واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۹:۲۳ب.ظ)
تعمير اسکلههاي بندر شهيد باهنر توسط متخصصان داخلي موج - مدير اداره بنادر و دريانوردي شهيد باهنر از پايان تعميرات اساسي در اسکلههاي بندراين منطقه با تلاش متخصصان ايراني براي نخستين بار پس از انقلاب اسلامي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد محسني، مدير اداره بنادر و دريانوردي شهيد باهنر، ضمن اعلام اين خبر گفت: کار تعميرات اساسي اسکلههاي ۱ تا ۶ بندر شهيد باهنر به طول ۹۰۰ متر از نيمه دوم سال ۹۲ آغاز شد و در مدت کمتر از ۱۸ ماه به پايان رسيد.
وي افزود: براي انجام اين تعميرات ۷۰ ميليارد ريال هزينه شده که با مهندسي ارزش ساخت کار استاپر( متوقف کننده خودرو کنار اسکله) از چوبهاي موجود در بندر، ۴ ميليارد ريال صرفه جويي در پي داشته است.
مدير اداره بنادر و دريانوردي شهيد باهنر خاطرنشان کرد: طي ۳۷ سال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اين براي نخستين بار است که تعميرات اساسي اسکله هاي بندر شهيد باهنر به دست مهندسان داخلي انجام شده است.
به گفته وي، تا پيش از اين تعميرات اسکله هاي بندر شهيد باهنر به دست مهندسان ايتاليايي انجام مي گرفته است.
محسني در ادامه، اعمال پوشش مناسب براي جلوگيري از خوردگي، قالببندي و بتنريزي با استفاده از بتنهاي با مقاومت بالا و نفوذپذيري کم و ... را از جمله مراحل اجرايي اين طرح عنوان کرد.
مدير اداره بنادر و دريانوردي شهيد باهنر افزايش ايمني پهلوگيري و توان عملياتي تخليه و بارگيري، کاهش زمان انتظار شناورها و ظرفيت پذيرش کشتي هاي با ظرفيت ۴۵هزار تن را از مزاياي اين عمليات تعميراتي دانست.
وي بيان کرد: هم اکنون ۶ فروند شناور فلزي مي توانند در اين بندر به طور همزمان پهلو گيرند.
محسني افزود: شرايط نامناسب محيطي منطقه خليج فارس و افزايش تخيله و بارگيري، موجب وارد شدن آسيب جدي به سازه هاي دريايي اسکلهها است.
مدير اداره بنادر و دريانوردي شهيد باهنر با اعلام اينکه سال گذشته اين بندر با ۱۰ متر آبخور رتبه نخست صادرات کالاهاي يخچالي را در کشور به خود اختصاص داده پيش بيني کرد در سال جاري ۲.۵ميليون تن کالا در اين بندر تخليه و بارگيري شود.
بندر شهيد باهنر سومين بندر صادراتي کشور است که عمليات احداث آن در سال ۱۳۴۶ کليد خورد و در امور صادرات کالاي غير نفتي و حمل و نقل کالا و حمل و نقل مسافربري جايگاه ويژه اي دارد.
دسترسي به آب هاي آزاد جهان از طريق خليج فارس، اتصال به راهگذر شمال-جنوب از شبکه جادهاي به کشورهاي ترکيه، روسيه، آذربايجان، قزاقستان، ترکمنستان و عراق ، اين بندر را به پايانه اي راهبردي در منطقه تبديل کرده است.
اين بندر از فعال ترين و بزرگترين بنادر تجاري کشور بعد از بندر خرمشهر در دهه ۵۰ و ۶۰ بوده است؛ موقعيت ممتـاز جغرافيايي در دسترسي به آب هاي آزاد جهان از طريق خليج فارس، اتصـال به شبکه راه هاي بين المللي، نزديکي به مناطق آزاد قشم و کيش و بنادر تجاري خليج فارس اين بندر را در جايگاه يک پايگاه استراتژيک و منحصر به فرد پس از بندر شهيد رجايي قرار داده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]