واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
40درصد مبتلایان به آلرژی فصلی، آسم می گیرند فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: 40 درصد مبتلایان به آلرژی فصلی، دچار علایم آسم می شوند.
دکتر محمدرضا فضل الهی با بیان اینکه این آمار در برخی تحقیقات حتی تا 80 درصد افزایش یافته، افزود: به واکنش بدن به یک عامل غیرمهاجم و مضر خارجی، آلرژی اطلاق می شود که علایمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش بینی و چشم و حتی خس خس، تنگی نفس و سرفه ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین آلرژی، گاهی منجر به ظهور بثورات پوستی مانند کهیر و اگزما می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: آلرژی فصلی معمولا زمینه ژنتیکی دارد، اگر والدین یا یکی از آنان، آلرژی داشته باشد، فرد امکان دارد 50 تا 70 درصد به این بیماری مبتلا شود.
فضل الهی گفت: آلرژی معمولا علایم اولیه خود را در دوران نوزادی و کودکی با مشکلات پوستی و گوارشی نشان می دهد و در دوران بزرگسالی در تماس با عوامل حساسیت زای محیطی بروز پیدا می کند.
وی ادامه داد: آلرژی بینی یا آلرژی بهار فقط مختص فصل بهار نیست و با گرم شدن کره زمین و تغییر الگوی فصل در هر چهار فصل رخ می دهدف اما بیشترین شیوع را در فصل های بهار و تابستان دارد.
وی گفت: برخی عوامل حساسیت زا نیز مانند سوسک و مایت(نوعی حشرات ریز) و گرد و غبار در منزل وجود دارد. علایم آلرژی بر اثر این عوامل حساسیت زا در زمستان که پنجره ها بسته است بیشتر نمود پیدا می کند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی افزود: با این وجود بیشترین شیوع آلرژی در بهار و تابستان است. در بهار با رویش گیاهان و گرده افشانی گل ها، علایم آلرژی مانند عطسه مداوم، خارش بینی و گلو، خارش چشم و سرفه و تنگی نفس ظاهر می شود.
فضل الهی افزود: برخی مبتلایان به آلرژی فصلی تلاش می کنند خودسرانه با مصرف آنتی هیستامین، علایم آلرژی را از بین ببرند در حالیکه این علایم بصورت مقطعی از بین رفته و دوباره بازخواهند گشت.
وی تاکید کرد: اگر درمان کافی برای آلرژی صورت نگیرد، با افزایش سن، التهاب در دستگاه تنفسی گسترش یافته و تبدیل به آسم می شود که درمان آن سخت تر از آلرژی است، بنابراین هر فرد مبتلا به آلرژی بینی و فصلی باید تحت نظر پزشک باشد.
فوق تخصص آسم و آلرژی، سرفه مکرر، خس خس سینه و تنگی نفس را از علایم آسم برشمرد و گفت: درمان آسم، پیگیری بیشتری می خواهد.
وی گفت: بهترین کار برای پیشگیری از آلرژی این است که عامل حساسیت زا شناسایی شود و فرد در زمان اوج گرده افشانی یعنی شش تا 10 صبح و هنگام غروب در فضای باز تردد نکند.
فضل الهی افزود: همچنین مبتلایان به آلرژی باید کمتر در مکان هایی مانند پارک که چمن و علف را به تازگی کوتاه کرده اند، قرار گیرند و هنگام بازگشت به منزل نیز بهتر است لباس های آغشته به گرد و غبار را شسته و خود نیز استحمام کنند.
این استاد دانشگاه، زدن ماسک به بینی و دهان و گذاشتن عینک های بزرگ را از دیگر عوامل موثر در کاهش علایم آلرژی عنوان کرد و گفت: مبتلایان به آلرژی در خودروها بهتر است شیشه های پنجره را ببندند تا کمتر در معرض باد و جریان هوا قرار گیرند.
وی ادامه داد: زدن توری به در و پنجره منزل، بخور دادن و مصرف نکردن سیگار در منزل نیز علایم آلرژی را کاهش می دهد. همچنین بهتر است داخل اتاق خواب نیز فرش نباشد زیرا فرش محل ذخیره مایت ها است.
این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: پایه درمان آلرژی، آنتی هیستامین بویژه آنتی هیستامین های نسل جدید بوده که موثرتر و کم عارضه تر هستند.
فضل الهی افزود: در کنار آنتی هیستامین ها برای آلرژی نیز از کورتیکواستروئیدهای استنشاقی استفاده می شود.
وی تصریح کرد: برای درمان آلرژی، متاسفانه روش درمانی اشتباه اما رایج استفاده از آمپول کورتون تزریقی بین برخی افراد متداول است که در طولانی مدت عوارض زیادی روی سیستم غددی و استخوانی خواهد داشت.
این استاد دانشگاه ادامه داد: استفاده از واکسن یکی دیگر از روش های درمانی آلرژی به شمار می رود که خدمات آن در کلینیک های دانشگاهی آلرژی ارائه می شود.
وی با بیان اینکه علایم آلرژی با افزایش سن به مرحله خاموشی می رسد، یادآور شد: شیوع آلرژی در جامعه 20 تا 30 درصد، شیوع آسم پنج تا 10 درصد و شیوع حساسیت های غذایی سه تا پنج درصد است. ( ایرنا )
 
پنج شنبه 3 اردیبهشت 1394 ساعت 12:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]