واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارتقای امنیت توسعه پایدار می خواهد تهران - ایرنا - روزنامه جام جم نوشت: وقتی می خواهیم بحث امنیت را تحلیل کنیم، باید متوجه باشیم که این امنیت در دو ساحت ذهنی و وجودی قابل بررسی است.
در ادامه این مطلب که روز یکشنبه در روزنامه جام جم منتشر شد، می خوانید: امنیت از نگاه ذهنی، مهم تر از امنیت وجودی است. امنیت ذهنی بیشتر جنبه احساسی دارد، یعنی امکان دارد حتی امنیت واقعی در جامعه ای وجود نداشته باشد، اما امنیت ذهنی برقرار باشد.
مثلا در اغلب کشورهای توسعه یافته تلاش می کنند پلیس، حضور کمرنگی در سطح معابر و خیابان ها داشته باشد. در واقع، مردم خیلی با پلیس های مسلح در خیابان ها روبرو نیست. آنها پادگان ها را هم به خارج از شهرها انتقال می دهند تا احساس امنیت ذهنی و احساسی مردم خدشه دار نشود.
وقتی پلیس در همه کوچه ها و خیابان ها حضور پررنگی داشته باشد، همین مساله خودش حس ناامنی را تلقین می کند، زیرا نشان دهنده این است که جامعه دچار چنان خشونتی شده است که باید تعداد زیادی از پلیس ها همیشه در انظار عمومی حاضر باشند.
البته درست که پلیس باید تا بالاترین سطح ممکن، امنیت جامعه را ارتقا بخشد، اما حرف من این است که نیاز نیست برای این کار، پلیس همیشه مقابل چشمان مردم حضور فیزیکی داشته باشد، اما امنیت از ساحت وجودی، ایجاد امنیت در مقام عمل است. باید در نظر داشته باشیم که ناامنی معلول شرایط و مشکلات دیگری است.
وقتی توسعه پایدار و توزیع عادلانه خدمات و امکانات در کشور وجود نداشته باشد، در نتیجه فقر، بیکاری و بسیاری از آسیب های اجتماعی دیگر هم بروز پیدا می کند. همین آسیب های اجتماعی خودش می تواند مخل امنیت جامعه باشد.اگر می خواهیم امنیت اجتماعی را در بعدی کلان ارتقا بدهیم، باید به سمت و سوی توسعه پایدار و عادلانه حرکت کنیم.
اقدام دیگری که می توان در راستای آن به ارتقای امنیت اجتماعی دست یافت، جلوگیری از مهاجرت شهروندان به شهرهای بزرگ تر و جلوگیری از افزایش حاشیه نشینی است.رسانه ها باید با فرهنگ سازی و آموزش، کاری کنند که مهاجرت معکوس صورت بگیرد. یعنی حتی ساکنان شهرهای بزرگ تر تمایل داشته باشند که به شهر و روستای خودشان مهاجرت کنند. اما اگر برای افزایش سیل مهاجرت ها فکری نکنیم، ناخودآگاه امنیت اجتماعی در شهرهای بزرگ و پایتخت تهدید خواهد شد.
وقتی ما تمام امکانات را در شهرهای بزرگ متمرکز کردیم و توسعه پایداری در کشور به وجود نیامد، بسیاری از ساکنان روستاها و شهرهای کوچک متمایل می شوند که به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند، اما چون نمی توانند به سطح رفاه لازم برای زندگی در شهرهای بزرگ برسند، خیلی از آنها دچار آسیب های اجتماعی مختلف می شوند و در نتیجه، همین آسیب ها می تواند امنیت اجتماعی را با چالش جدی مواجه کند.
به همین دلایل است که می گوییم ناامنی یا وجود حس ناامنی، خودش معلول عوامل دیگری است که تا این عوامل برطرف نشود، احساس امنیت ذهنی و وجودی ارتقا پیدا نخواهد کرد.
منبع: روزنامه جام جم
اول ** 1346
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]