تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817680767




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خاصيت الكتريكي مواد


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: خاصیت الكتریكی موادبرای توضیح پدیده باردار شدن و نیروی حاصل از آن، گیلبرت فرض كرد كه یك مایع ویژه با خاصیت الكتریكی در اجسام وجود دارد. وی تصور می كرد كه مالش اجسام باعث برداشته شدن بخشی از این مایع و پراكندگی آن در فضای اطراف جسم می گردد. وی چگونگی جذب را نیز این گونه توضیح می داد كه ذرّات ریز گرد و غبار یا كاه توسط جریان‌ های این مایع به سمت جسم كشیده شده و جذب می ‌شوند.  اگر چه این مدل برای توجیه بسیاری از پدیده ‌های الكتریكی پاسخی نداشت، ولی این توضیح اولین تلاش برای شبیه سازی الكتریسیته بود (فرآیند نامرئی كه باعث جذب اجسام می ‌گردید).در زبان یونانی به كهربا، الكترون می ‌گویند، بر همین اساس پدیده‌ های مربوط به كهربا، الكتریسیته نامیده می شدند. با گذشت زمان مفهوم الكتریسیته گسترش پیدا كرد و منحصر به كهربا باقی نماند. در مدت یك قرن، پیشرفت كمی درباره الكتریسیته حاصل شد. در سال 1730 كشف شد كه بار را می‌توان به مسافت های دور منتقل كرد، مشروط بر اینكه دو محل توسط سیم فلزی به یكدیگر متصل شوند. همچنین دیده شد اگر بین دو محل، نخ ابریشمی قرار گیرد، بار منتقل نمی‌ شود.  بعدها كشف شد كه فلزات، ‌بدن انسان، ‌رطوبت و یك سری ماده خاص توانایی انتقال بار را دارند، این دسته از مواد رسانا نامیده شدند.

نمونه ای از ترسیمات قرن هجدهم كشف خاصیت رسانا بودن رطوبت باعث شد كه بتوان توضیح داد كه چرا پدیده‌های الكتریكی در روزهای مختلف نتایج متفاوت دارند. مثلاًًًً در روزهای زمستانی كه رطوبت هوا كم است، تعداد دفعاتی كه شُك الكتریكی ایجاد می‌شود بیشتر از روزهای مرطوب است، زیرا در هوای مرطوب، بار بوجود آمده در بدن به محیط منتقل شده و امكان ایجاد شوك كمتر می شود.  از سوی دیگر، بسیاری از اجسام كه توسط مواد نارسانا، مانند ابریشم از محیط عایق می شوند، بارشان را به سرعت از دست می دهند. آیا می توانید بر اساس شكل زیر فرآیند از دست دادن بار كره فلزی را توضیح دهید؟

در مقابل اجسام دیگری وجود دارند كه بارشان را حفظ می‌كنند.  پرسش: بدن ما رسانای بار است، پس چرا بار روی شانه را به زمین منتقل نمی كند؟  راهنمایی و حل:


خاصیت الكتریكی مواد
با توجّه به مطالب فوق، آیا می توانید بگویید كه چرا نمی‌توان یك میله فلزی را به روش مالش دادن باردار نمود؟  پاسخ این است كه میله رساناست، پس هر قدر هم كه بار الكتریكی پیدا كند، آن بار از مسیر دست و بدن ما به زمین منتقل می‌شود. البته اگر میله فلزی با یك جسم عایق گرفته شود، آنگاه می‌توان آن را با مالش دادن با پارچه پشمی باردار نمود. باردار شدن به روش مالش استثنا ندارد، حتی جریان مایع درون لوله نیز می‌تواند باعث باردار شدن مایع و لوله شود. چرا كامیون های سوخت رسان توسط سیم رسانا به زمین متصل می شوند؟ چه عاملی باعث ایجاد بار الكتریكی در آنها می شود؟ پدیده هایی مشابه:  *در هنگام پوشیدن لباس های شسته شده، تمیز و خشك جرقه هایی مشاهده می شود.
خاصیت الكتریكی مواد
* وقتی چسب نواری را به سرعت باز می كنید، جرقه می ‌زند. 
خاصیت الكتریكی مواد
* وقتی موهایتان را شانه زده و نزدیك یك جسم فلزی می ‌گیرید جرقه ‌ای مشاهده می شود.
خاصیت الكتریكی مواد
در قدیم، الكتریسیته ساكن باعث ایجاد مشكلاتی در مهمانی‌ها می شد، بدین گونه كه تماس و مالش بین لباس های بلند با فرش باعث ایجاد بار الكتریكی می گردید، بخشی از این بار به تدریج به بدن منتقل می شد، در آن هنگام اگر بدن فرد با بدن شخص دیگری یا با یك جسم رسانا برخورد می كرد، شوك نسبتا شدیدی اتفاق می افتاد. برای حل این مشكل و تخلیه بار الكتریكی، زنجیر ظریف فلزی به كلاه افراد وصل می‌شد كه تا زمین امتداد می یافت. این زنجیر باعث تخلیه بار الكتریكی می گردید.
خاصیت الكتریكی مواد
گاهی برای كاهش خطر صاعقه، سیمی بلند كه به زمین می رسید به چتر وصل می شد!
خاصیت الكتریكی مواد
 افرادی كه از بالگرد پیاده می شوند دچار شوك الكتریكی می شوند. برای حل این مشكل چه می توان كرد؟
خاصیت الكتریكی مواد
مرکزیادگیری سایت تبیان - تهیه: محسنیتنظیم: مریم فروزان کیا





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 431]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن