واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش بیزینسمانیتور از وضعیت اشتغال ایران/ پیرمردها بازار کار ایران را خالی نمیکنند
بیزینسمانیتور با اشاره به بیکاری جوانان در ایران نوشت: فرصتهای شغلی معدودی توسط نیروهای سالخوردهتر برای جوانان خالی میشود و اعضای پیرتر به دلیل تجربهای که دارند، در موقعیتهای شغلی خود باقی میمانند.
به گزارش نامه نیوز بیزینسمانیتور طی گزارشی نوشت: مانع اصلی آزاد شدن پتانسیل بازار کار ایران، وضعیت ضعیف اقتصاد ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی است. این وضعیت نه تنها موجب کمبود فرصتهای شغلی برای افراد تحصیلکرده و ماهر میشود، بلکه کمبود فرصت شغلی برای بسیاری از کارگران غیرماهر را نیز به دنبال دارد. ایران از نظر ریسکهای بازار کار نمره 47.3 از 100 را میگیرد و در رتبه نهم 18 کشور خاورمیانه و شمال آفریقا جای میگیرد.
این گزارش افزود: از نظر وسعت نیروی کار، ایران دارای جمعیت جوان در حال رشد است. هرچند جمعیت جوان یک فرصت در کشورهای در حال توسعه محسوب میشود، اما این عمل در ایران موجب وارد آمدن فشاری بیسابقه بر بازارهای کار میشود، زیرا فرصتهای شغلی معدودی توسط نیروهای سالخوردهتر برای جوانانی که در حال ورود به بازار کار هستند خالی میشود.
این نیروهای کار جوان همچنین اغلب نسبت به هم وطنان پیرترشان دارای تحصیلات بالاتری هستند. اما اعضای پیرتر به دلیل تجربهای که دارند در موقعیتهای شغلی خود باقی میمانند و نیروی جوان تحصیلکرده از نرخ بالای بیکاری رنج میبرند.
ریسکها در ایران برای کارفرمایان پایین است، زیرا تعداد بالایی جوان نسبتا تحصیلکرده بیکار در ایران وجود دارد. ریسک اصلی این است که آنها فاقد تجربه و مهارتهای شغلی هستند و این موجب میشود تا کارفرمایان تمایلی نسبت به استخدام آنها نشان ندهند. ایران از نظر در دسترس بودن نیروی کار نمره 48 از 100 را میگیرد که این کشور را در رتبه هشتم در بین 18 کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار میدهد.
این گزارش در ادامه نوشت: سیستم آموزشی ایران به طور کلی در مقایسه با کشورهای منطقه در وضعیت خوبی قرار دارد. به خصوص، سیستم دانشگاهی تعداد بالایی از فارغ التحصیلان را در رشتههای مفیدی نظیر مهندسی، عمران و علوم تحویل بازار کار میدهد. ایران همچنین دارای دو دانشگاه تحسین شده در سطح جهانی است. اما اخیرا انتقاداتی به سیستم دانشگاهی وارد شده، زیرا سیستم بیشتر از آنکه متمرکز بر کیفیت انتشارات علمی و فارغ التحصیلان باشد، متمرکز بر کمیت است.
به علاوه، وضعیت اقتصادی ایران بدان معناست که حجم بالایی از فارغ التحصیلان ماهر ایران به کشورهای خارجی مهاجرت میکنند. با این وجود ایران از نظر شاخص ریسک بازار کار در ستون آموزش نمره 70.5 از 100 را میگیرد که پس از رژیم صهیونیستی مقام دوم در منطقه است.
ریسک هزینههای نیروی کار در ایران بالاست که عمدتا ناشی از محدودیتهای قانونی نسبتا بالا در خصوص نحوه رفتار و قابلیت استخدام شهروندان ایرانی است. به خصوص حداقل دستمزدها، اخطارهای مربوط به اخراج نیروی کار مازاد، مرخصیهای با حقوق سالانه، هفته کاری مرسوم شده و بستههای جداسازی همه محدودیتهای اعمال شده از سوی دولت هستند که بر میزان انعطاف پذیری رفتار کارفرما با نیروی کار تاثیر میگذارد.
به علاوه، مالیات نیرو ی کار ایرانی به میزان معقولی بالاست و داشتن گذرنامه ایرانی بدان معناست که نیروی کار ایرانی به احتمال فراوان برای سفر به خارج از کشور به روادید نیاز دارد. همچنین اتحادیههای صنفی در ایران بسیار ضعیف هستند و عمدتا تحت کنترل دولت قرار دارند.
با این حال، کارفرمایانی که به دنبال ورود به بازار ایران هستند درخواهند یافت که ریسکهای استخدام نیروی کار ایرانی به دلیل نوع مقررات حاکم بر رفتار با نیروی کار بالاست. در نتیجه، کشور از نظر ستون هزینههای نیروی کار در شاخص ریسک بازار کار نمره 23.5 از 100 را میگیرد که ایران را در رتبه هجدهم در بین 18 کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار میدهد.
22539
منبع: تسنیم
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]