واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیچ ها از مسیر عشایر استان کرمانشاه برداشته می شود کرمانشاه - ایرنا - نخستین نشست شورای عالی عشایر استان کرمانشاه با حضور استاندار و معاونین استانداری، مدیران کل دستگاه های مرتبط با امور عشایری، قائم مقام سازمان امور عشایری کشور و عشایر ایل زوله در منطقه گون بان در محدوده میان شهرستان های هرسین و نورآباد لرستان روز شنبه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا عشایر این منطقه از اقدام استاندار کرمانشاه برای برگزاری نشست شورای عشایری با حضور آنها که به گفته آنها نخستین بار است از سوی استانداران کرمانشاه انجام می شود قدردانی کردند.
یکی از عشایر منطقه که به نمایندگی از عشایر ایل زوله سخن می گفت، گلایه های زیادی داشت که عمدتا به کم کاری یا اهمال برخی ارگان ها که براساس آیین نامه ساماندهی عشایر وظایف و تکالیفی در ارتباط با عشایر دارند، مربوط می شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ گونه پروانه بهره برداری مرتع از سوی اداره کل منابع طبیعی به آنها اعطا نشده است، اظهار کرد: متاسفانه هنگامی که از قشلاق باز می گردیم رفتارهای نامناسبی با ما که قشر مولد و زحمتکش جامعه هستیم می شود به طوری که بسیاری از ما با جرائم سنگین مواجه هستیم و پرونده هایی نیز در مراجع قضایی داریم.
وی افزود: این در حالیست که امام خمینی (ره) عشایر را ذخایر انقلاب بشمار آورده اند اما رفتاری که با ما می شود به هیچ وجه مناسب نیست.
وی همچنین نبود زمینه برای ادامه تحصیل فرزندان عشایر را از مهمترین مشکلات جامعه عشایری دانست و گفت: فرزندان ما تا مقطع ابتدایی می توانند درس بخوانند اما به دلیل نبود معلم و فضای آموزشی، متاسفانه سطح تحصیلات دانش آموزان عشایر تا همین رده باقی می ماند.
خالوندی افزود: رسیدگی نکردن به امور بهداشتی عشایر را از دیگر مشکلات عشایر عنوان کرد.
مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه عشایر استان کرمانشاه با 14 هزار خانوار و یک میلیون و500 هزار واحد دامی، 30 درصد از تولیدات دامی و گوشت قرمز استان را بر عهده دارند و نقش موثری در پایداری و ثبات امنین و دفاع از مرزهای کشور بر عهده دارند.
علی اشرف آزادی هدف از برگزاری نشست شورای عالی عشایر کرمانشاه را بررسی مشکلات عشایر استان و تاکید بر لزوم انجام وظایف و تکالیفی که بر عهده دستگاه های اجرایی براساس آیین نامه ساماندهی عشایر است عنوان کرد.
وی افزود: مشکلاتی مانند آموزش و پرورش فرزندان عشایر، آبرسانی به عشایر، امور بهداشتی، تامین اعتبار یارانه ای برای علوفه مورد نیاز عشایر و نیز رفع مشکل آب آشامیدنی عشایر در این نشست با حضور استاندار بررسی می شود که امیدوارم دستاوردهای قابل ملاحظه ای داشته باشد.
در این نشست نماینده آموزش و پرورش آمادگی این سازمان را برای تامین معلم به شرط اینکه تعداد دانش آموزان در هر منطقه به پنج نفر برسد.
وی همچنین از وجود 440 مدرسه در مناطق عشایری استان کرمانشاه خبر داد و گفت: از این تعداد 392 مدرسه ویژه دوره ابتدایی و مابقی ویژه دوران متوسطه اول و دوم می باشد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه برخی مراتع مانند منطقه گون بان دارای مشکلاتی از نظر مالکیت است، گفت: این منطقه در محدوده مشترک میان استان های کرمانشاه و لرستان قرار دارد و باید با همفکری طرفین مشکلات آن برطرف شود.
بنا به دستور استاندار کرمانشاه، قرار شد برای رفع این مشکل فرماندارهرسین در دیدار با همتای نورآبادی خود به رفع این مشکل بپردازد.
همچنین برای احداث راه و تیغه زنی قرار بر این شد که از سوی استانداری کرمانشاه اعتباراتی به اداره کل راه و شهرسازی اختصاص یابد تا عملیات ایجاد راه برای آنها را آغاز کند.
8066/6539
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]