واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
چند خبر از دنیای موسیقی؟ آلبوم آواز سکوت اثری ارکسترال با آهنگسازی «امیرحسین سام» و خوانندگی «اشکان کمانگری» منتشر شد.
این آلبوم که توسط سینا جهان آبادی برای ارکستر تنظیم شده از سوی موسسه ماهور منتشر شده است. این در حالی است که اشعار و آهنگ های این آلبوم را امیر حسین سام ساخته و اشکان کمانگری نیز به عنوان خواننده به اجرای قطعات این مجموعه پرداخته است.
برای اجرا و ضبط این اثر سینا جهان آبادی٬ میثم مروستی٬ علی جعفری پویان٬ مازیار ظهیرالدینی (ویلن)، سینا جهان آبادی٬ میثم مروستی (ویلن آلتو)، کریم قربانی (ویلنسل)، زنده یاد علیرضا خورشیدفر (کنترباس)، ناصر رحیمی (فلوت)، فرشید حفظی فرد (ابوا)، آزاد میرزاپور (تار)، سورنا صفاتی (سنتور)، پریچهر خواجه (قانون)، کامبیز گنجه ای٬ امیرعلی سام(تمبک) و حسین رضایی نیا(دف) همکاری کرده اند. نکوداشت عبدلله دوامی در تفرش نکوداشت عبدلله دوامی ردیف دان بزرگ موسیقی ایران با سخنرانی اساتید موسیقی در شهر تفرش برگزار می شود.
در این نکوداشت که 17 اردیبهشت ماه در قالب همایش یک روزه در زادگاه عبدلله دوامی برگزار می شود، نصرالله ناصح پور و داریوش طلایی؛ شاگردان مستقیم و حافظان مکتب استاد دوامی، در خصوص زندگی هنری ،جایگاه و نیز اهمیت ردیف آوازی این هنرمند برجسته صحبت خواهند کرد.
در این برنامه همچنین محمد میرشکرایی ایران شناس و رئیس سابق پژوهشکده مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی نیز درباره موقعیت فرهنگی و اجتماعی روستای طا(زادگاه استاد دوامی) سخنرانی می کند.
عبدالله دوامی (1270-1359 ه.ش) در یکی از روستاهای تفرش به دنیا آمد.پس از طی دوران کودکی و آموختن دروس مقدماتی و قرآن به تهران آمد و در مدرسه تربیت به تحصیل پرداخت.
پس از آشنا شدن با علی خان نایب السلطنه که از خوانندگان بنام آن زمان بود و با تشویق وی به یادگیری دستگاهها و نغمات موسیقی اصیل ایران پرداخت. عبدالله دوامی سپس با استادان بلند پایه ای چون میرزا حسینقلی ، حسین خان کمانچه کش و درویش خان و میزاعبدالله و ملک الذاکرین آشنا شد و دقایق و رموز آواز و ظرایف موسیقی اصیل ایرانی را از آنها آموخت.
دوامی علاوه بر آشنایی عمیق با گوشه های آوازی، در تصنیف خوانی و تنبک نوازی نیز استاد بود. او تصنیف های قدیمی را به خوبی از حفظ داشت به طوریکه استادان موسیقی و علاقمندان آهنگ های ضربی هر گاه در اجرای یکی از این الحان به اشکالی برمی خوردند به او مراجعه می کردند و اظهار نظر او را شایسته و قطعی می دانستند.
از شاگردان وی که حافظ راستین مکتب وی بوده اند؛ می توان به چهره های ماندگار ردیف موسیقی اصیل ایران، محمود کریمی، نصرالله ناصح پور، مجید کیانی، داریوش طلایی و بسیاری دیگر از اساتید موسیقی نظیر فرامرز پایور، محمد رضا شجریان، محمدرضا لطفی و ...اشاره کرد.
از استاد دوامی نوارهای خصوصی باقی مانده که در سال های آخر عمر ضبط شده است. نت ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی او توسط استاد پایور چاپ شده و آلبوم ردیف آوازی ایشان نیز انتشار یافته است. صفحات گرامافونی هم با صدای ایشان به همراه اساتید موسیقی آن زمان و پنجاه تصنیف، ضبط شده و به جای مانده است.
مراسم نکوداشت عبدلله دوامی پنجشنبه 17 اردیبهشت ساعت 11 صبح فرهنگسرای پروفسور حسابی شهرستان تفرش برگزار می شود.(ایرنا)
 
پنج شنبه 3 اردیبهشت 1394 ساعت 11:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]