واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ثبت دادخواست گرگانی ها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گرگان - ایرنا- رییس کل دادگستری گلستان گفت: در اجرای برون سپاری بخشی ازفعالیت ها ، از امروز (یکشنبه) دادخواست های شهروندان گرگانی به جای دادگستری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می شود.
به گزارش دادگستری گلستان احمد فاضلیان راه اندازی این دفاتر را با هدف کاستن از مراجعات غیرضروری مردم به دادگستری ها بیان کرد و گفت: این دفاتر حلقه مفقوده در راستای تحقق دولت الکترونیک در استان است.
وی افزود: در گام نخست ثبت دادخواست به این دفاتر سپرده شده است و مردم در گرگان به جای دادگستری شهرستان باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی واقع در میدان ولیعصر، خیابان شهید نامجو ( خیابان دوم لشکر ) مراجعه کنند.
فاضلیان تصریح کرد: به تدریج ثبت شکواییه، تجدیدنظرخواهی، واخواهی و اظهارنامه نیز به این دفاتر واگذار خواهد شد.
رییس کل دادگستری گلستان از ایجاد زیرساخت های راه اندازی این دفاتر در استان خبر داد و اضافه کرد: در آینده نزدیک دومین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در گرگان آغاز به کار می کند و براساس نیاز هر شهرستان در همه حوزه های قضایی استان دفاتر ایجاد خواهد شد.
وی راه اندازی این دفاتر را در کاهش مراجعه مردم به محاکم قضایی موثر بیان کرد و افزود: فشار کار ناشی از حجم بالای مراجعات به دستگاه قضایی سبب می شود همکاران نتوانند پاسخگوی نیاز مراجعین به دادگستری ها باشند.
به گفته فاضلیان راه اندازی دفاتر این امکان را به مردم می دهد تا بدون مراجعه به دستگاه قضایی پیگیر روند رسیدگی به پرونده خود باشند.
وی همچنین شفاف سازی و کاهش نقش عوامل انسانی را از دیگر مزایای دیجیتالی شدن پرونده ها در دستگاه قضایی برشمرد.
فاضلیان در ادامه چالش جدی بخش قضایی استان را کارچاق کن ها بیان کرد و گفت: زمین گیر شدن کارچاق کن ها از دیگر مزیت های الکترونیکی شدن ارایه دادخواست و پیگیری روند پرونده است.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل گلستان نیز گفت: دیجیتالی کردن اسناد و پرونده ها از چند سال پیش با الکترونیکی شدن بایگانی راکد آغاز شد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحسن رسولی تصریح کرد: امنیت بیشتر پرونده ها، شتاب بخشی در رسیدگی و انتقال داده ها و اطلاعات و افزایش امنیت پرونده ها از دیگر اهدافی است که در راه اندازی این دفاتر دنبال می شود.
رسولی با بیان اینکه هم اکنون 50 درصد مراجعات مردم به دادگستری ها برای پیگیری پرونده ها صورت می گیرد، یادآور شد: با راه اندازی این دفاتر مردم می توانند از طریق پیامک، اینترنت و یا مراجعه به این دفاتر از تغییرات موجود در پرونده خود، آگاه شوند.
وی تصریح کرد: این دفاتر حدود 40 درصد حجم مراجعات غیرضروری مردم به دستگاه قضایی را کم می کنند.
به گفته رسولی ،مجوز این دفاتر به افرادی که از دانش حقوقی و قضایی برخوردار هستند، داده می شود و دادگستری بر کار آنها نظارت دارد.
راه اندازی دفاتر خدمات قضایی از سال 91 در کشور آغاز شده است.
17464/1648
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]