه را به یاد می آورد؛ آنجا که استاد محمدرضا لطفی برای شناسایی استعدادهای برتر به این منطقه رفت و خواهر افسانه یعنی مرحوم شهین را برگزید.
افسانه درباره خواهر فقید خود می گوید: روزی محفل ایل قشقایی در "شولان" برپا بود و حدود یکصد جوان قشقایی همزمان در حال آواز و نغمه سرایی بودند، در این میان، مرحوم استاد لطفی، صدای خواهرم شهین را نوایی ملکوتی خواند و این گونه شهین را به جامعه هنری قشقایی معرفی کرد.
محمدرضا لطفی نوازنده برجسته و سرشناس تار، سه تار و ردیف دان، موسیقی دان و آهنگ ساز و همچنین پژوهشگر و مدرس موسیقی سنتی ایرانی بود که اردیبهشت 93 درگذشت. لطفی همچنین کمانچه، دف و نی می نواخت.
** آواز دختران در ایل محدود بود
افسانه جهانگیری ادامه داد: در حالی که مرحوم شهین برای ضبط آوازش در صداوسیما آماده می شد، در اثر سانحه رانندگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
این هنرمند عرصه موسیقی قشقایی گفت: شهین و دیگر اعضای خانواده در روزگاری به تشویق پدر وارد عرصه موسیقی شدیم که آواز خواندن دختران در ایل محدود به یک زن بود به نام ماه پرویز.
جهانگیری اظهار کرد: علاقه و اهمیت موسیقی برای پدر به حدی بود که زمانی به اتفاق پدر از چهار راه زند شیراز می گذشتیم، پدر با وجودی که کار مهمی داشت اجازه داد که من نیم ساعتی به آواز هنرمندی در این مکان گوش کنم.
وی گفت: پس از فوت شهین، من و خواهرم نازلی کار در عرصه موسیقی را جدی تر کردیم تا مرهمی باشد بر دل دردمند پدر از فوت دختر هنرمندش.
این بانوی هنرمند در عرصه موسیقی اقوام گفت: پدرم برای حمایت از فعالیتم در حوزه موسیقی زمینی را در شیراز به من هدیه کرد که توانستم کارهای هنری متعدد با حمایت ایشان انجام دهم و مقام های موسیقی قشقایی(عاشیقی و چنگی) را به اتفاق همسرم فرود گرگین پور ثبت و ضبط کنم.
وی ادامه داد: در دهه 1360 انتشار چندین کاست به نام های "کوراوغلی" و "هجران" با استقبال زیاد مردم روبرو شد، به عنوان نمونه، نوار کاست "هجران" در هفته اول 40 هزار نسخه فروش داشت که تلاش زیادی برای عرضه موسیقی اصیل قشقایی در آن داشتم.
** ازدواج با "فرود"
جهانگیری در ادامه درباره ازدواجش با "فرود گرگین پور" هنرمند ویولون نواز و محقق و پژوهشگر عرصه موسیقی قشقایی نیز گفت: اختلاف سنی حدود 20 سال با فرود، نابینا بودن وی و تفاوت های فرهنگی دو خانواده باعث شد در زمان خواستگاری وی، برخی اعضای خانواده با این درخواست مخالفت کنند اما من به خاطر عشق و علاقه ای که به موسیقی داشتم به فرود پاسخ مثبت دادم و در ادامه این راه نیز پدر و دیگر اعضای خانواده حامی ام بودند.
وی گفت: آقای گرگین پور پس از سال ها خدمت به موسیقی قشقایی و تدوین و گردآوری آواها و ترانه های اصیل این ایل، سهم مهمی در ماندگاری این موسیقی و دوری آن از آسیب و گزند داشت.
همسر فرود گرگین پور هنرمند عرصه موسیقی گفت: برخی ادعا می کنند که اگر ما نبودیم موسیقی قشقایی از بین رفته بود و این در حالی است که افرادی مانند آقای گرگین پور سال ها برای این موسیقی و صیانت از اصالت و تداوم آن زحمت کشیده است و از این رو، مباحث طرح شده از سوی آن افراد نادرست است.
وی ادامه داد: این گونه اظهارنظرها نه تنها نادرست است بلکه ناسپاسی به زحمات سالیان دراز آقای گرگین پور در عرصه موسیقی اقوام از جمله ایل قشقایی است.
افسانه جهانگیری بیان کرد: آقای گرگین پور همه نواها و موسیقی های قشقایی سالیان دور را جمع آوری می کرد و موسیقی های معاصر را نیز ضبط می کرد و به خانه می آورد و ساعت ها روی این موسیقی کار می کرد تا به طور مدون مشخص شود در این موسیقی آهنگ ها چگونه باید نواخته شوند.
بانوی موسیقی ایل قشقایی اظهار کرد: این روزها آقای گرگین پور وضعیت جسمی مناسبی ندارد و به دنبال بستری کردن وی برای درمان در یکی از بیمارستان های خوب شیراز یا تهران هستیم.
جهانگیری گفت: به اتفاق خانواده ام و فرزندانم صبا، کاوه و دنا در سال های گذشته زحمات زیادی برای بهبود آقای گرگین پور انجام داده ایم. از زندگی ام راضی ام و همگی ما فرود را خیلی دوست داریم.
** افسانه از نگاه فرود
بررسی منابع اینترنتی نیز از آن حکایت دارد که فرود گرگین پور نیز چنین احساسی دارد.
فرود گرگین پور در این منابع درباره همسرش افسانه جهانگیری گفته است: افسانه، همسرم ایلیاتی است. زنِ رشیدِ ایل قشقاییم که مادری می کند برای دِنا و صبا و کاوه.
این هنرمند عرصه موسیقی قشقایی افزوده است: افسانه صدایش، مخملِ تازه رُستة سبزِ بهار است. افسانه صدایش رنج دارد. به زبان ایلیاتی ها می خواند و تمام خانه تصویر ایل می شود؛ رفته های دور، کوه های بلندِ پُربرف و تابستان های داغ که تمام خانه پُر می شود از آوازِ لای لایِ مَشک. با ویولُن و پیانو موسیقی ایل می نوازم. دستهایم می لغزد روی نرمی ساز. بچه ام، کودکم. نُت های غنوده بیدار می شوند. یک به یک، گام به گام. افسانه دَم می گیرد به لالایی های دور. صبا و کاوه سراغ سازهایشان می روند. رسمِ عشق می گیریم به شکوهِ نوا. می زنیم و م یزنیم. رنجهایمان در اشکهایمان رها می شود. دلمان شورِ عشق می گیرد. دشتی و همایون و بیات و افشار، سه گاه و چهارگاه. خوشیم با عشق. سودایی دارد این عالم.
** آوای بانوی ایل در سرزمین مادری
افسانه جهانگیری در این گفت و گو این را نیز گفت که این روزها و در حالی که ضرورت ورود جدی تر هنرمندان خبره و آگاه از آوا و ساز قشقایی احساس می شود، برخی شایعه می کنند که افسانه دیگر نمی خواند و حال این که این نیز نادرست است و برای صیانت از موسیقی قشقایی آوایم را دریغ نمی کنم.
این هنرمند عرصه موسیقی قشقایی اظهار کرد که سال های 70 و 71 حدود 30 ساعت آواز قشقایی را به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استودیو تالار رودکی تهران ضبط رادیویی و تلویزیونی با صدای طهمورث جهانگیری انجام دادیم.
جهانگیری گفت: علاوه بر این با گروه هم آوایان استاد حسین علیزاده، در کشورهای اروپایی مانند آلمان، اتریش، فرانسه و بلژیک به اجرای برنامه پرداخته ام وسال 93 هم دربرنامه خیریه به نفع بچه های سرطانی در شهر ساری با گروه پریرخ بی بی ( پروین نمازی، افسانه جهانگیری، نازلی جهانگیری، پریسا کاشفی، سیما شکرانی)و با گروه شمشال به سرپرستی حسین حمیدی و پس از آن در کنسرت به یاد استاد محمدرضا لطفی با حضور ماهور لطفی، مهرزاد هویدا امین اکبر پور، سجاد مهربانی، افسانه جهانگیری، نازلی جهانگیری در فرهنگسرای نیاوران اجرا داشتیم.
وی ادامه داد: همچنین در آثار هنری دیگر از جمله آلبوم مادران زمین با استاد حسین علیزاده و در آلبوم اوجاداغلار با حسین حمیدی همکاری داشتیم.
آنچنانکه جهانگیری می گوید وی در موسیقی سایر اقوام از جمله لری، آذری، کردی، گیلکی، مازنی و خراسانی نیز تبحر دارد.
قشقایی یا ایل قشقایی یکی از اتحادیه های ایلی کشورمان است که مخلوطی از قبیله هایی با ریشه های قومی گوناگون لر، کرد، عرب و ترک است اما بیشتر قشقایی ها ریشه ای ترک دارند و تقریبا تمامشان به گویشی از زبان های ترکی اغوز غربی صحبت می کنند.
مرکز اصلی این ایل استان فارس است اما به دلیل وسعت اراضی و قلمرو در دیگر استان ها نیز ساکن هستند. از جمله می توان به استان های کهگیلویه وبویراحمد، چهارمحال و بختیاری (جونقان، بلداجی، بروجن، سامان، شهرکیان، طاقانک)، خوزستان (هفتکل)، اصفهان (قسمتهایی از سمیرم، شهرضا، دهاقان، فریدن، بخش های مختلف شهرستان لنجان به ویژه بخش مرکزی این شهرستان در اطراف زرین شهر، بیستگان، باباشیخعلی و چم ها)، قم، مرکزی، و بوشهر (دشتستان و دشتی) اشاره کرد.
** گبه آدم را به ایل می برد
این هنرمند عرصه موسیقی قشقایی درباره طنین آوایش در موسیقی متن فیلم گبه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: موسیقی متن این فیلم نوعی لالایی بود و من چون تنها با ساز کار کرده بودم برایم سخت بود که بدون ساز این کار را اجرا کنم.
در این شرایط آقای حسین علیزاده موزیک را با گوشی به من دادند، در نهایت کار به حدی زیبا و جذاب شد که هر کس می شنید تصور می کرد که در ایل بوده است؛ این موسیقی کوچ ایل را با همه عظمتش به یاد من می آورد.
سخن پایانی افسانه جهانگیری نیز دلنشین است. او می گوید: جوان تر ها که می خواهند در حوزه موسیقی اقوام ورود کنند باید ابتدا فرهنگ و باورهای آن قوم و ایل را مطالعه کنند و در کنار آن شیوه و فن آوا و ساز ایل را فراگیرند تا موفق باشند.
این بانوی موسیقی ایل قشقایی افزود: انتظار است که خود دستگاه های فرهنگی ورود کنند تا افراد خبره و توانمند در موسیقی قشقایی راز و رمز ساز و آوای ایل را به جوانان قشقایی و دیگران یاد بدهند تا این موسیقی ماندگار شود و حیات بالنده آن تداوم یابد.
کنسرت موسیقی گروه قشقایی شیدا تازه ترین اجرای افسانه جهانگیری است که 27 و 28 فروردین ماه امسال در باشگاه فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد.
او را در این کنسرت برادرا نش طهمورث (آواز) و نصرالله (تکنواز سه تار) و خواهرش نازلی و هنرمندانی دیگر همراهی کردند.
منصور رستمی کشکولی (آواز)، محسن جمال پور (آکاردئون)، بهرام دلاوری (ویولون) و طاها مهدوی (سه تار) از دیگر اعضای این گروه موسیقی هستند.
بر این اساس، سازهای کوبه ای این گروه را نیز مهرزاد هویدا (دف)، ماهور لطفی برادرزاده استاد محمدرضا لطفی (تنبک و دایره ) و پیمان سلمانی زاده پسر استاد گنجی (نقاره) می نوازند.
نازلی جهانگیری سرپرست گروه موسیقی قشقایی شیدا در این باره گفته است: با توجه به استقبال گسترده از اجرای این گروه موسیقی در شیراز،درحال برنامه ریزی برای اجرای این برنامه فرهنگی و هنری در دیگر نقاط استان فارس و کشور هستیم. ک/3
گفت وگو از سید احمد نجفی
2027 / 1876
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
- نوای موسیقی قشقایی باری دیگر در فارس طنین انداز می شود
نوای موسیقی قشقایی باری دیگر در فارس طنین انداز می شود شیراز- ایرنا- سرپرست گروه موسیقی قشقایی شیدا گفت با توجه به استقبال گسترده از اجرای این گروه موسیقی در شیراز در حال برنامه ریزی برای اجرای این برنامه فرهنگی و هنری در دیگر نقاط استان فارس و کشور هستیم نازلی جهانگیری دوشنبهفیلم/دوزله؛ موسیقی مقامی ایلامی
فیلم دوزله موسیقی مقامی ایلامی شناسهٔ خبر 2561748 دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۶ استانها > ایلام دریافت 9 MB ایلام- ابزارهای قدیمی موسیقی بدون شک نشانه ای از فرهنگ هر جامعه هستند که در این بین دوزله یا جفتان یکی از سازهای موسیقی مناطق کردنشین و به ویژه در استان ایلام است بهامام جمعه ایلام: اظهارات بیاساس برخی از افراد در همایش بانوی انقلاب برخلاف مصالح کشور بود
امام جمعه ایلام اظهارات بیاساس برخی از افراد در همایش بانوی انقلاب برخلاف مصالح کشور بودامام جمعه ایلام گفت اظهارات بیاساس برخی از افراد در همایش بانوی انقلاب برخلاف مصالح کشور بود به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام ایتالله محمدنقی لطفی ظهر امروز در خطبههای نماز جمع- 50 بانوی ورزشکار ایلامی به یادمان های دفاع مقدس در مهران اعزام شدند
50 بانوی ورزشکار ایلامی به یادمان های دفاع مقدس در مهران اعزام شدند ایلام - ایرنا - نایب رییس هیات ورزش های بومی محلی و سنتی ایلام گفت 50 نفر از بانوان ورزشکار عضو این هیات برای بازدید از یادمان های شهدا و مناطق عملیاتی دفاع مقدس به شهرستان مرزی مهران اعزام شدند زینب شوهانی روزانتقاد امامجمعه ایلام از برخی اظهارنظرها در همایش «بانوی انقلاب»
جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۶ امامجمعه ایلام با بیان اینکه نباید شعار سال را ساده تلقی کرد بلکه باید به التزام عملی به لوازم وحدتآفرین در این شعار مهم توجه شود از برخی اظهارنظرها در همایش بانوی انقلاب انتقاد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام حتشکیل شورای موسیقی برای اولینبار در ایلام
دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۷ معاون فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از تشکیل شورای موسیقی برای نخستین بار در استان خبر داد عمران خودآموز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه ایلام اظهار کرد با توجه به استقبال مردم از این هنر و تقاضاهای مکرر برای اجراحکم جدید داعش برای طرفداران فوتبال و موسیقی
حکم جدید داعش برای طرفداران فوتبال و موسیقی گروه تروریستی داعش در ادامه احکام عجیب و غریب خود اعلام کرد پوشیدن لباس باشگاه های فوتبال اروپا و گوش دادن به آهنگهای مدونا حرام و مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از روزنامه «دیلی استار&آغاز ساخت موسیقی «گاهی به پشت سر نگاه کن»
آغاز ساخت موسیقی گاهی به پشت سر نگاه کن شناسهٔ خبر 2537568 یکشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۸ هنر > رادیو و تلویزیون سریال ماه رمضانی گاهی به پشت سر نگاه کن مراحل فنی و ساخت موسیقی را طی میکند به گزارش خبرگزاری مهر رضا انصاریان تهیهکننده این مجموعه با اعلام این خبر گفت- مدیرکل ارشاد ایلام: رسانه و مطبوعات همدل و همسو باشند
مدیرکل ارشاد ایلام رسانه و مطبوعات همدل و همسو باشند ایلام - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام برگزاری جشنواره مطبوعات را عاملی موثر در توسعه جامعه دانست و از رسانه ها و مطبوعات خواست همدل و همسو برای تحقق شعار سال تلاش کنند به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل فرهنگ«ل له وا»، ساز چهل مقام موسیقی مازرون
جام جم نوا خبر ل له وا ساز چهل مقام موسیقی مازرون ل له وا ساز چهل مقام موسیقی مازرون پنج شنبه 27 فروردین 1394 11 50 | کد خبر 1907660216364628879 | بازدید 0 ل له وا تنها ساز اصیل و بومی مازندران است که ۴۰ مقام دارد و نوایش در روزهایی که مردمان ایسند موسیقی به شورای عالی انقلاب فرهنگی می رود
نشست مشترک کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی و خانه موسیقی سند موسیقی به شورای عالی انقلاب فرهنگی می رود خبرگزاری پانا جلسه مشترک کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیات مدیره خانه موسیقی روز گذشته در خانه موسیقی برگزار شد ۱۳۹۴ يکشنبه ۳۰ فروردين ساعت 15گلایه «فلور نظری» از عکس های موبایلی
گلایه فلور نظری از عکس های موبایلی یک بازیگر تئاتر سینما و تلویزیون گفت برخی افراد با گوشی موبایل از ما عکسهایی میگیرند و از آن سوء استفادههای مختلف میکنند و متاسفانه قانون متقنی هم برای برخورد با آنها وجود ندارد باشگاه خبرنگاران جوان یک بازیگر تئاتر سینما و تلویزیواکبر عبدي با ظاهري جديد از دلايل مهاجرتش گفت
۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ۱۴ ۴۲ب ظ اکبر عبدي با ظاهري جديد از دلايل مهاجرتش گفت موج - اکبر عبدي پيشکسوت سينماي ايران که اين روزها به خاطر مهاجرت از ايران در رسانه ها صدر اخبار را به خود اختصاص داده است بالاخره با يک رسانه ترکيه اي گفتگو کرد و از دلايل رفتنش از ايران حرف زد به گزارش خبرفیلمسازان موبایلی باید پیشنهاد تازه ای برای سینمای ایران داشته باشند
علی مصفا فیلمسازان موبایلی باید پیشنهاد تازه ای برای سینمای ایران داشته باشند بازیگر و کارگردان سینما معتقد است فیلمسازانی که با موبایل فیلم می سازند باید به جای استفاده از فاکتورهای سینمای ایران فکر کنند و چیز تازه ای را که در سینمای ما وجود ندارد معرفی کنند به گزارش حوزه س- اصفهان میزبان سومین جشنواره موسیقی اصفهان
اصفهان میزبان سومین جشنواره موسیقی اصفهان اصفهان- ایرنا- سومین جشنواره موسیقی اصفهان با حضور بیش از 10 گروه موسیقی در هنرسرای خورشید و باغ نور برگزار می شود به گزارش روز شنبه ایرنا همزمان با هفته نکوداشت اصفهان هشت گروه موسیقی سنتی ایرانی مهربانگ دگرسو ساربانگ هنگامفیلم مشترک ایران و تایلند در راه جشنوارهی فجر
جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۱ فیلم سینمایی جانسودا به کارگردانی فرامرز وکیلی در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور دارد به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این فیلم نخستین اثر سینمایی فرامرز وکیلی جانسودا نخستین نمایشاش را در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر تجشنواره موسیقی نواحی ایران برگزار میشود
پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۹ مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان فارس از برگزاری جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران همزمان با یادروز سعدی در شیراز خبر داد و گفت این آیین از 29 فروردین ماه آغاز خواهد شد و بهمدت سه روز ادامه دارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه فارس به-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها