واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گشایش اعتبار 2 میلیارد دلاری بانک صنعت و معدن از صندوق توسعه ملی کرمان - ایرنا - مدیر عامل بانک صنعت و معدن گفت: این بانک در یک سال گذشته با وجود تحریم ها بیش از 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی گشایش اعتبار داشته است.
به گزارش ایرنا، علی اشرف افخمی که به استان کرمان سفر کرده است، روز شنبه در نشستی با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی این استان افزود: بانک صنعت و معدن بیشترین رقم را برای گشایش اعتبار در منابع صندوق توسعه ملی بین بانک های کشور داشته است.
وی گفت: بانک صنعت و معدن بانکی توسعه ای و تخصصی است و مانند بانک های تجاری دنیا شعبه های زیادی ندارد.
وی اظهار کرد: بانک صنعت و معدن برای اجرای سیاست های دولت از جمله مهار تورم، خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی که دغدغه کشور است، تلاش می کند.
مدیر عامل بانک صنعت و معدن نقش بانک را پرداخت تسهیلات تورم زا ندانست و تاکید کرد: بانک ها در این زمینه به بنیه تولید و صادرات کشور کمک می کنند تا خروج از رکود به صورت غیرتورمی دنبال شود.
وی با اشاره به ورود بانک صنعت و معدن به طرح های صنعتی بویژه طرح های هفت گانه صنعتی افزود: پروژه فولاد بافت با 67 درصد پیشرفت به دلیل گشایش نیافتن اعتبار برای آن، روی زمین مانده بود.
افخمی با یادآوری ورود این بانک برای پرداخت تسهیلات و اعتبار به طرح های صنعتی ملی و منطقه ای اظهار کرد: سه طرح فولادی در دست بانک صنعت و معدن و چهار طرح فولادی در دست بانک های دیگر بود.
وی افزود: توانستیم در گام نخست 800 میلیون یورو اعتبار را که بلااستفاده بود، به کار بگیریم و چهار طرح فولادی بانک های دیگر نیز به بانک صنعت و معدن منتقل شد و توانستیم برای آنها گشایش اعتبار کنیم.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن بیان کرد: باید نشاط را در کار فعالان اقتصادی و اجرایی ایجاد کرد و با کمک یکدیگر به پیش رفت تا مشکلات حل شود.
افخمی گفت: بعد از بخش فولاد، این بانک به طرح های پتروشیمی ورود کرد که اغلب آنها هفت تا هشت سال متوقف بودند.
وی با اشاره به این که بانک صنعت و معدن در زمینه زیرساخت ها فعالیتی نداشته است، افزود: در این زمینه قدم جسورانه ای را برداشتیم و اعتبار قرارداد 1.8 میلیارد دلاری خط آهن تهران - قم - اصفهان را که آغاز تحول در حمل و نقل ریلی است، باز کردیم.
افخمی به طرح های آب شیرین کن و تامین اعتبار این طرح ها توسط بانک صنعت و معدن اشاره و اظهار کرد: یک طرح آب شیرین کن برای استان هرمزگان در نزدیکی بندرعباس طراحی شده اما دو طرح دیگر مربوط به استان کرمان و انتقال آب به کرمان است که حدود 230 میلیون یورو اعتبار نیاز دارد.
وی گفت: در حال انعقاد قرارداد با سرمایه گذاران در طرح های آب شیرین کن هستیم زیرا راه نجات صنعت تشنه آب، سرمایه گذاری در آب شیرین کن ها است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت این آب شیرین کن ها 250 هزار مترمکعب آب در روز است که در طرح نهایی باید به سمت یک میلیون متر مکعب در روز برسد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به همکاری خوب با نمایندگان در زمینه رفع موانع قانونی گفت: اولویت نخست این بانک پول نیست بلکه اولویت شیوه مدیریت و اختیاراتی است که نداریم.
افخمی خواستار افزایش اختیارات بانک ها برای ارایه تسهیلات و خدمات به سرمایه گذاران شد و افزود: کار اجرایی جسارت و ابزار خود را می خواهد و مقررات روان کننده کار هستند که بخشی از آن دست دولت و بخش دیگر دست مجلس است.
وی همچنین نسبت به گشایش اعتبار برای فولاد بافت و رفع مشکلات این طرح قول مساعد داد.
* فقدان کارگاه صنعتی در سه شهرستان کرمان
علیرضا منظری توکلی نماینده مردم بافت، رابر و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: یک کارگاه صنعتی در این سه شهرستان وجود ندارد و تنها امید جوانان این شهرستان ها فولاد بافت بود که این کورسوی امید نیز خاموش شد.
وی افزود: دست هایی در صنعت فولاد در حال کارشکنی هستند ضمن این که باندهای واردات فولاد و صادرات سنگ آهن خام عامل بیچارگی و بدبختی این بخش شده اند.
این نماینده مجلس درباره طرح فولاد بافت گفت: عملیات اجرایی این طرح سال 1386 آغاز شد و قرار بود سه ساله به پایان برسد که متاسفانه به دلیل مشکلاتی از جمله سوء مدیریت این کار بزرگ انجام نشد.
وی خاطرنشان کرد: این طرح دی ماه سال گذشته به طور رسمی به بخش خصوصی واگذار شد که رهاورد آن طی چند ماه گذشته تنها تعطیلی سایت و بیکاری 187 نفر از 194 نفر شاغل در این طرح بوده است.
نماینده مردم سه شهرستان غرب استان کرمان گفت: گل گهر سیرجان می تواند به دلیل دارا بودن مواد اولیه، توانمندی، تجربه، رزومه قوی و نزدیکی و هم استانی با بافت این طرح را در دست بگیرد و به پایان برساند.
منظری توکلی افزود: مدارک لازم برای پیش نرفتن کار توسط پیمانکار قبلی موجود است و درخواست می کنیم کارها به فردی دیگری واگذار شود زیرا تا زمانی که این طرح دست دولت بود، پیشرفت بیشتری داشت.
7443/3028/ 2025
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]