محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843241721
آیا استانی شدن انتخابات سبب کاهش مشارکت در انتخابات میشود؟/ فواید و معایب استانی شدن انتخابات در گفتوگو با کارشناسان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران بررسی میکند؛
آیا استانی شدن انتخابات سبب کاهش مشارکت در انتخابات میشود؟/ فواید و معایب استانی شدن انتخابات در گفتوگو با کارشناسان
بر اساس طرح استانی شدن انتخابات مجلس نامزدهای انتخاباتی باید از حوزه انتخابیه خود حداقل ۱۵ درصد آراء را به دست آورند، و در صورت تحقق این موضوع آراء آنها در کل استان مربوطه با سایر نامزدها مقایسه میشود.
نفیسه عبدالهی-به گزارش خبرنگار حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روزچهارشنبه (دوم اردیبهشت ماه۹۴) کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را مورد بحث و بررسی قرار داده و با ۱۴۹ رأی موافق ، ۶۹ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در صحن علنی کلیات طرح مذکور را تصویب کردند و این طرح سپس با پیشنهاد و نظر رئیس مجلس برای بررسی بیشتر مجدداً به کمیسیون امور شوراها ارجاع شد.
از آنجا که قانون انتخابات در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون، همواره با نظرات و دیدگاههای متعدد و متفاوتی روبهرو بوده است، موضوع «استانی شدن انتخابات» را نمیتوان از این ماجرا مستثنی کرد؛ بحثها بر سر ابعاد و آثار مختلف این طرح، که یکی از موضوعات بحثبرانگیز در دورههای اخیر قانونگذاری بوده، برای اولین بار در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز شد اما هیچگاه به نتیجه نرسید؛ تا اینکه برخی نمایندگان مجلس نهم با ارائه آن، بار دیگر موضوع استانی شدن انتخابات مجلس را به جریان انداختند تا اکنون توانسته تصویب یک فوریت را از مجلسیها بگیرد؛ در صورت تصویب این طرح محدوده جغرافیایی هر استان بهعنوان حوزه انتخابی اصلی و حوزههای انتخابیه موجود تابعه استان، حوزههای انتخابیه فرعی به حساب میآیند.
اما این طرح آخرین بار نیز در مجلس هفتم مطرح بود، نمایندگان، در آغاز سال ۸۶ طرحی را تصویب کردند که بر مبنای آن انتخابات دوره هشتم مجلس به صورت آزمایشی در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، زنجان، فارس، گیلان و لرستان اجرا میشد و بعد مجلس با توجه به نتایج درباره اجرای قطعی انتخابات استانی در سراسر کشور تصمیمگیری میکرد. با این وجود این طرح در اردیبهشت همان سال با ایراداتی از سوی شورای نگهبان روبرو و رد شد تا باز هم سرنوشت نامعلومی پیدا کند.
این در شرایطی است که روال انتخابات مجلس، هماکنون بر این اصل استوار است که هر حوزه انتخابیه که شامل یک یا چند شهر میشود، براساس جمعیت، یک یا چند نماینده داشته باشد؛ نامزدهای انتخاباتی نیز پس از به دست آوردن اکثریت آرا، نماینده آن حوزه شناخته میشوند و در کنار وظایف نظارتی و قانونگذاری در سیاستهای کلان کشوری، عملا پیگیر خواستههای منطقهای نیز خواهند بود.
طرح استانی شدن انتخابات مجلس که فوریت آن به تصویب نمایندگان رسیده بود، طیفی از نظرات و واکنشها را در پی داشت، بطوریکه موافقان، پررنگ شدن نگاه ملی در مجلس و بالارفتن کیفیت قانونگذاری را از دلایل خود میدانستند و در مقابل مخالفان این طرح کاهش نیز سطح مشارکت سیاسی مردم و بیتوجهی به مناطق کمتر توسعه یافته را از دلایل محالفت خود با آن اعلام کردند.
با این همه اگرچه طراحان این طرح، مسایلی از جمله ارتقای سطح کیفی و افزایش کارآیی مجلس، پرداختن نمایندگان به بررسی امور ملی و پرهیز از صرف اوقات نمایندگی برای امور جزئی و کاهش تعداد داوطلبان و هزینههای اجرایی انتخابات را از مزایای طرح مذکور میخوانند اما استانی شدن انتخابات مجلس، به روال سابق، مخالفان خود را دارد.
طرح استانی شدن انتخابات مخالفانی دارد که بر خلاف موافقان، بر این باورند که با این طرح آنان که به کانونهای قدرت و ثروت متصلند آرای بیشتری تصاحب میکنند آنان دیدی متفاوت با موافقان طرح دارند؛ به باور مخالفان طرح، مراجعه مردم شهرها و بخشها به نمایندگان، فرصتی برای «نظام» است تا بتوان از ظرفیت نمایندگان شهرهای کوچک برای حل مشکلات مناطق محروم استفاده کرد.
در این زمینه «لطفالله فروزنده» عضو جمعیت ایثاگران انقلاب اسلامی اظهار کرد: دل نگرانی جدی وجود دارد و آن این است که مجلس بتواند بهتر در عرصه قانونگذاری و نظارت وارد شود و هم اکنون مردم با چالشهایی مواجه هستند، در این شرایط نمایندگان باید به مسائل ریز و درشت رسیدگی کنند واین روی عملکرد آنها اثر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به ایراداتی که شورای نگهبان به این طرح وارد کرده است، ادامه داد: ضرورت دارد که ایرادات طرح استانی شدن انتخابات برطرف و رفع شود در غیر اینصورت اتفاق تازهای رخ نداده است.
عضو جمعیت ایثاگران انقلاب اسلامی افزود: اگر این طرح پختگی لازم را نداشته باشد ضرورت دارد که دوباره روی آن کار کارشناسی انجام شود.
با این همه، طراحان طرح استانی شدن انتخابات مجلس، اهدافی را برای طرح مذکور در نظر گرفتهاند که از آن میان میتوان به پرداختن نمایندگان به بررسی امور ملی و پرهیز از صرف اوقات نمایندگی برای امور جزئی، ارتقای سطح کیفی و افزایش کارآیی مجلس، متمایل کردن انتخابکنندگان و انتخابشوندگان به سمت ایجاد نظام انتخاباتی متناسب با ساختارهای سیاسی و حقوقی ایران، حذف رقابتهای شدید و اختلافبرانگیز قومی و قبیلهای و تقویت همبستگی ملی، کاهش تعداد داوطلبان و هزینههای اجرایی انتخابات و تقویت فرهنگ تحزب اشاره کرد.
همچنین «مجید محتشمی» رئیس جبهه اصلاحطلبان در رابطه با این طرح، اظهار کرد: استانی شدن انتخابات سبب مضمحل شدن رگههای منطقهای، گروهی و باندی میشود و عملا ما شاهد انتخابات واقعیتر و تخصصیتر با چهرههای نخبه و برجسته خواهیم بود.
به طور کلی در صورت تصویب کلیات این طرح، نمایندگان جزئیات آن را بررسی میکنند که بر این اساس، ملاک در تعیین تعداد نمایندگان هر استان مجموع نمایندگان آن استان به موجب «قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی» مصوب ۳۰/۰۱/۱۳۶۶ اصلاحیههای بعدی آن خواهد بود. همچنین هر یک از رایدهندگان میتوانند برای کلیه کرسیهای استانی ذیربط نماینده انتخاب کنند.
برخی حوزههای انتخابیه اما از این طرح مستثنی شدهاند؛ حوزههای انتخابیه استانهای آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان، حوزه انتخابیه بیجار در استان کردستان، حوزههای انتخابیه تربتجام، تایباد، خواف و رشتخوار در استان خراسان رضوی، حوزه انتخابیه بندر لنگه در استان هرمزگان و حوزههای انتخابیه اقلیتهای دینی از شمول این قانون مستثنی هستند. بر اساس این طرح، علاوهبر آنکه هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی باید منحصرا برای یکی از حوزههای انتخابیه فرعی استان ثبتنام کند، هر داوطلب نمایندگی باید متولد محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه فرعی محل ثبتنام بوده یا سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی از آن حوزه یا سابقه حداقل پنج سال سکونت در آن محدوده را داشته باشد.
همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزههای مشمول این قانون یک مرحلهای است و از هر حوزه فرعی داوطلب یا داوطلبانی که بالاترین رای را در کل استان به دست آوردهاند، نماینده یا نمایندگان استان از آن شهرستان محسوب میشوند.
در حالی که موافقان و مخالفان نظرات خود را درباره این طرح عنوان میکنند، اما از مزایای این طرح نمیتوان گذشت، آنچه میتوان از آن بهعنوان یکی از مزایای این طرح نام برد، کاهش و حتی از بین رفتن امکان خرید و فروش رأی در حوزههای انتخابیه است، این موضوعی است که به افزایش سلامت انتخابات و کاهش تاثیر افراد بر هیاتهای اجرایی و نظارت بیشتر منجر می شود.خواهد شد.
تا آنجایی که "حسین کمالی" دبیرکل حزب اسلامی کار نیز با اشاره به تصویب طرح استانی شدن انتخابات، اظهار کرد: استانی شدن انتخابات سبب کوچک شدن دایرههای قومی شده و افراد با مسئولیت شناسی و مقبولیت ملی بیشتری انتخاب خواهند شد.
دبیرکل حزب اسلامی کار تصریح کرد: اگر به طرح استانی شدن انتخابات توجه بیشتری شود قطعا افراد با شاخصههای جدیدتری به مجلس شورای اسلامی وارد خواهند شد و توجه بیشتری نسبت به مسائل بینالمللی و سیاست خارجی میشود.
به طور کلی انتخابات به مثابه ابزاری برای تعیین نمایندگی و توزیع وانتقال قدرت، از اهمیت ویژهای در نظام حقوقی کشورهای مختلف برخوردار است، از اینرو قالب کشورها به منظور تمشیت امور انتخاباتی، بر اساس اوضاع و احوال اجتماعی و سیاسی خود، سازوکارهای مختلفی را برگزیدهاند.
در اغلب کشورها در انتخاباتی نظیر ریاست جمهوری و همه پرسی، کل کشور به عنوان حوزه واحدی در نظر گرفته میشود و رأی دهندگان به نامزدهایی که در سطح ملی مطرح هستند، رأی میدهند، اما در انتخاباتی نظیر مجالس نمایندگی، چه در سطح ملی و چه برای انتخاب نمایندگان، شوراهای شهرها و محلی، نمیتوان همهٔ کشور را در یک حوزهٔ انتخاباتی تصور کرد، تقسیم بندی براساس مناطق جغرافیای متداولترین شکل تقسیم بندی حوزههای جغرافیایی است که در بیشتر کشورهای دنیا استفاده میشود.
باید توجه داشت که این طرح در صورت اجرا سطح مجلس را بالاتر میبرد اما این طرح ایراداتی هم دارد و ممکن است در صورت تصویب، شورای نگهبان آن را تصویب نکند چون مغایر با قانون اساسی است بنابراین باید منتظر نظر شورای نگهبان ماند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تصویب طرح استانی شدن انتخابات در مجلس عجولانه بود/ این طرح باید پختگی لازم را داشته باشد
استانی شدن انتخابات سبب تخصصی و واقعیتر شدن آن میشود/ در این طرح شاهد انتخابات تخصصیتر با چهرههای برجسته خواهیم بود
دبیر کل حزب آزادی رئیس جدید جبهه اصلاحطلبان شد/ تشریح جلسه شورای عالی جبهه اصلاحطلبان/ وزارت کشور پیگیر مسئله استانی شدن انتخابات باشد
آیا مصوبات انتخاباتی مجمع تشخیص مصلحت به انتخابات مجلس دهم میرسد؟
جلسه ی مشترکی میان احزاب،وزارت کشور و کمیسیون شوراها تشکیل شود
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
شریف: سطح کیفی و کارایی مجلس با استانی شدن انتخابات افزایش می یابد/ جهانگیرزاده: استانی شدن انتخابات موجب کاهش
در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد شریف سطح کیفی و کارایی مجلس با استانی شدن انتخابات افزایش می یابد جهانگیرزاده استانی شدن انتخابات موجب کاهش مشارکت مردمی میشود طرح استانی شدن انتخابات در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 3 اردیبهشت با حضور سید شریف حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی واستانی شدن انتخابات سبب تخصصی و واقعیتر شدن آن میشود/در این طرح شاهد انتخابات تخصصیتر با چهرههای برجسته خو
محتشمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران استانی شدن انتخابات سبب تخصصی و واقعیتر شدن آن میشود در این طرح شاهد انتخابات تخصصیتر با چهرههای برجسته خواهیم بود رئیس جبهه اصلاحطلبان گفت با استانی شدن انتخابات عملا ما شاهد انتخابات واقعیتر و تخصصیتر با چهرههای نخبه و برجسته خواهیمزایا و معایب استانی شدن انتخابات/ موافقان و مخالفان طرح روی چه نکاتی تاکید دارند؟
مزایا و معایب استانی شدن انتخابات موافقان و مخالفان طرح روی چه نکاتی تاکید دارند سیاست > مجلس - نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس مقرر کردند که این طرح برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شوراها ارجاع شود و در نهایت به صورتمزایا و معایب استانی شدن انتخابات
برخی از نمایندگان اعتقاد دارند طرح استانی شدن انتخابات به عمر مجلس کنونی نمیرسد و زمان باقی مانده تا انتخابات برای تغییر در قانون کافی نیست به گزارش خبرنگار ایلنا٬ در اغلب کشورها در انتخاباتی نظیر ریاست جمهوری و همه پرسی کل کشور به عنوان حوزه واحدی در نظر گرفته میشمزایا و معایب استانی شدن انتخابات ار نگاه سیاسیون
مزایا و معایب استانی شدن انتخابات ار نگاه سیاسیون برخی از نمایندگان اعتقاد دارند طرح استانی شدن انتخابات به عمر مجلس کنونی نمیرسد و زمان باقی مانده تا انتخابات برای تغییر در قانون کافی نیست به گزارش ایلنا٬ در اغلب کشورها در انتخاباتی نظیر ریاست جمهوری و همه پرسی کل کشور به عنبا استانی شدن انتخابات مشارکت کم نمیشود
چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۴ موافقان کلیات استانی شدن انتخابات معتقدند در صورت تصویب این طرح نمایندگان بهتر میتوانند به وظایف ملی و منطقهای خود بپردازند و وحدت بیشتری بین نمایندگان در هر استان به وجود میآید به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حسیناستانی شدن انتخابات سبب انتخاب افراد با مسئولیت و مقبولیت ملی بیشتری میشود
کمالی در گفتو گو با باشگاه خبرنگاران استانی شدن انتخابات سبب انتخاب افراد با مسئولیت و مقبولیت ملی بیشتری میشود دبیرکل حزب اسلامی کار گفت با استانی شدن انتخابات افرادی با مسئولیت شناسی و مقبولیت ملی بیشتری انتخاب خواهند شد حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار در گفتو گو با خمتن کامل طرح استانیشدن انتخاباتمجلس |اخبار ایران و جهان
متن کامل طرح استانیشدن انتخاباتمجلس کد خبر ۴۹۳۵۱۹ تاریخ انتشار ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۸ - 21 April 2015 نمایندگان مجلس با تهیه طرحی به دنبال استانی شدن انتخابات مجلس در دوره آینده هستند به گزارش مهر در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس درخواست تعدادی از نمایندگان برای تسریع در بردولت با استانی شدن انتخابات مخالف است |اخبار ایران و جهان
دولت با استانی شدن انتخابات مخالف است معاون پارلمانی رئیس جمهور با برشمردن اشکالات طرح استانی شدن انتخابات مجلس اعلام کرد به طور کلی دولت با این طرح مخالف است کد خبر ۴۹۳۷۹۲ تاریخ انتشار ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۴ - 22 April 2015 معاون پارلمانی رئیس جمهور با برشمردن اشکالات طرحبا استانی شدن انتخابات، آنهایی که وجهه ملی ندارند رای نمیآورند
پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴ ۳۴ نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با استانی شدن انتخابات مجلس زمینه حضور احزاب قوی و در نهایت ایجاد نظام پارلمانی فراهم میشود مهرداد لاهوتی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینکه استانینوبخت:طرح استانی شدن انتخابات مجلس نیازمند تغییراتی است
پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳ ۰۷ معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی که کلیات آن به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید نیازمند تغییراتی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کهگیلویه و بویرامزاياي طرح استاني شدن انتخابات مجلس
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۶ ۵۸ب ظ فلاحت پيشه در گفت و گو با موج مطرح کرد مزاياي طرح استاني شدن انتخابات مجلس موج- يک نماينده پيشين مجلس با دفاع از طرح استاني شدن انتخابات مزاياي اين طرح را برشمرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج طرح استاني شدن انتخابات مجلس بالاخره پس از نهايي شدن در کمتصویب کلیات استانی شدن انتخابات در مجلس/بررسی طرح به صورت دو شوری
تصویب کلیات استانی شدن انتخابات در مجلس بررسی طرح به صورت دو شوری نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس مقرر کردند که این طرح برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شوراها ارجاع شود و در نهایت به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد به گزاموافقت مجلس با کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس
موافقت مجلس با کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس نمایندگان مجلس ۱۴۹ رأی موافق کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را تصویب کردند وکلای ملت با ۱۴۹ رأی موافق ۶۹ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در صحن علنی کلیات طرح مذکور را مصوب کردند به گزارش پایگاه اطلاع رسانکلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شد
کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شدبخش داخلی الف 2 اردیبهشت 94یک فوریت طرح استانی شدن انتخابات پیش از تعطیلات عید نوروز در مجلس به تصویب رسید و روز گذشته نیز تقاضای تغییر دستور کار صحن علنی و بررسی با اولویت طرح مذکور مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت تاریخ انتشار چهارشنتغییر دستور برای اولویت دادن به «طرح استانی شدن انتخابات»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تغییر دستور طرح استانی شدن انتخابات رای مثبت دادند به گزارش خبرنگار ایلنا در جریان بررسی تغییر دستور طرح استانی شدن انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۴۲ رای موافق ۶۸ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع به تغییر دستور طرح استانی شدن انتخابات و ارجاع آانصاری: دولت با طرح استانی شدن انتخابات مخالف است/انتخاب برای مردم مشکل میشود
چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۴ معاون پارلمانی رییسجمهور با بیان اینکه دولت با طرح استانی شدن انتخابات مخالف است گفت که این طرح ممکن است ما را از حیث انسجام ملی دچار مشکل کند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام مجید انصاری در جلسه علنی امرو-
سیاسی
پربازدیدترینها