واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۲ب.ظ)
مشاور وزير بهداشت و رئيس دبيرخانه سياستگذاري سلامت: نتايج ارزيابي عملکرد مصوبات شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي به زودي منتشر مي شود موج - مشاور وزير بهداشت و رئيس دبيرخانه سياست گذاري سلامت گفت: وزارت بهداشت هيچ گونه دخالتي در مراحل کاشت، داشت و برداشت و همچنين حمل و نقل و واردات غذا ندارد بلکه استانداردهايي را براي غذا تعريف مي کند که ارگان ها و سازمان هاي مربوط به غذا ملزم به رعايت آن هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عليرضا دلاوري با بيان اينکه ايمني غذا يک مقوله بين بخشي است، اظهار داشت: در بحث امنيت غذايي تقريباً تمام دولت درگير خواهد بود و وزارتخانههاي جهاد کشاورزي و صنعت، معدن و تجارت نقش مهمي در واردات مواد غذايي دارند ضمن اينکه دغدغه وزارت بهداشت و همچنين سازمان ملي استاندارد اين است که غذاي سالم به دست مردم برسد و بهسلامت آنها آسيبي وارد نشود.
وي گفت: نوع غذايي که سر سفره مردم قرار ميگيرد بايد علاوه بر اينکه ميزان کافي کالري مناسب را تأمين ميکند درعينحال بتواند ريزمغذيها را نيز به بدن برساند و در همين راستا يکي از وظايف وزارت بهداشت، تعريف سبد غذايي مطلوب است که خوشبختانه در اين زمينه اقدامات مؤثري انجامشده است.
دکتر دلاوري با اشاره به اينکه ارتقا وضعيت غذايي يک بحث بين بخشي است افزود: شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي کشور يکنهاد توليتي است و اين نهاد از حدود 10 سال پيش ابتدا بانام شوراي عالي امنيت غذايي و سپس با اضافه شدن مقوله سلامت در زمينه امنيت غذايي فعاليت داشته است که در جلسات اين شورا، بيشترين و درعينحال مهمترين دستور کارها مربوط به امنيت غذايي بوده است.
وي بابيان اينکه رييسجمهور عهدهدار رياست و وزير بهداشت دبيري شوراي عالي سلامت امنيت غذايي کشور را به عهدهدارند، گفت: با توجه به شکلگيري اين شورا در سطح ملي، در سطح استاني نيز زير نظر استاندار تشکيل جلسه ميدهد و دانشگاههاي علوم پزشکي اقدامات لازم را در خصوص موضوعات بين بخشي و ازجمله امنيت غذا انجام ميدهند.
مشاور وزير بهداشت و رئيس دبيرخانه سياستگذاري سلامت بابيان اينکه در سال گذشته شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي کشور دو اقدام مهم داشت، خاطرنشان کرد: يکي از اين اقدامات، ارزيابي عملکرد مصوباتي دولت يازدهم و اقدام ديگر ارزيابي عملکرد مصوبات قبل از اين دولت بود تا ميزان اثربخشي آنها را مشاهده کنيم و اميدواريم طي 3 هفته آينده بتوانيم نتايج آن را منتشر کنيم.
دکتر دلاوري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه طبق مطالعاتي که انجامشده، بيشترين بار ناشي از عوامل خطر مربوط به عوامل تغذيهاي است، اظهار داشت: شعار امسال سازمان جهاني بهداشت،" ايمني غذا از مزرعه تا سفره " است که حوزههاي مختلف وزارت بهداشت در جهت تحقق شعار امسال اين سازمان نهايت تلاش خود را خواهند داشت.
دکتر دلاوري در پايان يادآور شد: توصيه من به مردم اين است که از غذا خوردن لذت ببرند اما توجه داشته باشند که اين لذت، باعث بروز بيماري نشود.
وي افزود: در کنار مصرف مواد غذايي که انرژي روزانه بدن را تأمين ميکنند حتماً به فعاليت بدني و ورزش بپردازند و وقت مناسبي را در روز به آن اختصاص بدهند و سعي کنند اين وقت تغيير نکند و بهصورت يک رفتار منظم مانند نمازخواندن در ساعات مشخصي از روز بهصورت مستمر ادامه داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]