تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834503570
گرفتگي صدايتان را جدي بگيريد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گرفتگي صدايتان را جدي بگيريد
درست است كه با گذشت زمان ظاهر انسان ضعيف ميشود و صدا هم از اين امر مستثنا نيست، اما ميتوان شرايط مناسبي را براي حفظ كيفيت صدا فراهم كرد.
به گزارش نامه نیوز، منشا توليد صدا حنجره است و موثرترين قسمت حنجره، تارهاي صوتي هستند كه مهمترين نقش را در توليد صدا دارند. صداي توليد شده با تارهاي صوتي كه صوت با فركانس پايهاي گفته ميشود، كيفيت كلام را ندارد. اين صوت اوليه با عبور از قسمتهاي مختلف حلق، دهان و بيني كه در اصطلاح آن راتونل صوتي گويند، فرم كلامي پيدا ميكند.
فركانس پايهاي حنجره در خانمها 240 هرتز است. يعني 240 بار در ثانيه اين تارها به لرزش در ميآيند و در آقايان اين فركانس 140 هرتز ميباشد. علت اختلاف اصلي بين صداي آقايان و خانمها همين تفاوت فركانس پايهاي است و به همين دليل صداي خانمها زيرتر از آقايان است.
درست است كه با گذشت زمان ظاهر انسان ضعيف ميشود و صدا هم از اين امر مستثنا نيست، اما ميتوان شرايط مناسبي را براي حفظ كيفيت صدا فراهم كرد. ايجاد صدا به 2 عامل بستگي دارد:
1- حجم هواي ذخيره شده در ريه در موقع بازدم
2- توانايي عضلات تارهاي صوتي و منضمات آن كه با مشاوره با متخصصان آسيبشناسي گفتار و انجام تمرينات ورزشي و تنفسي ميتوان بر اين كاستيها فائق آمد. استفاده از دخانيات در سنين بالا آسيب شديدي به حنجره وارد ميكند.
گرفتگي صدا در خانمها تحت عوامل مختلفي صورت ميگيرد
تغييرات هورموني در دوران تخمكگذاري، حاملگي و دوران يائسگي هر كدام ميتواند موج تغيير صدا شود.
عامل تغييرات روحي و خلقي كه در ساعات مختلف روز رخ ميدهد و گفتني است كه اولين تظاهرات و تغييرات روحي و خلقي در كيفيت صدا اثرگذار است. در صورت بروز بيماريهاي التهابي حنجره، بهبودي به علت بالا بودن فركانس پايهاي و رعايت نكردن استراحت صوتي با تاخير رخ ميدهد. همچنين صحبت كردن بيش از حد با تلفن، حنجره را خسته ميكند و مخصوصا در زمان بيماري لارنژيت باعث تاخير در بهبودي ميشود.
همچنين استفاده بيش از حد از مواد شوينده شيميايي و همچنين لوازم آرايشي و استنشاق انواع عطر و اسپري عامل موثر گرفتگي صدا در خانمهاست. لازم به ذكر است استفاده از داروهاي محرك، تاثير نامطلوب بر لايههاي مخاطي محافظتي حنجره دارد و در برخي موارد اين تغييرات در خانمها غيرقابل برگشت است و باعث تغيير صداي ماندگار خواهد شد.
گرفتگي صدا و حرفهايها
افرادي كه حرفه آنها به صحبت كردن وابسته است، بايد بيش از افراد معمولي به حفظ و سلامتي صداي خود توجه كنند. چنانچه فردي در مواقع سرمازدگي استراحت صوتي را رعايت نكند و با شدت و بلند صحبت كند، باعث خونريزيهاي كوچك در تارهاي صوتي ميشود كه تدريجا اين تغييرات به علت رعايت نكردن بهداشت حنجره به گره صوتي تبديل ميشود كه نياز به عمل جراحي دارد.
تعداد كمي از مدرسان در ساعات استراحت و پس از تدريس از سيگار استفاده ميكنند كه بسيار مضر است، زيرا بيشترين آسيب تارهاي صوتي در مواقع خستگي و خشكي مخاط پوششي تارهاي صوتي رخ ميدهد كه به مدرسان توصيه ميشود با مصرف آب باعث افزايش رطوبت و لطافت تارهاي صوتي شوند و از آسيبهاي متعدد در امان باشند.
اما چند كلامي با آنهايي كه ميخواهند صداي حرفهاي داشته باشند: صداي حرفهاي داراي شرايط خاصي از نظر فيزيولوژي و آناتومي تارهاي صوتي و همچنين تواناييهاي ويژه است كه پس از بررسيهاي دقيق با تمرينات صحيح ميتوان اين توانايي را افزايش داد. در غير اين صورت، صرفا به دليل يك ميل و تفكر احساسي و تمرينات ناصحيح و غيراستاندارد توانايي ذاتي و اصلي حنجره مختل شده و تغييرات غيرقابل جبران در تارهاي صوتي ايجاد ميكند.
نكته ديگر اين كه بعضي افراد با تقليد صداي خوانندههاي حرفهاي در زمان كوتاهي كيفيت صداي واقعي خود را از دست ميدهند كه اين اتفاق در بعضي قاريان و مداحان ديده شده است. به اين افراد توصيه ميشود با ارزيابيهاي دقيق و بررسي تواناييهاي حنجره و مشورت با كارشناسان قدم به ورطه صوت حرفهاي بگذارند.
گرفتگي صدا در كودكان
گرفتگي صدا در كودكان جز تعداد محدودي كه به صورت مادرزادي است، بيشتر اكتسابي است و قابل ذكر است كه گريه يك پديده طبيعي است و نميتواند ايجاد آسيب در حنجره كند.
جيغ زدنهاي ناگهاني كودكان كه بيشتر منشا خلقي دارد. و علت اصلي آن اختلالات و ناهنجاريهاي رفتاري در خانواده است، ميتواند نقش مهمي در گرفتگي صداي اطفال داشته باشد.
سرفههاي شديد نيز ناشي از بيماريهاي التهابي ريه، حلق و سينوس كه به طور ناقص درمان شده است يا وجود عامل آلرژي در محيط زندگي و يا آلرژي به مواد غذايي در كنار تقليد از صداهاي مختلف شخصيتهاي تلويزيوني يا ديگران نيز ميتواند به وارد آمدن آسيبهايي به حنجره منجر شود.
شايان ذكر است كه تشخيص به موقع گرفتگي صدا در كودكان و درمان بهنگام، در بهبودي موثر است.
گرفتگي صدا ناشي از تروما
امروزه با افزايش آمار تصادفات و نزاعها آمار آسيب و تروماي حنجره بالا رفته كه بيشترين آنها مربوط به تصادفات اتومبيل است. در اثر استفاده نكردن از كمربند ايمني در هنگام تصادف صورت و گردن به فرمان اتومبيل برخورد ميكند و باعث آسيب گردن مخصوصا حنجره كه برجستهترين عضو گردن است، ميشود در نزاعها و استفاده غير صحيح از فنون ورزشهاي رزمي نيز همان اتفاق و آسيب به گردن و حنجره وارد ميشود.
علامت اوليه اين عارضه تنگي نفس است كه به درجات مختلف صورت ميگيرد و مصدوم بايد به بخش اورژانس منتقل شود. علامت ديگري كه به علت شكستگي غضروف حنجره ايجاد ميشود ؛ ادم و خونريزي زير مخاطي است كه پس از حادثه رخ ميدهد و عوارض ناشي از آن شامل گرفتگي صدا، تنگي نفس و احساس در هنگام بلع غذا است. نكته قابل توجه در زمان كمكرساني به اين گونه مصدومان، خودداري از جابهجايي و كشش گردن آنها است.
گرفتگي صدا در سرطان حنجره:
شناخت بيشتر ما از يك بيمار با سرطان حنجره فردي است كه قدرت تكلم ندارد و با يك دستگاه با صداي خاصي صحبت ميكند و سوراخي در جلوي گردن براي تنفس دارد. نكته قابل توجه اين است كه اين بيماران اگرچه از نظر عارضه سرطان بهبود كامل يافتهاند و بيماري آنها مسري نيست، اما آشنايي بيشتر مردم با اين بيماري لازم است به نحوي كه چنانچه فردي دچار گرفتگي صدا و عدم بهبودي آن در 3 هفته شد بايد به پزشك متخصص گوش و حلق و بيني مراجعه كند تا با معاينات دقيق و بررسيهاي لازم و با تشخيص و بررسي نسج مخاط حنجره، علت گرفتگي صدا مشخص شود و در صورتي كه احتمال عارضه سرطان ابتدايي حنجره، مطرح شد، با انجام معاينات دقيقتر تحت بيهوشي عمومي و با استفاده از ميكروسكوپ و انجام بيوپسي (نمونهبرداري از نسج) به تشخيص صد درصد رسيده و با استفاده از ميكروسكوپ و جراحي به درمان عارضه سرطان ابتدايي حنجره پرداخت.
گاه با استفاده از روش پرتودرماني ميتوان درمان را كامل كرد و ميتوانيم مطمئن باشيم كه درمان بدون از دست دادن حنجره انجام پذيرفته است. متاسفانه بيماران مبتلا به عارضه سرطان ابتدايي با بيتوجهي، باعث پيشرفت عارضه سرطان به قسمتهاي مختلف حنجره ميشوند كه به ناچار نياز به اعمال جراحي وسيعتر و با نقص عضو بيشتر ميشود.
منبع: بیتوته
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
گرفتگی عضلات در هنگام خواب شبانه را جدی بگیرید
گرفتگی عضلات در هنگام خواب شبانه را جدی بگیرید یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت گرفتگی عضلات به ویژه عضلات پا در هنگام خواب شبانه اگر شدید و مداوم باشد باید جدی گرفته شده و فرد مبتلا به موقع به پزشک مراجعه کند محمدرضا درستکار متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفتگو با خبرنگار بهداداستان آب و باغ انار را جدی بگیرید
چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۸ انار میوهای از بهشت است و شاید به همین دلیل است که برای آنکه روی بهشتیاش را نشان دهد بیشترین توجهات باغدار صبور را از آن خود میکند توصیه سرپرست ایستگاه تحقیقات جهاد کشاورزی ساوه به باغداران توجه ویژه به مقاطع مشخص آبدهی به این درخت نه چندان بنگاه شما: خطر تربیت مجازی را جدی بگیرید! |اخبار ایران و جهان
نگاه شما خطر تربیت مجازی را جدی بگیرید بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۹۱۱۱۵ تاراستفاده از عینک آفتابی را جدی بگیرید
جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۶ ۰۰ یک فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه عدم استفاده از عینکهای آفتابی منجر به افزایش احتمال ابتلا به آب مروارید میشود اظهار کرد اختلال در دید رنگ اشیاء و تشخیص چهره دیگران از علائم ابتلا به بیماری آب مروارید است دکتر محمد کریم اسماعیلی در گفتوگو باكمبود آهن را جدي بگيريد!/تغذیه مناسب برای رفع كمبود آهن
كمبود آهن را جدي بگيريد تغذیه مناسب برای رفع كمبود آهن احتمالا بسياري از افراد نميدانند كه تقريبا از هر 10 نفر افراد جامعه بهويژه زنان و كودكان پنج نفر مبتلا به كمبود آهن هستند كمبود اين ريزمغذي ضروري از نظر اثربخشي آن روي رشد جسمي رشد مغزي قدرت يادگيري و بسيار حائزاین حساسیتها را جدی بگیرید!
این حساسیتها را جدی بگیرید یک متخصص اطفال گفت با شروع فصل بهار حساسیتهای فصلی در بین کودکان نیز افزایش مییابد که مادران باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند به گزارش نامه نیوز سیدهزهره ترابی با اشاره به شروع حساسیتهای فصلی در بین کودکان اظهار کرد واکنش سیستم دفاعییک متخصص آنکلوژی در گفتوگو با فارس مطرح کرد علائم ابتلا به سرطان حنجره/تغییر صدا را جدی بگیرید
یک متخصص آنکلوژی در گفتوگو با فارس مطرح کردعلائم ابتلا به سرطان حنجره تغییر صدا را جدی بگیریدیک متخصص آنکلوژی عواملی که باعث ایجاد سرطان حنجره میشوند را بیان کرد و گفت خشن شدن صدا یا هر گونه تغییر در صدا به مدت طولانی گلودرد درد گوش و کاهش وزن از علائم اولیه ابتلا به سرطان ححساسیتهای فصلی را جدی بگیرید
شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۷ یک متخصص اطفال گفت با شروع فصل بهار حساسیتهای فصلی در بین کودکان نیز افزایش مییابد که مادران باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند سیدهزهره ترابی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان با اشاره به شروع حساسیتهای فصاعتیاد به اینترنت و موبایل را جدی بگیرید!
اعتیاد به اینترنت و موبایل را جدی بگیرید اکثر ما امروزه دچار اعتیاد به اینترنت گوشی همراه انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات شده ایم اگر می خواهید تا شادتر باشید باید سعی کنید اعتدال را رعایت کنید مراحل زیر را برای ترک اعتیاد به اینترنت و زندگی غنی تردنبال کنید ما واقعا از ترشد گفتار و زبان کودکانتان را جدی بگیرید
توصیه مدیر گروه گفتار درمانی علوم پزشکی رشد گفتار و زبان کودکانتان را جدی بگیرید خبرگزاری پانا مدیر گروه گفتاردرمانی دانشکده توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد رشد گفتار و زبان کودکان باید جدی گرفته شود چراکه ضامن رشد و سلامت ذهنی شخصیتی و تحصیلی کودک است ۱۳۹۴ پفصلی جدید در شناخت اسلام/ نه رسانه، نه شایعه؛ خودتان تصمیم بگیرید
یادداشتی درباره نامه رهبری به جوانان غرب فصلی جدید در شناخت اسلام نه رسانه نه شایعه خودتان تصمیم بگیرید شناسهٔ خبر 2533924 چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۳ دین و اندیشه > اسلام در جهان وقتی جوانان غرب دریابند اقدامات وحشیانه گروههایی مانند داعش هیچ ریشهای در آموزههای ادر ازدواج این تردیدها را جدی بگیرید
تردید در ازدواج را نادیده نگیرید مگر می شود ازدواج کرد و تردید نداشت تردید در تمام مراحل بزرگترین تصمیم زندگی شما همراهتان است از وقتی تصمیم می گیرید ازدواج کنید و با خودتان فکر می کنید آیا الان وقتش است بگیرید تا وقتی که عقد می کنید و با خودتان می گویید این همان آكمبود آهن را جدی بگیرید!
كمبود آهن را جدی بگیرید احتمالا بسياري از افراد نميدانند كه تقريبا از هر 10 نفر افراد جامعه بهويژه زنان و كودكان پنج نفر مبتلا به كمبود آهن هستند به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران كمبود آهن سبب كمخوني ناشي از فقر آهن ميشود گروههايي كه در معرض خطرعلائم سکته مغزی را جدی بگیرید
توصیه یک متخصص مغز و اعصاب علائم سکته مغزی را جدی بگیرید زمان طلایی برای درمان دارویی از زمان بروز سکته مغزی بین 3 تا 4 5 ساعت و برای آنژیوگرافی بین 6 تا 8 ساعت است به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از فارس مسعود مهرپور متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه پیشگیری مهمترین عاملاستفاده از عینک آفتابی را جدی بگیرید |اخبار ایران و جهان
استفاده از عینک آفتابی را جدی بگیرید کد خبر ۴۹۲۰۳۶ تاریخ انتشار ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۵ - 17 April 2015 یک فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه عدم استفاده از عینکهای آفتابی منجر به افزایش احتمال ابتلا به آب مروارید میشود اظهار کرد اختلال در دید رنگ اشیاء و تشخیص چهره دیگران ازدردسر جدید از شرکتهای گلدکوئست
در تهران گزارش شد دردسر جدید از شرکتهای گلدکوئست مردی جوان که برای انتقامگیری از زن موردعلاقهاش خانهای را به آتش کشیده و سه نفر را به قتل رسانده است مدعی شد چون آن زن دارایی او را هزینه گلدکوئست کرده و باعث اختلافات خانوادگی شده بود تصمیم به انتقامگیری گرفت به گزارش سمعینی در گفتوگو با فارس: قرارداد مربیان پایه هفته آینده امضا میشود/ در قرارداد جدید تمامی شرایط را لحاظ کردی
معینی در گفتوگو با فارس قرارداد مربیان پایه هفته آینده امضا میشود در قرارداد جدید تمامی شرایط را لحاظ کردیمسرپرست کمیته جوانان فدراسیون فوتبال گفت کارهای مربوط به بستن قرارداد تقریبا انجام شده و مربیان پایه هفته آینده قراردادشان را امضا میکنند فریدون معینی در گفتوگو ب-
گوناگون
پربازدیدترینها