واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مقام آمریکایی: به ایران نگاه برنده- بازنده نداشته باشیم
هماهنگ کننده ائتلاف ضد داعش تاکید کرد نوع نگرش به ایران باید بر اساس برد - برد باشد و نباید نگاه برنده یا بازنده داشت.
کد خبر: ۴۹۳۰۸۱
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷ - 20 April 2015
هماهنگ کننده ائتلاف ضد داعش تاکید کرد نوع نگرش به ایران باید بر اساس برد - برد باشد و نباید نگاه برنده یا بازنده داشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، مجری الجزیره از جان آلن ژنرال بازنشسته آمریکایی و مسئول هماهنگی ائتلاف ضد داعش درباره همکاری ایران با دولت عراق در نبرد علیه داعش گفت: دولت العبادی می گوید بخشی از موفقیت آنها در نبرد علیه داعش روابط کاری خوب با تهران است. برای ایجاد توازن واشنگتن چگونه به نیازهای العبادی در رابطه با اهداف امنیت ملی عراق برای اینکه رهبری قابل تکیه در عرصه منطقه ای باشد ، توجه می کند؟
جان الن گفت ما باید این واقعیت را بپذیریم که ایران مرزی طولانی با عراق دارد. میان ملتهای دو کشور از قدیم روابط و تعاملات زیادی وجود داشته است. بنابراین ما باید این مسئله را درک کنیم و بپذیریم. اما آنچه درک آن مهم است این است که تا وقتی نفوذ ایران در عراق وجود دارد، عراق نیز در ایران نفوذ و تاثیر دارد. برداشت من این است که آیت الله علی السیستانی از کارهای العبادی حمایت کرده و العبادی نیز در روابطش با ایران خیلی شفاف و صریح بوده و گفته است در حالیکه روابط با ایران وجود دارد ، این تنها روابطی نخواهد بود که عراق خواهد داشت.
به علاوه من فکر می کنم در رابطه به ایران ، گاهی ما دنبال این هستیم که حتما یک طرف برنده و یک طرف بازنده باشد و فکر می کنیم اگر قرار باشد ما در اوج باشیم پس ایران باید در حضیض باشد و اگر ایران بالا بیاید ما سقوط می کنیم. ما نباید چنین نگاهی به ایران داشته باشیم. به نظر من نخست وزیر العبادی در این خصوص بسیار عملگرا بوده است. در حالیکه سلف او در خصوص روابط با کشورهای منطقه گزینه های بسیار اندکی داشت و در واقع فقط یک گزینه داشت و آن روابط با تهران و ایرانیها بود اما نخست وزیر العبادی خیلی حرفه ای عمل کرده و نه فقط روابط با ایران را به خوبی مدیریت کرده است بلکه روابط با دیگر همسایگان خود و فراتر از همسایگان ، روابط با ائتلاف را نیز به خوبی مدیریت کرده است.
ما در گفتگوهایمان خیلی شفاف و صریح گفته ایم که ائتلاف امروز از نظر عملیاتی منافعی برای عراق دارد اما ائتلاف آینده منافع استراتژیک برای عراق دارد و آن روابطی است که امروز شکل می گیرد و ایفای نقش می کند که شامل حمایتهای نظامی و دیگر ابعاد حمایتی از جانب ائتلاف است و این روابط می تواند تاثیر قابل توجهی در شکل گیری ائتلافهای سیاسی و فرصتهای اقتصادی برای عراق در آینده و درازمدت داشته باشد. بنابراین ائتلاف در نهایت چنین منافعی برای عراق و نخست وزیر العبادی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]