واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ (۱۰:۸ق.ظ)
قندالي تأکيد کرد: نگاه توسعه اي به ترويج انرژي هاي نو در مناطق عشايري موج - رئيس سازمان امور عشاير گفت: هر چادر عشايري يک کارگاه توليدي است و در اين کارگاه هر چراغي که روشن شود زندگي دوباره اي در آن ايجاد مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، کرمعلي قندالي در همايش هم انديشي "سيستمهاي قابل حمل خورشيدي در مناطق عشايري" با بيان اين مطلب اظهار داشت: با برق رساني به مناطق عشايري يک تحول جديد، رفتار جديد و بهره وري جديد شروع ميشود و به صورت سيستماتيک در چرخه اقتصاد و فرهنگ کشور تأثير گذار خواهد بود.
وي گفت: روند برق رساني به مناطق عشايري با استفاده از انرژي خورشيدي از حدود يک سال و نيم پيش آغاز و جلسات متعددي با مديران و کارشناسان شرکت توانير برگزار شد و به اين نتيجه رسيديم که در حوزه گسترده تري وارد کار شويم.
قندالي هدف از برگزاري اين گردهمايي را هم انديشي و هماهنگي بين سازمان امور عشاير و شرکت توانير ذکر کرد و بيان داشت: تلاش ميکنيم با هم افزايي و هم انديشي به يک تعامل نسبي برسيم و ان شاءالله بتوانيم فاز يک اين پروژه را در سطح قابل قبولي شروع کنيم.
وي تاکيد کرد: بايد اين پروژه را همه جانبه و توسعه اي تر ببينيم؛ به ويژه در حوزه آموزش و ترويج و در دل کوهها و عمق بيابانها، نياز به تجهيزات صوتي و تصويري است و بايد به گونه اي برنامه ريزي کنيم که بتوانيم از اين امکانات در بخش آموزش بهره ببريم.
رئيس سازمان امور عشاير ادامه داد: آنچه که در ابندا براي اجرا پيش بيني شده است، براي شروع کار بسيار ايده آل است و حتماً بايد براي تکميل آن، چه به لحاظ کمي و چه به لحاظ کيفي، تلاش کنيم تا به يک نقطه مطلوب و قابل قبولي دست يافته و بتوانيم به انقلابي در حوزه تأمين انرژي در مناطق عشايري کشور برسيم.
رئيس سازمان امور عشاير در ادامه با تقدير از شرکت توانير براي برگزاري اين گردهمايي، گفت: جامعه عشايري به عنوان يک جامعه سوم با خصوصيات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي خاص، سابقه تمدني ديرينه دارد.
وي افزود: بر اساس آمار و ارقام منابع رسمي و غيررسمي، در يکصد سال گذشته جمعيت عشايري کشور تقريباً ثابت بوده و بر اساس آخرين سرشماري عشاير کوچنده در سال 1387، حدود 212 هزار خانوار با جمعيت يک ميليون و 200 هزار نفر در کشور زندگي کوچندگي دارند.
قندالي اضافه کرد: جامعه عشايري 1.7 درصد جمعيت کشور را تشکيل ميدهند و حدود 28 درصد دام سبک کشور را در اختيار دارند، 25 درصد گوشت قرمز و 35 صنايع دستي دستي کشور را توليد کرده و 59 درصد عرصههاي کشور در حوزه قلمرو آنان است.
وي با بيان اينکه جامعه عشايري در سطح کلان و ملي فوق العاده تأثير گذار هستند، ابراز داشت: در حوزه پدافندي امروز 8500 سامانه در کل کشور به عنوان سامان عرفي عشاير وجود دارد که اگر نباشند در حوزه امنيتي دچار مشکلات جدي خواهيم شد.
رئيس سازمان امور عشاير در پايان با اشاره به اينکه عشاير مردماني هستند که با کمترين امکانات و توقع، بيشترين خدمات را به کشور ارائه ميکنند، تصريح کرد: يقين بدانيم هر امکاني که براي عشاير فراهم شود بازخورد آن در حوزه اقتصاد و فرهنگ بسيار زياد خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، در اين گردهمايي ولي الدين مصلحتي شربياني، مجري طرح برق رساني روستايي کشور، در سخناني با ارائه گزارشي از روند تکامل انرژيهاي نباتي به سوخت فسيلي و سوختهاي خورشيدي، گفت: با مسوولان سازمان امور عشاير نشستهاي متعددي برگزار شده است تا شرکتهاي توزيع با هماهنگي ادارات کل امور عشاير استانها نسبت به تأمين برق عشاير از طريق نيروگاههاي قابل حمل خورشيدي اقدام کنند.
وي افزود: با توجه به وجود جمعيت عشايري در استانهاي مختلف، ايده سيستمهاي قابل حمل خورشيدي براي نخستين بار توسط بخش برق رساني روستايي توانير درسال گذشته مطرح شد.
مصلحتي شربياني ادامه داد: با توجه به اهميت موضوع، اين همايش يک روزه با هدف هم انديشي در خصوص "سيستمهاي قابل حمل خورشيدي در مناطق عشايري" برگزار شده است تا علاوه بر ارائه توضيحات درخصوص سيستمهاي نوين خورشيدي، چالشهاي موجود برق رساني به مناطق عشايري و روستاهاي دور از دسترس نيز بررسي شود.
شايان ذکر است، اين گردهمايي با حضور مديران ستادي و استاني سازمان امور عشاير، مديران ستادي شرکت توانير، مدير عامل سازمان انرژيهاي نو ايران و مديران عامل شرکتهاي توزيع برق استاني در محل نيروگاه طرشت در تهران برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]