واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو شورای عالی نظامپزشکی در گفتوگو با فارس:
مخالفت با تجمیع بیمهها برای حفظ جزایر پراکنده است/پرداخت از جیب مردم؛ 57.6 درصد
عضو شورای عالی نظامپزشکی گفت: وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت، فقط پرداخت مردم در بخش بستری بیمارستانهای دولتی خود را مد نظر قرار داده،درحالی که رقم پرداختی بیماران در کل نظام سلامت بیش از اینها و حدود ۵۷.۶ درصد است.
داریوش طاهرخانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس در مورد تجمیع بیمهها گفت: مردم از تجمیع بیمه ها متضرر نخواهند شد. شاید اصرار برخی از افراد برای جلوگیری از تجمیع بیمه ها به دلیل حفظ جزایری است که در نظام بیمه ای کشور برای خود ساخته اند. وی ادامه داد: نه تنها تجمیع بیمهها به هیچ یک از بیمه شدگان آسیب نمی رساند، بلکه با تجمیع بیمهها و قرارگیری یک مدیریت واحد و کارآمد در رأس نظام بیمه ای کشور ، امکان اجرای بسیاری از قوانین که میتواند، پرداخت های مردم را در حوزه درمان کاهش دهد، نیز اجرا خواهد شد. عضو شورای عالی نظامپزشکی گفت: وزارت بهداشت در سال گذشته سعی کرد با اجرای طرح تحول سلامت اقدامات اصلاحی در نظام سلامت کشور انجام دهد که یکی از اهداف آن طرح کاهش پرداخت از جیب مردم بود. طاهرخانی تصریح کرد: اما صرفنظر از میزان موفقیت طرح تحول، باید دقت کرد که وزارت بهداشت در این برنامه، فقط پرداخت های مردم در بخش بستری بیمارستان های دولتی را مد نظر قرار داده است، در حالی که میزان پرداخت از جیب مردم، مجموع پول هایی است که مردم برای حفظ سلامتی خود در بخش سرپایی و بستری در تمام مراکز درمانی خصوصی و دولتی پرداخت می کنند.
وی افزود: بنابراین با توجه به اینکه حدود 40 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، ارقامی که بیمه شدگان تامین اجتماعی در زمان مراجعه به مراکز درمانی غیر تامین اجتماعی پرداخت میکنند ، موجب میشود تا میزان پرداخت از جیب مردم با آنچه که در قانون برنامه پنجم توسعه تکلیف شده، فاصله معناداری پیدا کند. عضو شورای عالی نظامپزشکی گفت: در قانون به دولتها تکلیف شده که پرداخت از جیب مردم به زیر 30 درصد برسد، در حالی که در حال حاضر حدود 57.6 درصد عنوان شده است.
وی افزود: از حدود 30 سال قبل به سازمان تامین اجتماعی طی قانونی تحت عنوان قانون الزام، تکلیف شده است تا با مدیریت اقتصادی درست به گونه ای عمل کند تا بیمه شدگانش در مراجعه به تمام مراکز دولتی از درمان رایگان برخوردار شوند . اما متاسفانه تاکنون تامین اجتماعی نتوانسته است به این قانون عمل کند و بهای عدم اجرای این قانون ، پولهایی است که همه ساله خانواده ها با چشم پوشی از برخی از نیازهایشان، برای تامین سلامتی خود پرداخت می کنند. طاهرخانی گفت: با تجمیع بیمه ها ، علاوه براینکه مالکیت هر صندوق برای بیمه شدگانش حفظ می شود، امکان اینکه بیمه شدگان تامین اجتماعی به این حق قانونی فراموش شده خود نیز برسند ایجاد می شود. عضو شورای عالی نظامپزشکی گفت: باید دقت کرد که در تجمیع بیمه ها پول بیمه شدگان یک صندوق برای سایرین هزینه نمی شود ، سالها در بیمه خدمات درمانی چند صندوق تحت عنوان کارکنان دولت، خویش فرمایان، روستاییان و سایر اقشار با پرداخت حق بیمه های متفاوت، در کنار هم، تحت راهبری یک مدیریت واحد وجود داشته اند و هیچ مقامی حق هزینه از محل یک صندوق برای بیمه شدگان سایر صندوق ها را نداشته است بنابراین با تجمیع بیمه ها قطعاً همین رویه دنبال خواهد شد. انتهای پیام/
94/02/05 - 12:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]