محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832772043
تعامل سياسي روسیه - یونان و نياز اروپا به گاز ايران
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تعامل سياسي روسیه - یونان و نياز اروپا به گاز ايران
اتحادیه اروپا امیدوار است پس از حصول توافق هستهای با ایران و لغو تحریمها بتواند با دستیابی به گاز ایران، وابستگی خود به ذخایر گازی روسیه را کاهش دهد.
نویسنده : دکتر سید رضا میرطاهر
نگاهی به روابط دو کشور روسیه و یونان ازدیر باز روابط گسترده ای با هم داشته اند. در عین حال از زمانی که روسیه به عنوان کشور جانشین شوروی در صحنه بین المللی ظاهر شد، روابط روسیه با یونان روندی صعودی را طی کرده است. این روابط دارای ابعادی چند جانبه است. درباره دیدگاههای سیاسی، دو کشور اشتراکات زیادی با هم دارند. از جمله یونان و روسیه دیدگاههای سیاسی مشترکی در باره مسائل شبه جزیره بالکان و نیز بسیاری از مسائل جهانی دارند، بویژه یونان از موضع روسیه درباره مخالفت با اعلام استقلال یکجانبه کوزوو حمایت می کند.
یونان و روسیه عضو مشترک برخی سازمان های اروپایی مانند "سازمان همکاری و امنیت اروپا" و نیز "سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه" هستند. دو کشور در عین حال خواستار افزایش نقش محوری سازمان ملل متحد در روابط بین الملل به عنوان نهاد اصلی جهانی برای برقراری صلح و امنیت هستند. دو موافقتنامه در سال 1993 یعنی موافقتنامه دوستی و همکاری و موافقتنامه همکاری اقتصادی، صنعتی، تکنولوژیکی و علمی به عنوان شالوده همکاری های روسیه و یونان محسوب می شوند. بدین لحاظ روابط اقتصادی دو کشور نیز در سطح بالایی قرار دارد و از جمله می توان به تامین بخش عمده ای از انرژی یونان یعنی گاز از سوی روسیه (از طریق خط لوله ترانس بالکان) اشاره کرد.
دیگر ابعاد این همکاری ها شامل گردشگری، همکاری های فرهنگی و علمی و برخی همکاری های نظامی (با وجود عضویت یونان در ناتو ) است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها از نقش یونان در توسعه روابط روسیه با اتحادیه اروپا تمجید کرده و بر این مساله تاکید کرده که روابط دوجانبه میان روسیه و یونان در سطح بسیار بالایی قرار دارد. در این میان مقامات ارشد یونانی نیز بر گسترش روابط با روسیه تاکید داشته و از جمله کنستانتینوس کارامانلیس نخست وزیر اسبق یونان در جریان دیداری که از روسیه داشت بر این مساله تاکید کرده بود که یونان روسیه را شریک استراتژیک خود می داند. این در حالی است که روابط دفاعی و نظامی دو کشور جنبه مهمی از روابط دو جانبه روسیه و یونان را تشکیل می دهد. در این راستا برگزاری رزمایش های مشترک در دریای اژه، دیدارهای مقامات نظامی دو کشور و فروش تجهیزات نظامی توسط روسیه به یونان از جمله موارد قابل توجه این همکاری ها تلقی می شوند. با این حال پس از تشدید اختلافات بین روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین و اعمال تحریمهای اتحادیه اروپا علیه مسکو، یونان با وضعیت پیچیده ای روبرو شده است. از یکسو دولت چپگرای یونان بریاست الکسیس سیپراس با سیاست کنونی اتحادیه اروپا در قبال روسیه مخالف بوده و از سوی دیگر آتن منافع خود را در گروی برقراری روابط نزدیکتر با مسکو می بیند. یکی از جنبه های مهم این روابط، روابط گازی بین روسیه وآتن است و در این راستا شاهد تمایل یونان برای مشارکت در طرح های گازی روسیه درباره اروپا هستیم.
در مجموع سیپراس کاملا بر خلاف جریان مسلط در اروپا، اقدام کرده و این مساله اصلا به مذاق اتحادیه اروپا خوش نیامده است. بدین ترتیب در حالی که اتحادیه اروپا عملا روند واگرایی از روسیه را دنبال می کند، نخست وزیر یونان بر همگرایی با مسکو تاکید می کند و ضمن درخواست پایان دادن به تحریم های روسیه، خواهان گسترش روابط کشورش با مسکو در ابعاد مختلف است. مذاکرات گازی در جریان گفتگوهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان در آوریل 2015در مسکو، سیپراس از علاقه مندی کشورش برای مشارکت در ساخت خط لوله جدید ترانزیت گاز روسیه به ترکیه و اروپا موسوم به "ترکیش استریم" خبر داده بود.
برای مشخص شدن جزییات این مشارکت گازی، آلکسی میلر رئیس شرکت روسی گازپروم روز سه شنبه اول اردیبهشت به آتن سفر کرد تا با آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان و پاناگیوتیس لافازانیس وزیر انرژی این کشور دیدار و مذاکره کند.
دو طرف در این دیدارها درباره موضوع این خط لوله به مذاکره پرداختند. روسیه چندی قبل گزارش روزنامه آلمانی اشپیگل مبنی بر این که این کشور شاید تا 1 اردیبهشت یک قرارداد خط لوله گازی را با یونان امضا کند و 5 میلیارد یورو به این کشور وام بدهد را تکذیب کرد.
روزنامه اشپیگل به نقل از یک مقام ارشد حزب حاکم سیریزای یونان اعلام کرده بود که این وام می تواند باصطلاح "ورق" را برای آتن که در تلاش برای امضای قرارداد با اعتباردهندگان مالی است، برگرداند.
بر اساس قرارداد پیشنهاد شده، یونان پیش پرداختهای بودجه ای از روسیه و براساس سود آتی پیش بینی شده مرتبط با این خط لوله دریافت خواهد کرد. وزیر انرژی یونان اخیرا گفته بود که آتن این وام را پس از سال 2019 میلادی (زمان پیش بینی شده برای آغاز فعالیت این خط لوله) به مسکو باز می گرداند.
تعاملات گازی یونان چندی قبل از روسیه خواسته بود تا نرخ گازی را که از این کشور می خرد، کاهش دهد. پاناگیوتیس لافازانیس وزیر انرژی یونان روز 11 فروردین اظهار داشته بود که کشورش خواستار کاهش نرخ گاز وارداتی از روسیه است و امیدوار است که مسکو تحریم اعمال شده بر صادرات موادغذایی یونان را لغو کند. یونان و روسیه به طور سنتی روابط خوبی داشته اند و یونان هرگز از تحریمهای اقتصادی اعمال شده اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل نقشی که در بحران اوکراین داشته، حمایت نکرده است.
شرکت دولتی گاز یونان (دپا) پیش از این و در سال گذشته گفتگوهایی با شرکت گازپروم برای تضمین عرضه گاز ارزان تر به یونان داشت و دو طرف قراردادی برای کاهش 15 درصدی گازبها امضا کردند. وزیر انرژی یونان در این باره تصریح نمود که آتن که به دنبال تضمین دریافت کمک مالی بیشتر از سوی شریکان اروپایی است، در تلاش است که نرخ گاز وارداتی از بزرگترین عرضه کننده گاز به این کشور (شرکت روسی گازپروم) کاهش بیشتری یابد. وزیر انرژی یونان تصریح کرد که یونان خواهان تجدید روابط انرژی خود با روسیه است، ضمن آن که علاقه مند به همکاری در زمینه صادرات گاز به اروپا و امتداد خط لوله جدید ترانزیت گاز روسیه به ترکیه (ترکیش استریم) به مرز یونان است. به این ترتیب در مرز ترکیه و یونان یک مرکز گازی ایجاد می شود که وظیفه آن صادرات گاز به اروپا خواهد بود. اکنون یونان بخش عمده گاز خود را از روسیه تامین می کند.
شرکت گازپروم، بزرگ ترین عرضه کننده گاز به شرکت دپای یونان است و حدود ٦٠ درصد از گاز مورد نیاز این شرکت را تامین می کند؛ شرکت دپا بر اساس شرایط قراردادش با شرکت گازپروم می تواند سالانه دو میلیارد و ٨٠٠ میلیون مترمکعب گاز وارد کند. گفتنی است شرکتهای گازپروم روسیه و بوتاش ترکیه در اول دسامبر سال ٢٠١٤ یادداشت تفاهمی برای ساخت یک خط لوله گازی با ظرفیت صادرات ٦٣ میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه از مسیر دریای سیاه امضا کردند.
بنا بر طرح اولیه ساخت این خط لوله، به طور کلی ١٤ میلیارد مترمکعب گاز در سال به ترکیه عرضه و باقیمانده این گاز نیز به مرکزی در مرز ترکیه و یونان و برای تحویل به مشتریان گازپروم در جنوب اروپا ترانزیت می شود.در همین روز، طرح ساخت خط لوله جدید ترانزیت گاز روسیه به ترکیه تایید شد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه لغو طرح ساخت خط لوله گازی جریان جنوبی را اعلام کرد.
اتحادیه اروپا و گاز ایران این در حالی است که اتحادیه اروپا امیدوار است پس از حصول توافق هستهای با ایران و لغو تحریمها بتواند با دستیابی به گاز ایران، وابستگی خود به ذخایر گازی روسیه را کاهش دهد. در این راستا اتحادیه اروپا امیدوار است تا بتواند از خط لوله موسوم به کریدور جنوبی، گاز مورد نیاز خود را به جنوب اروپا از طریق ترکیه تامین کند.
منابع گازی این خط لوله ها احتمالا قرار است از آذربایجان و کشورهای همسایه آن از جمله ایران تامین شود. این پروژه که قرار است از سال 2019 میلادی عملیاتی شود، در مرحله نخست هر سال 10 میلیارد متر مکعب گاز را به بلغارستان و یونان منتقل خواهد کرد.
یک منبع آگاه در کمیسیون اروپا در این باره تاکید کرد که این مقدار به تنهایی کافی نخواهد بود. یک مقام اروپایی نیز که نامش فاش نشده، گفت: ولی با تزریق گاز ایران پس از لغو تحریم ها، ظرفیت این پروژه به بیش از 40 میلیارد متر مکعب در سال افزایش خواهد یافت که کافی خواهد بود. با این همه روسیه بر این باور است که کریدور جنوبی به علت در اختیار نداشتن ذخایر گاز کافی، قابل دوام نخواهد بود.
عملیات احداث این خط لوله از ماه گذشته آغاز شده تا گاز آذربایجان را به ترکیه منتقل کند ولی عملیات اجرایی این پروژه در طول مرزهای یونان و آلبانی عقب تر از برنامه تعیین شده است. کارشناسان بر این باورند که منافع گازی ایران و اروپا تنها در شرایطی محقق خواهد شد که توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی، تا پایان ژوئن حاصل شود.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
صفحات پیشنهادی
خبرگزاری فرانسه گزارش داد اروپا به دنبال گاز ایران برای کاهش وابستگی به روسیه
خبرگزاری فرانسه گزارش داداروپا به دنبال گاز ایران برای کاهش وابستگی به روسیهخبرگزاری فرانسه طی گزارشی نوشت اتحادیه اروپا در تلاش است تا با واردات گاز از ایران به وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه پایان دهد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از فرانس پرس از آنجاکه چشماروپا به گاز ایران برای رفع وابستگی به روسیه چشم دوخته است
فرانس پرس گزارش داد اروپا به گاز ایران برای رفع وابستگی به روسیه چشم دوخته است اما انتقال از طریق اوکراین به دلیل اختلافات مالی مداوم میان گازپروم و شرکت نفت و گاز اوکراین موجب بروز اختلالاتی در این مسیر شده است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز خبرگزاری فرانسه در خبری بهاروپا درآرزوی جایگزینی گاز ایران به جای روسیه
خبرگزاری فرانسه اروپا درآرزوی جایگزینی گاز ایران به جای روسیه اتحادیه اروپا امیدوار است که در صورت دستیابی به یک توافق جامع هستهای که تحریمها علیه ایران را لغو میکند با واردات گاز ایران به وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه خاتمه دهد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از خبحمایت روسیه از ابتکار سیاسی ایران درباره یمن |اخبار ایران و جهان
حمایت روسیه از ابتکار سیاسی ایران درباره یمن معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه ایران و باگدانف معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده رییسجمهور این کشور در امور خاورمیانه امروز در تماس تلفنی آخرین تحولات یمن را مورد رایزنی و گفتوگو قرار دادند کد خبر ۴۹۲۵۵۱ تاریخ انتشار ۲۹ فروردين- ریابکوف: تصمیم سیاسی روسیه تحویل اس-300 به ایران را امکانپذیر کرده است
ریابکوف تصمیم سیاسی روسیه تحویل اس-300 به ایران را امکانپذیر کرده است مسکو-ایرنا- سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد تصمیم سیاسی رییس جمهوری روسیه برای فروش مجموعه های اس-300 به ایران تحویل این تسلیحات به تهران را امکانپذیر کرده است به گزارش خبرگزاری ایتارتاستاکید «جوزف نای» بر نیاز غرب به روسیه در موضوع ایران
تاکید جوزف نای بر نیاز غرب به روسیه در موضوع ایرانتحلیلگر و تئوریپرداز آمریکایی در یادداشتی با هشدار درباره تاثیرات بلندمدت انزوا و زوال روسیه برای غرب خوانده بر نیاز غربیها به مسکو در موضوعاتی از قبیل ایران تاکید کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس تحلیلگر ارشد آگاز ایران به اروپا میرسد؟
صادرات گاز به عراق از اردیبهشت ماه گاز ایران به اروپا میرسد با برنامه ریزی های صورت گرفته برای افزایش تولید گاز در کشور ایران به دنبال افزایش سهم 1 5 درصدی خود از تجارت جهانی گاز با صادرات به کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس است اما از سوی دیگر صادرات گاز به ااولین مشتری گاز ایران در اتحادیه اروپا
تراز پس از امضای یک قرارداد جدید صادرات میعانات گازی با وجود حفظ شرایط تحریم لهستان هم با خرید یک محموله ۱۲۲ هزار تنی به به اولین مشتری میعانات گازی نفت فوق سبک ایران تبدیل شد به گزارش تراز با وجود پابرجا ماندن تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای خارجی بر سرنگرانی سران اروپا از نزدیکی یونان به روسیه
در پی سفر سیپراس به مسکو نگرانی سران اروپا از نزدیکی یونان به روسیه سفر دو روزۀ الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان به مسکو و دیدار با مقامات روسیه با واکنش کشورهای اروپایی و وام دهنده مواجه شده است به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز سفر دو روزۀ الکسیس سیپراس نخست وزروسیه در حال بررسی واردات میوه و ترهبار از هند، لهستان، یونان و قبرس/ خبری از محصولات ایرانی نیست
روسیه در حال بررسی واردات میوه و ترهبار از هند لهستان یونان و قبرس خبری از محصولات ایرانی نیستعلیرغم اعمال تحریم واردات میوه و سبزیجات از سوی روسیه علیه کشورهای عضو اتحادیه اروپایی این کشور در حال بررسی کیفیت میوههای یونان لهستان و قبرس برای ورود به این کشور است بحمایت روسیه از طرح سیاسی ایران درباره یمن
حمایت روسیه از طرح سیاسی ایران درباره یمن معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه ایران و باگدانف معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده رییسجمهور این کشور در امور خاورمیانه امروز در تماس تلفنی آخرین تحولات یمن را مورد رایزنی و گفتوگو قرار دادند روز نو معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه ایاقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته/ اروپا دنبال واردات گاز از ایران است
اقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته اروپا دنبال واردات گاز از ایران است شناسهٔ خبر 2537138 دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۲ اقتصاد > اقتصاد جهان مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته به شرح ذیل است بلظریف در قزاقستان: ایران میتواند تامین کننده عمده گاز اروپا باشد
ظریف در قزاقستان ایران میتواند تامین کننده عمده گاز اروپا باشدوزیر امور خارجه ایران گفت جمهوری اسلامی ایران میتواند به تامین کننده عمده گاز اروپا تبدیل شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه به نقل از سایت خبری «تدیکز» «محمد جواد ظریف» وزظریف: ایران آماده صدور گاز به اروپاست
تراز وزیر امور خارجه ایران با بیان این که کشورش یک شریک گازی قابل اعتماد برای اقتصادهای آسیایی بوده است گفت ایران همچنین می تواند در زمینه تامین نیازهای گازی جامعه اروپایی ایفای نقش کند به گزارش تراز به نقل از پایگاه خبری یو پی آی وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت ایرانایران آماده صدور گاز به اروپاست |اخبار ایران و جهان
ایران آماده صدور گاز به اروپاست وزیر امور خارجه ایران با بیان این که کشورش یک شریک گازی قابل اعتماد برای اقتصادهای آسیایی بوده است گفت ایران همچنین می تواند در زمینه تامین نیازهای گازی جامعه اروپایی ایفای نقش کند کد خبر ۴۹۲۰۲۹ تاریخ انتشار ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۰ - 17 April 2اتحادیه اروپا: واردات گاز ایران در صورت توافق
اتحادیه اروپا واردات گاز ایران در صورت توافق میگل آریاس کانیته کمیسر انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپا در حال ارزیابی واردات گاز از ایران در صورت مشخص شدن توافق هسته ای است ایزنا کانیته در پایان جلسه وزیران انرژی اتحادیه اروپا که روز پنجشنبه دیروز در ریگا پایتخت لتونی بایران میتواند تأمینکننده عمده گاز اروپا باشد
ایران میتواند تأمینکننده عمده گاز اروپا باشد وزیر امور خارجه گفت جمهوری اسلامی ایران میتواند به تامینکننده عمده گاز اروپا تبدیل شود به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از سایت خبری «تدیکز» «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران پس از ملاقات با وزیر ام-
گوناگون
پربازدیدترینها