تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياران مهدى جوان‏اند و ميان‏سالى در ميان آنان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845375669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- دور از دسترس نبودن رشد 20 درصدی صادرات/ بودجه بدون رویکرد صادراتی/ سیاست زدگی اقتصاد ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در جلسه عصرانه خانه اقتصاد ایران مطرح شد؛ دور از دسترس نبودن رشد 20 درصدی صادرات/ بودجه بدون رویکرد صادراتی/ سیاست زدگی اقتصاد ایران تهران - ایرنا - نشست عصرانه خانه اقتصاد ایران شامگاه یکشنبه با حضور برخی از فعالان اقتصادی از بخش خصوصی، دولتمردان و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با موضوع تقویت صادرات غیرنفتی و تحقق رشد 20 درصدی آن در سال جاری برگزار شد.


به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، در ابتدای این نشست رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران، گفت: با بررسی آمار و نرخ صادرات می توان نزدیکی میزان واردات و صادرات را به خوبی مشاهده کرد که این امر نشان از روزهای خوب اقتصادی دارد که باید مدیریت شود.
مسعود دانشمند با تاکید بر تغییر نگرش دولت و مجلس به فعالیت های بخش تولید، ادامه داد: سال ها بود که دولت و مجلس قوانین را برپایه درآمدهای نفتی تعیین و تصویب می کردند اما اکنون تقویت صادرات غیرنفتی در برنامه های دولتی دیده می شود.
وی افزود: تحقق و کسب رشد 20 درصدی نرخ صادرات برای ایران چندان دور از دسترس نیست؛ اما زمانی می توان به افزایش نرخ اقتصادی و درآمدهای ارزی امیدوار بود که این رشد صادرات از فروش کالا و محصولات غیرنفتی باشد.
رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: برای کسب این مهم باید موانع موجود را شناسایی کرد و برای رفع و از میان برداشتن آنها چاره ای اجرایی پیدا کرد.

** باقری: مشکل صادرات، نبود مشوق های صادراتی و وجود قوانین مزاحم
عضو اتاق بازرگانی ایران نیز در ادامه این عصرانه، گفت: سیاست ها و مشوق های صادراتی برای تولید صادرات محور و فعالیت های بازرگانی عملیاتی نبوده و بالقوه هستند.
مهرداد باقری با اشاره به نبود رویکرد حمایتی در تدوین برنامه و سیاست های صادراتی، افزود: کشورهایی همچون ترکیه، برای تولیدکنندگان داخلی معادل 10 درصد به عنوان پاداش بازاریابی پرداخت می کنند و همین نکته به اصطلاح ساده قدرت چانه زنی تولید کننده را برای صادرات معادل 8 درصد افزایش می دهد.
دبیرکل سابق اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در کنار خلاء مشوق های صادراتی، قوانینی وجود دارد که نه تنها صادرات را روان نمی کند بلکه چون حصاری به دور کالاهای تولید داخلی پیچیده شده که مانع از افزایش صادرات آن می شود.
باقری شیوه صادرات کالا را در ایران سنتی دانست و افزود: منابع صادراتی در ایران، مجهز نیست به طوری که برای صادرات کالا، کشورهای همسایه را هدف قرار داده ایم و به تجارت مرزی و پیله وری روی آورده ایم.
وی ناکارآمدی صنعت حمل و نقل ایران برای صدور و جابه جایی کالا را مورد توجه قرار داد و گفت: شبکه ریلی کشور ما بسیار گسترده است اما این شبکه برای حمل و نقل مسافر طرح ریزی شده و توسعه می یابد و حتی به مانعی برای صادرات کالا تبدیل شده است.
وی با انتقاد از حضور شرکت های شبه دولتی در عرصه صادرات، افزود: وقتی بخش خصوصی وارد فعالیت های صادراتی می شود؛ چهره ای بزرگتر و قوی تر از خود می بیند که با حمایت دولت به عرصه صادرات کالا وارد شده است و این شرکت ها، همان شبه دولتی ها هستند که موازی با دولت و بخش خصوصی، صادرات را در دست و اختیار خود گرفته اند.

** سلطانی نیا: حذف قوانین صادراتی منجر به وابستگی نفتی شد
سخنگوی کانون کارآفرینان توسعه گرا نیز در نشست عصرانه اقتصاد ایران اظهار داشت: حدود 8 سال پیش کتابی نوشته شد که در آن قوانین مزاحم صادراتی شناسایی و حذف شد، اما تدوین و اجرای این سیاست ها تنها سبب افزایش نرخ صادرات نفت و وابستگی بیشتر به درآمدهای نفتی شد.
حسین سلطانی نیا با اشاره به رویکرد صادراتی دولت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: زمانی که شورای عالی صادرات تشکیل شد، قوانین مزاحم صادراتی شناسایی و از سویی دیگر نیز مشوق های صادراتی، تعیین و تکلیف گردید.
وی ادامه داد: در این زمان و برحسب نیاز، تولید و صادرات کالا، اولویت بندی شد تا یک جهش صادراتی ایجاد شود.
این عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: به عنوان مثال در این زمان خدمات و محصولات فنی و مهندسی می توانست در صادرات موفق باشد، بنابراین 10 درصد مشوق و جایزه صادراتی برای تولیدکننده این محصولات در نظر گرفته شد و همین امر حضور کالاهای ایرانی را در سطح بین الملل به ویژه کشورهای همسایه رقم زد.
سلطانی نیا گفت: این روند ادامه داشت تا اینکه دولت های نهم و دهم برخی مقررات و مشوق های صادراتی را حذف کرد تا به طور کل، صادرات از پیمان ارزی حذف شود.
وی با انتقاد از عملکرد دولت قبل به منظور کسب درآمد از صادرات نفت خام، تصریح کرد: دولت رویکرد خود را به فروش نفت خام معطوف کرد و از این طریق نیز درآمد مطلوبی به دست آورد اما باید دلار سرازیر شده به کشور را تبدیل به تومان کند؛ بنابراین فرآوردهای نفتی را وارد ایران کرد.
سخنگوی کانون کارآفرینان توسعه گرا افزود: این رویکرد، تیر خلاصی بود که به بخش تولید کشور زده شد.
سلطانی نیا یادآور شد: بازگشت به عقب هرگز مناسب نیست؛ اما در برخی شرایط ناگزیر هستیم تا نیم نگاهی به گذشته داشته باشیم. بنابراین می توان با تاکید بر تجربه موفق دولت هشتم در عرصه صادرات، این قوانین را بازبینی و مجدد به منظور تولید کالای صادرات محور، اجرایی کرد.

** وطن پرور: اقتصاد ایران سیاست زده است
عضو شورای مرکزی انجمن مدیران و متخصصان صنعتی ایران نیز اظهار داشت: مساله صادرات در مسائل اقتصادی ایران، مهره ای گم شده است و از اقتصاد سیاست زده کشورمان رنج می برد.
عباس وطن پرور نیز در نشست عصرانه خانه اقتصاد ایران، با اشاره به انزوای کالا و محصولات ایرانی در عرصه بین الملل، افزود: همیشه دولت ها برای اقتصاد ایران، استراتژی نوشته اند اما هرگز آنها را اجرا نکرده اند که حتی بدانند آیا این استراتژی ها در اجرا نیز مشکلاتی دارند یا خیر.
وی ادامه داد: به همین منظور است که اقتصاد ایران سیاست زده شده و به فراخور روز بشود یا نشود؛ شده است.
وطن پرور با ذکر مثالی گفت: صنعت پتروشیمی در ایران نشات گرفته از همین تصمیمات سیاسی است، 70 درصد محصولات پتروشیمی را میعانات گازی تشکیل می دهد که براساس قانون باید برای صادرات حدود 13 سنت پرداخت کنند. اما رییس جمهور به منظور رقابتی کردن صادرات این محصول آن را به 8 سنت کاهش داد.
وی افزود: این نرخ منجر به افزایش رقابت در نزد تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی شد اما در گذشته باید این محصول با نرخ 13 سنت صادر می شد زیرا سیاست اینگونه تکلیف می کند.
این عضو اتاق بازرگانی ایران، قوانین صادراتی در ایران را آشفته دانست و یادآور شد: صادرات ایران خام فروشی است و به تولید محصولات غیرنفتی نیز توجهی نمی شود، بنابراین نباید انتظار داشت که با این شرایط بتوان به رشد 20 درصدی صادرات طی سالجاری دست یافت.
وی با اشاره به نقدینگی سرگردان در جامعه، گفت: براساس آمار بانک مرکزی، معادل 760 هزار میلیارد تومان، نقدینگی سرگردان در کشور وجود دارد که باید در دست تولیدکننده باشد اما قوانین نتوانسته این منبع مالی را هدایت کرده و به چرخه تولید برساند.

** صدری: قابلیت رقابت نداریم
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران هم گفت: با توجه به هزینه های جاری و اعمال شده به منظور تولید و افزایش قمیت تمام شده کالا، نمی توان محصولی را تولید کرد که کیفیت داشته و قدرت رقابت با کالای مشابه وارداتی را داشته باشد.
سیدعلی صدری در نشست عصرانه خانه اقتصاد با مدنظر قرار دادن هزینه های تولید، ادامه داد: به عنوان مثال، میزان نرخ مالیات، نرخ سود تسهیلات بانکی و دیگر عوارض همگی بیش از 50 درصد هزینه اضافی بر تولیدکننده تحمیل می کند.
وی با اشاره به لغو تحریم ها و تغییر در شرایط واردات و صادرات کالا، گفت: اگر تحریم ها برداشته شود، کالاهای باکیفیت و ارزانی قیمت است که به سوی بازارهای ایران سرازیر می شود که در آن صورت تولیدکننده داخلی نمی تواند با این هزینه های بالا به رقابت با این کالاها بپردازد بنابراین رکود بیشتری بر تولید حاکم خواهد شد.
این عضو اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: برای تحقق و کسب رشد 20 درصدی نرخ صادرات باید هزینه تولید را کاهش داد، هرچند واردات نیز باید مدیریت شود.

** تهرانچی: عدالت و امنیت، گمشده سیاست های صادراتی
نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین گفت: برای هر پیشرفتی در هر عرصه ای به ویژه مسائل اقتصادی نیاز به ایجاد عدالت و امنیت داریم که این دو مهم در سیاست های اقتصادی ایران گمشده اند.
مسعود تهرانچی با اشاره به نبود امنیت سرمایه گذاری در ایران با هدف افزایش تولید، ادامه داد: برنامه ها و قوانین اقتصادی ایران نمی تواند بازده سرمایه را تضمین کند و حتی در برخی از موارد دیده شده که طرح و ایده اقتصادی شما به منظور نبود امنیت، ربوده شده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که در قوانین و سیاست های اقتصادی که توسط دولت ها نوشته، تدوین و اجرا می گردد؛ عدالت دیده نشود نمی توان به رشد تولید و صادرات امیدوار بود.
رییس هیات مدیره کانون ویژه دارندگان خودرو (NGO) گفت: اگر بتوان در اقتصاد، امنیت ایجاد کرد؛ قطعا می توان توسعه صادرات را نیز شاهد شد.

** جمیلی: بودجه بدون رویکرد صادراتی
رئیس خانه اقتصاد ایران گفت: با نگاهی گذرا به بودجه 94 درخواهیم یافت که تکلیفی به منظور توسعه صادرات در آن تدوین و برنامه ریزی نشده است.
ابراهیم جمیلی گفت: زمانی که دولت وعده رشد 20 درصدی صادرات را اعلام می کند؛ باید این انتظار را هم داشت که در بودجه سال 94 نیز این مهم ابلاغ و تکلیف شود اما چنین برنامه ای مورد توجه دولت و مجلس قرار نگرفته است.
وی با اشاره به سیاست های صادراتی دولت یازدهم و رشد 20 درصدی نرخ صادرات غیرنفتی در سال جاری، افزود: تحقق چنین مهمی هنوز در بودجه مشخص نشده و از سوی دیگر معلوم نیست که چه نهاد، تشکل و سازمانی باید و به چه روشی این 20 درصد را محقق سازد.
این عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات موجود نشات گرفته از قوانین بر سر راه صادرات، افزود: این 20 درصد رشد صادراتی معادل 12 میلیارد دلار می شود که بلحاظ وجود قوانین ناکارآمد، این رقم دست نیافتی خواهد بود.
وی یادآور شد: با نگاهی به آمار درمی یابیم که از نظر صادراتی نسبت به چند دهه گذشته وضعیت بهتری داریم اما بهتر است فراموش کنیم که چه بوده ایم و چه شده ایم، اکنون مساله بر سر این است که چگونه به صادرات رونق داده و موانع را از میان برداریم.
جمیلی زیرساخت های صادراتی موجود در ایران را به منظور توسعه صادرات ناقص و ناکارآمد دانست و یادآور شد: بانک ها و میزان نرخ سود تسهیلات برای تولید کننده به مانند پاشنه آشیل شده است.
وی افزود: از سویی دیگر برای حمل و نقل باید هزینه های گزافی پرداخت شود که این هزینه در همه جای دنیا به کمتر از نیم رسیده است و در ایران، حمل و نقل رودخانه ای و دریایی در حد صفر است، بنابراین نمی توان از تولیدکننده داخلی انتظار داشت تا با شعار دولت و به تنهایی بتواند نرخ صادرات را با رشدی معادل 20 درصد روبه رو سازد.
اقتصام(5)1836**1558



07/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن