واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۵:۵۲ق.ظ)
جوان: نيروي انتظامي و وظيفه حفظ اسلام موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «نيروي انتظامي و وظيفه حفظ اسلام»عنوان يادداشت روز روزنامه جوان است که در آن مي خوانيد؛
بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار مسئولان و فرماندهان ناجا، حامل پيام ها و نکات مهمي بود که نگارنده مي کوشد تأملي هرچند گذرا بر نکات مهم مورد تأکيد معظم له داشته باشد:
1- اولين نکته اي که در اين بيانات چشمگير بود تأکيد بر نيت الهي براي خدمت در نيروي انتظامي و اين تذکر مهم بود که در حقيقت فعاليت اين نيرو در نظام اسلامي پيوستگي دقيق با اهداف کلان حکومت اسلامي دارد. از آيه شريفه «الَّذينَ إِن مَکنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاهَ وَآتَوُا الزَّکاهَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنکرِ» چنين استنباط مي شود، اجراي فروع دين جزو مأموريت و حتي فلسفه وجودي حاکميت اسلامي است و عقلاً نيز نمي توان در يک مجموعه «کل يکپارچه»، جزئي را متصور شد که در مقابل هدف کلان خود را غيرمسئول بداند. اين در حالي است که اين روزها سخناني حاشيه ساز در برخي تريبون ها شنيده مي شود که گويي برخي به دنبال يک «پليس سکولار» هستند که هيچ مسئوليتي در مقابل فلسفه وجودي نظام اسلامي ندارد.
بر اين اساس بود که معظم له در اين ديدار فرمودند: «همه کارها را مي شود براي خدا انجام داد، اما در کار شما خيلي راحت مي شود نيت الهي و قصد قربت پيدا کرد، چون کار شما خدمت به جامعه و جمهوري اسلامي و نصرت اسلام است.»
2- نکته ديگري که در اين بيانات به گونه اي برجسته مشاهده مي شد، اهميت ايجاد و استقرار امنيت به عنوان مأموريت اصلي نيروي انتظامي است. تأکيد ايشان مبني بر تبليغاتي نبودن مفهوم امنيت و لزوم وجود عيني و ملموس امنيت براي جامعه، به خوبي روشن کننده اهميت اين موضوع در هدف گذاري هاي نظام اسلامي است.
امروزه يکي از ابعاد مهم امنيت که در جوامع به گونه اي جدي مطرح است، ابعاد رواني امنيت و به طور واضح تر احساس وجود امنيت و آرامش ناشي از آن در ميان جامعه انساني است. طبعاً تحقق تام و تمام اين حالت در جامعه نيازمند تلاش و عزمي فراگير در برداشتن عوامل ناامني ساز در جامعه و موارد نگران کننده و دغدغه برانگيزي است که باعث ايجاد نگراني در افکار عمومي مي شود.
3- محور ديگري که در اين سخنان قابل تأمل است مقايسه ميان تأمين امنيت رواني جامعه و ابعاد سنتي امنيت همچون امنيت فيزيکي است. هرچند در گذشته نگاه هاي سطحي به مقوله امنيت، آن را صرفاً بر مواردي خاص و محدود شامل مي دانست، اما در نگاه ها و رهيافت هاي جديد و پيشرفته روشن شده است که ابعاد رواني امنيت به مراتب مهم تر است. اکنون حتي حوزه اي همچون «امنيت نرم» يکي از موضوعات محل بحث ميان کارشناسان و متخصصان اين حوزه است.
اکنون مقابله با عوامل ناامني ساز اجتماعي خصوصاً در حوزه هايي همچون امنيت اخلاقي به خوبي مشخص است. متأسفانه گاه مشاهده مي شود که برخي افراد، برخي جرائم مثل ترويج مواد مخدر، فحشا و منکرات در جامعه را کوچک شمرده و با اين عنوان که چون عاملين اين جرائم، گاه در ظاهر افراد فريب خورده جامعه هستند، بايد در خصوص شان تساهل ورزيد. اين در حالي است که اولاً بايد نتيجه و پيامد چنين آسيب هايي را بر جامعه ارزيابي کرد که طبعاً پيامدهاي آن کمتر از جرائم جنايي عادي نيست و حتي گاه بيشتر است. ثانياً اطلاعات موثقي وجود دارد که در پشت صحنه بسياري از جرائم باندهاي سازمان يافته اي وجود دارد که از نفسانيات و هوسراني برخي چنين استفاده کرده و آنها را به ملعبه دست مطامع خود تبديل مي کنند. براي مثال آسيب اجتماعي اي که اخيراً به طور محسوسي در حال گسترش در برخي مناطق شهر تهران است «جولان دادن برخي جوان هاي سرمستِ غرورِ ثروت با خودروهاي گران قيمت در خيابان ها» که به دلايل مختلف و احتمالاً کمبود محمل هاي قانوني تاکنون در برخورد با آن اهمال کاري اتفاق افتاده است. هر از چند گاهي که يک تصادف حادثه ساز جان چند هم وطن مان را مي ستاند، در رسانه ها اظهار نگراني هايي محدود نسبت به اين پديده شنيده مي شود و جالب اينجاست که هيچ کس نسبت به برهم خوردن آرامش اعصاب و روان ديگر شهرونداني که با جنون رانندگي چنين افرادي مواجه هستند، دلسوزي نمي کند. گويا ثروت هاي بادآورده اي که در زير پاي اين افراد در حال چرخيدن در خيابان هاي تهران است، حتي برخي مسئولان را نيز مجبور به سکوت کرده است.
4- آن گونه که مورد اشاره معظم له قرار گرفت، لازمه ايجاد امنيت، اقتدار نيروي امنيت زا يعني پليس است و در ساختار جامعه ما نيروي انتظامي مظهر حاکميت و امنيت جمهوري اسلامي است. گاه مشاهده شده است برخي جريان سازي هاي رسانه اي که با منشأ خارجي و گاه داخلي اين اقتدار را هدف گرفته است و در پس اين سناريوهاي تشديد ناامني در جامعه به گونه اي غيرمستقيم تدارک ديده شده است، حتي گاهي مشاهده مي شود برخي مديران و مسئولان اجرايي با اظهارات نسنجيده، غيرمسئولانه و خارج از حوزه اختيارات خود عملاً به تضعيف اين اقتدار لازم، دست مي زنند که خسارات جبران ناپذيري گذارده است.
درعين حال روشن است که لازمه تداوم اين اقتدار، رعايت حدود و ثغور آن و پرهيز از سوءاستفاده و ظلم به ديگران است. همان گونه که ذات مقدس پروردگار در عين آنکه رحمن و رحيم است، صاحب عذابِ اليم نيز است. بنابراين اقتدار مطلوب نظام اسلامي، قاطعيت در کنار عدالت، مروت و ترحم است.
5- آخرين نکته اي که در بيانات ايشان مورد تأکيد قرار گرفت، «قانون گرايي در دو بُعد مواجهه با مردم و همچنين در درون سازمان نيروي انتظامي» است. واقعيت آن است که نيروي انتظامي تفاوت عمده اي با ديگر نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران دارد و آن خدمت رساني مستقيم به مردم و تماس با سطح جامعه است که اقتضائات خاص خود را مي طلبد. هرگونه قانون گريزي يا مواجهه غلط با جامعه مي تواند آسيب هاي جدي را به همراه داشته باشد. آن گونه که معظم له نيز تأکيد کردند به دليل سطح گستردگي ارتباط نيروي انتظامي با مردم، سلامت نيرو در اين سازمان بسيار مهم است به گونه اي که يک نيروي درستکار و قاطع مي تواند مايه آبروي نظام جمهوري اسلامي در مقابل ديدگان مردم شود.
نويسنده: محمد جواد اخوان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]