واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بازتاب کشته شدن «شاه گشنیز» صدام در عراق/ واکنش اوباما به لغو محدودیت تحویل «اس 300» به ایران/ طرح یکطرفه پاکستان برای پایان دادن به بحران یمن
بازتاب خبر کشته شدن معاون صدام در عراق، انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی کنسولگری آمریکا در اربیل، واکنش اوباما به لغو محدودیت فروش «اس 300» به ایران، طرح چهار ماده ای ایران برای پایان دادن به بحران یمن، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز، سرخط مطالب مطبوعات بین المللی را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۴۹۲۲۱۷
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵ - 18 April 2015
بازتاب خبر کشته شدن معاون صدام در عراق، انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی کنسولگری آمریکا در اربیل، واکنش اوباما به لغو محدودیت فروش «اس 300» به ایران، طرح چهار ماده ای ایران برای پایان دادن به بحران یمن، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز، سرخط مطالب مطبوعات بین المللی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش «تابناک»، انتشار خبر کشته شدن عزت ابراهیم الدوری، معاون صدام، مهمترین موضوعی است که از شب گذشته تاکنون در صدر مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار داشته است. روزنامه «دیلی میل» از جمله مطبوعاتی است که با تیتر «شاه گشنیز مرده است» به این موضوع پرداخته و می نویسد عزت ابراهیم 72 ساله در جریان نبردهای تکریت کشته شده است. وی یکی از مورد اعتمادترین افراد صدام در دولت عراق و حزب بعث به شمار می رفت و یکی از بلندپایه ترین افرادی بود که پس از حمله آمریکا به عراق، توانسته بود بگریزد و از دست آمریکایی ها جان سالم به در ببرد. گفتنی است ارتش آمریکا برای آشنایی بیشتر سربازان با مقامات ارشد عراقی که باید بازداشت یا کشته شوند، کارت های بازی را طراحی کرده بودند که در آن، عزت ابراهیم شاه گشنیز بود.
در خبری دیگر از عراق، موضوع انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی کنسولگری آمریکا در مرکز اقلیم خودمختار کردستان عراق، بازتاب زیادی در رسانه ها و مطبوعات مختلف یافته است. روزنامه «تلگراف» می نویسد انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در محوطه خارج از کنسولگری آمریکا در اربیل که گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفته، سبب جان باختن سه نفر شده است. این روزنامه اشاره می کند که وقوع این گونه حملات در اقلیم کردستان عراق امری نادر به شمار می رود. شهردار اربیل در این زمینه گفته به نظر می رسد که هدف از حمله مذکور، ساختمان کنسولگری بوده است. به موازات این امر، داعش مسئولیت دو بمب گذاری مشابه را در بغداد نیز بر عهده گرفته که به جان باختن 27 نفر منجر شد.
اما بخشی از مطالب مهم امروز رسانه های بین المللی نیز به ایران اختصاص دارد. در این زمینه، سایت شبکه خبری «سی ان ان» واکنش اوباما به خبر لغو محدودیت فروش «اس 300» توسط روسیه به ایران را بازتاب داده است. این سایت می نویسد رئیس جمهور آمریکا روز گذشته طی اظهاراتی، تصمیم اخیر روسیه مبنی بر لغو محدودیت فروش سامانه موشکی اس 300 به ایران را کم اهمیت خوانده است. اوباما در این زمینه گفته: «صادقانه بگویم، من تعجب می کنم که چرا آن ها این قضیه (فروش اس 300 به ایران) را اینقدر به تعویق انداخته بودند؛ زیرا تحریم های موجود، آن ها را از فروش این گونه سلاح های دفاعی منع نمی کند». وی گفته از آنجا که روابط روسیه با غرب تیره شده و همچنین با توجه به این حقیقت که اقتصاد روسیه به شدت تحت فشار است، این کشور در حال حاضر تصمیم به تحویل این سامانه گرفته است.
موضوع ارائه طرحی چهار ماده ای از سوی ایران برای حل و فصل بحران یمن، از جمله دیگر موضوعاتی است که مورد توجه برخی مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. «ای بی سی نیوز» می نویسد وزیر خارجه ایران نامه ای را به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل تسلیم کرده که در آن، طرحی چهار ماده ای برای برقراری صلح در یمن مورد اشاره قرار گرفته است. در این طرح، به مواردی همچون آتش بس فوری و پایان همه حملات خارجی، ارائه کمک های انسان دوستانه، ازسرگیری گفت و گوهای ملی و استقرار یک دولت وحدت ملی شامل گروه های مختلف اشاره شده است. محمد جواد ظریف درباره این نامه گفته ضروری است که جامعه بین المللی اقدام موثرتری برای پایان دادن به حملات هوایی در یمن و برقراری آتش بس انجام دهد.
این در حالی است که پاکستانی ها نیز مدعی ارائه طرحی برای پایان دادن به وضعیت وخیم کنونی یمن شده اند. روزنامه «نیوز اینترنشنال» می نویسد احتمال دارد پاکستان نقش خود را در روند دستیابی به راه حلی مبتنی بر مذاکره برای بحران یمن ارتقا دهد. این احتمال پس از آن قوت گرفته که یک هیئت بلندپایه پاکستانی در سفر به ریاض، به مقامات سعودی گفته وابستگی کامل به گزینه نظامی در یمن، تنها سبب بدتر شدن بحران خواهد شد. در همین زمینه، منابع مطلع دولتی به نیوز اینترنشنال گفته اند که در چارچوب تعاملات اخیر میان ریاض و اسلام آباد، ممکن است پاکستان از حوثی ها بخواهد فوراً سلاح های خود را بر زمین گذاشته و برای پایان دادن مسالمت آمیز به بحران، به پای میز مذاکره بروند.
در نهایت، واکنش آمریکا به بحرانی تر شدن اوضاع در لیبی نیز از جمله دیگر موضوعات مورد توجه امروز در عرصه مطبوعاتی بین المللی است. خبرگزاری «رویترز» می نویسد باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خواسته برای پایان دادن به وضعیت آشفته لیبی کمک کنند و گفته انجام اقدام نظامی خارجی برای کمک به کاهش تنش ها در این کشور کافی نیست. وی پس از دیدار روز گذشته اش با متئو رنزی، نخست وزیر ایتالیا گفته قصد دارد کشورهای منطقه خلیج فارس را بر گروه های مختلف لیبیایی نفوذ دارند، تشویق کند تا همکاری بیشتری را برای گرد آوردن این گروه ها در مسیر یافتن راه حلی سیاسی در این کشور از خود نشان دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]