واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تاریک ترین روزهای اروپا: اروپایی ها چشمانشان را بر فاجعه بسته اند
روزنامه انگلیسی با انتقاد از سیاست کشورهای اروپا به پناه ندادن به خیل مهاجرانی که از کشورهای دور و نزدیک با مشکل فراوان راهی قاره سبز می شوند وضع حاکم بر این روزهای اروپای متمدن را تاریک ترین روزهای اروپا نامید. به گزارش «گروه ترجمه» پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، روزنامه «ایندیپندنت»، چاپ انگلیس، در شماره امروز خود در اینترنت با اشاره به فاجعه واژگون شدن قایق های مهاجران از جمله سانحه دو روز پیش منجر به جان باختن 700 تن از سرنشینان قایق حامل مهاجران نوشت: کشورهای اروپا متهم اند که چشمان خود را روی هزاران فقره مرگ در دریای مدیترانه می بندند. سازمان ملل متحد اعلام می کند حدود هفتصد تن از سرنشینان قایق مزبور در سانحه حادثه روز شنبه در فاصله حدود 100 کیلومتری جنوب جزیره «لامپدوسا» در ایتالیا ممکن است جان باخته باشند.
به نوشته ایندیپندنت: همزمان با خشم فزاینده ناشی از کوتاهی سران اروپا در موافقت برای اجرای عملیات تازه کاوش و نجات، کشورهای سراسر اروپا شامل انگلیس متهم شده اند چشمان خود را روی هزاران فقره مرگ در دریای مدیترانه بسته اند.
اگر این آمار تائید شود این حادثه بدترین حادثه غرق شدن مهاجران در بحران کنونی محسوب می شود؛ ضمن اینکه آمار مهاجرانی که فقط در سال 2015 در راه رسیدن به اروپا جان باخته اند به 1600 تن خواهد رسید. اتحادیه اروپا نشستی اضطراری وزیران امور خارجه و کشور را برای بحث و رایزنی درباره این بحران اعلام کرده است، با این حال دولت هایی از جمله انگلیس تا کنون هیچ نشانه ای از کاستن از موضع تند خود و فعال کردن دوباره عملیات کاوش و امداد نشان نداده اند. این عملیات اکتبر گذشته با وجود اینکه به نجات 100 هزار تن کمک کرده بود و با وجود نگرانی ها از اینکه توقف این عملیات قاچاقچیان و مهاجران را برای ورود بیش از پیش به این عرصه تشویق می کند، متوقف شد. اتحادیه اروپا می بایست از صندوقی را برای متوقف کردن روند مرگ مهاجران مزبور در پیش گیرد. این روزنامه با اعلام اینکه این فاجعه انسانی چهار سال است اوج گرفته است، نوشت: جوزف موسکات، نخست وزیر مالت، که کشورش در عملیات متوقف شده کاوش و نجات مهاجران و پناهجویان مشارکت داشته است، می گوید یک فاجعه در دریای مدیترانه درجریان است و اگر کشورهای اروپا و جهان همچنان چشم هایشان را بر این حوادث ببندند، از این رویکرد با تندترین واژگان یاد خواهد شد، همان طور که این کشورها در گذشته چشمانشان را بر روی جنایت ها و نسل کشی ها بسته بودند.
در این میان درخواست هایی از طرف برخی کشورها از جمله سوئد برای از سرگیری عملیات امداد و نجات در دریای مدیترانه مطرح شده است.آنتونیو گوترس، رئیس کمیساریای عالی امور آوارگان سازمان ملل متحد، در این باره می گوید: این فاجعه ثابت میکند که میزان ضرورت امداد و نجات دریایی و همچنین تشکیل ساز و کارهای قانونی و معتبر برای رسیدن به اروپا را آشکار می کند.
حال آنکه دیگر کشورها از جمله انگلیس با گسترش عملیات کاوش و نجات مخالفت کرده اند. پارسال انگلیس اعلام کرد فقط حاضر است گروه های فنی را برای کمک به سازمان امور مرزی اتحادیه اروپا («فرونتکس» - Frontex) اعزام کند؛ این کشور در این میان تاکید کرد اجرایی کردن عملیات کاوش و نجات در دریا مهاجران بیشتری را تشویق می کند که پا در چنین سفری بگذارند. با وجود خودداری فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه انگلیس و همچنین دفتر امور خارجه این کشور از ابراز نظر در این باره، یوت کوپر (Yvette Cooper)، وزیر کشور در سایه انگلیس، تاکید می کند چنین رویکردی پذیرفتنی نیست دولت انگلیس می باید بی درنگ رویکرد مخالف خود با عملیات کاوش و نجات را در دریای مدیترانه تغییر دهد. چرا که اتحادیه اروپا می بایست هر چه زودتر این عملیات را از سر بگیرد. در این میان لوریس د فیلیپ، رئیس سازمان پزشکان بدون مرز، می گوید یک گور جمعی در مدیترانه در حال شکل گیری است و سیاست های کشورهای اروپایی زمینه ساز چنین فاجعه ای است. کمیسیون اروپا نیز اعلام کرده است قصد دارد در اواسط ماه می (اواخر اردیبهشت امسال) راهبرد تازه ای را در بخش مهاجرت تدوین خواهد کرد: لازم داریم که اقدامات فوری را برای جلوگیری از مرگ بیش از پیش افراد در پیش گیریم؛ ضمن اینکه راهکاری جامع را برای مدیریت بهتر مهاجرت ها در همه جنبه ها تهیه و اجرایی کنیم. برای گزارش کمیساریای عالی آوارگان و پناهجویان سازمان ملل متحد شمار مرگ و میر مهاجرت ها با قایق در مدیترانه امسال 50 درصد افزایش نشان می دهد.
دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]