واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اوباما: ایران باید بخشی از راهحل یمن باشد/ارسال سلاح به گروه های یمنی مشکل زا می شود
رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه با بیان اینکه ایران باید بخشی از راهحل و نه بخشی از مشکل در یمن باشد، گفت واشنگتن با هدف تأمین امنیت تردد دریایی، کشتیهای خود را در منطقه مستقر کرده است.
روز نو : رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه با بیان اینکه ایران باید بخشی از راهحل و نه بخشی از مشکل در یمن باشد، گفت واشنگتن با هدف تأمین امنیت تردد دریایی، کشتیهای خود را در منطقه مستقر کرده است.
به گزارش روز نو، باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه گفت با ادعای تلاش ایران برای تسلیح جنبش انصارالله یمن، گفت به ایران اعلام شده که باید بخشی از راهحل در یمن و نه بخشی از مشکل در این کشور باشد.
اوباما که در میزگردی در شبکه اماسانبیسی حضور یافته بود، به «کریس متیوس» مجری برنامه «هاردبال» در مورد کشتیهای ایرانی گفت: «اکنون کشتیهای آن در آبهای بینالمللی هستند. اینکه ما برخی از کشتیهای خود را در منطقه خلیج فارس نگه داشتهایم، بیدلیل نیست و هدف از آن تأمین آزادی تردد است. آنچه که به آنها گفتهایم، این است که اگر سلاحی به طرفهای داخل یمن تحویل داشته شود که عبور و مرور دریایی تهدید کند، مسئلهساز خواهد بود.»
وی در ادامه این مصاحبه که نسخه کامل آن امروز منتشر میشود، گفت: «ما باید همه طرفها را گردهم آوریم و به راهکاری سیاسی برسیم. راهحل، ایجاد جنگی نیابتی جدید در یمن نیست. ما به ایرانیها تصریح کردهایم که آنها باید بخشی از راهحل و نه بخشی از مسئله باشند.»
در جریان عملیات نظامی عربستان سعودی در یمن که از یک ماه قبل آغاز شد و سهشنبه شب بدون دستیاب به اهداف تعیینشده پایان یافت، صدها شهروند یمنی کشته و دهها هزار نفر زخمی و آواره شدند. این عملیات با حمایت مستقیم اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا صورت گرفت.
رئیسجمهور آمریکا در بخش دیگری از این برنامه به مسئله تصمیم روسیه برای تحویل سامانه دفاعی اس-300 به ایران پرداخت و گفت: «این قراردادی است که برای 6 سال معلق بود. این مایه نگرانی است و ما هم با آن مخالف هستیم، به خصوص اینکه فعلا هنوز مذاکرات جریان دارد.»
وی افزود: «(اما) باید این را در نظر داشته باشیم. بودجه دفاعی ما تنها اندکی کمتر از 600 میلیارد دلار است و برای آنها (بودجه دفاعی ایران) کمی بیشتر از 17 میلیارد دلار. حتی اگر آنها برخی سامانههای دفاعی را نیز به دست آورند، ما اگر لازم باشد، میتوانیم به آنجا نفوذ کنیم.»
اوباما ادامه داد: «نهایتا، تصمیم با ایرانیهاست که اطمینان یابند که با به یاد داشتن آنچه با آن موافقت کردهاند، به میز مذاکره بیایند.»
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دو هفته قبل با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده بر ارسال سامانه دفاعی اس-300 به ایران را لغو کرد. این تصمیم با واکنش منفی رژیمصهیونیستی و آمریکا مواجه شده است.
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]