واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: لوریس چکناواریان در گفت و گو با پانا مطرح کرد: شاید باید 2500 سال منتظر بمانیم سمفونی کوروش به اجرا در آید خبرگزاری پانا: لوریس چکناواریان از اجرای سمفونی کوروش و دیگر آثار بزرگی که نوشته است اظهار ناامیدی کرد و گفت: جون 2500 سال از زمان پادشاهی کورو.ش گذشته 2500 سال هم منتظر اجرای آن بمانیم.
۱۳۹۴ دوشنبه ۳۱ فروردين ساعت 10:19
لوریس چکناواریان آهنگساز، نوازنده و رهبر ارکستر ایرانی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی پانا، گفت: فکر می کنم چون 2500 سال از پادشاهی کوروش گذشته است، 2500 سال هم باید منتظر بمانیم سمفونی آن به نتیجه برسد. وی در پاسخ به اینکه اجرای دیگر آثاری که نوشته است از جمله سوئیت سمفونی جهان پهلوان تختی، به کجا رسیده است، بیان کرد: بعد از گذشت این همه سال هنوز مشخص نشده چه اتفاقی برای کارهایی که نوشته ام قرار است رخ دهد. تمام کارهای بزرگی که من نوشته ام پشت درهای انتظار باقی مانده اند و من هم منتظرم ببینم چه می شود. این آهنگساز افزود: همیشه صحبت هایی می شود و قول هایی داده می شود ولی اتفاقی نیفتاده است و همه چیز در حد صحبت باقی مانده است. می گویند تمایل دارند انجام شود ولی باز هم عملی نمی شود و هیچ تصمیم جدیدی گرفته نشده است.
خالق اپرای رستم و سهراب اظهار کرد: چراهای بسیاری در ذهنم وجود دارد که فکر می کنم روزی که از این دنیا بروم و نزد خداوند برسم جواب چراهایم را خواهم گرفت. وی در پایان خاطر نشان کرد: من از حضور مردم الهام و انرژی می گیرم و برای هرچه بیشتر کار کردن و ادامه دادن حضور آن هاست که به من دلگرمی و نیرو می دهد وگرنه در حیطه هنر به تنهایی و بدون آدم ها حضور ما معنایی ندارد. امیدوارم اتفاقاتی رخ دهد که هرچه بهتر و بیشتر در خدمت مردم باشم و این حضور معنایی زیباتر پیدا کند. گفتنی است؛ لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر سال ۱۳۱۶ در بروجرد به دنیا آمد. وی تحصیلات موسیقی خود را از سال ۱۳۳۲ در هنرستان عالی موسیقی آغاز کرد. مدتی بعد به وین عزیمت کرد و تا سال ۱۳۴۰ در فرهنگستان موسیقی این شهر به تحصیل آهنگسازی و رهبری ارکستر اشتغال داشت. سپس به ایران بازگشت و ضمن تدریس در هنرستان عالی موسیقی و ترتیب دادن نمایشگاهی از سازهای ملی در انستیتو گوته تهران، تصدی صداخانه ملی هنرهای زیبای کشور را عهده دار شد. چکناواریان در اواخر سال ۱۳۴۲ رهسپار اتریش شد و در سالزبورگ کار آهنگسازی را ادامه داد. دو سال بعد به آمریکا رفت و چندین سال در دانشگاه میشیگان به ادامه تحصیل در رشتههای آهنگسازی و رهبری ارکستر پرداخت. وی در سال ۱۳۴۹ به ایران بازگشت و علاوه بر کنسرتهایی با ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر مجلسی و تلویزیونی ملی ایران و... (به عنوان رهبر میهمان)، آثار متعددی آفرید که اکثر آنها در تالار رودکی اجرا گشت. چکناوریان در سال ۱۳۵۱ به رهبری ارکستر اپرای تهران منصوب شد و پس از انقلاب در ارمنستان اقامت گزید و در ایروان به فعالیتهای هنری خود ادامهداد. در کارنامه کاری چکناواریان آهنگسازی فیلم هم دیده میشود. موسیقی فیلمهایی چون تنگسیر امیر نادری، من ایران را دوست دارم خسرو سینایی، پرتو یک حماسه منوچهر طیاب، بیتا هژیر داریوش و بشارت منجی نادر طالبزاده از جمله آثار چکناوریان در حوزه موسیقی فیلم است. چکناواریان از سال ۱۹۸۹ (میلادی) تا ۲۰۰۰ رهبری ارکستر فیلارمونیک ارمنستان را برعهده داشت و بیشتر در ارمنستان به سر میبرد. به مدت ۳ سال نیز برای اجراهای خیریه با این ارکستر در وین بود. اواسط دهه هفتاد او به ایران آمد و به عنوان رهبر مهمان اجراهای فراوانی را با ارکستر سمفونیک تهران داشت و دوره رهبری او بر این ارکستر از جمله دورههای پرفروغ ارکستر سمفونیک تهران به شمار میرفت. چکناوریان با برخی از خوانندگان هم اجراهایی را رهبری کرد که از جمله آنها میتوان به اجرایی با شهرام ناظری از مجموعه آثار این خواننده در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی و اجرایی با سید عبدالحسین مختاباد در تالار وحدت و فرهنگسرای بهمن اشاره کرد. او مدتی هم رهبری ارکستر مجلسی رودکی را عهدهدار شد. او بیش از ۷۵ اثر شامل سمفونی، اپرا، موسیقی مجلسی، کنسرتو برای پیانو، ویلن، گیتار، ویولن سل و پیپا، موسیقی باله، آثاری برای گروه کر، یک رکوئیم، و یک اوراتوریو و بیش از ۴۵ موسیقی فیلم ساختهاست. از جملهآثار او میتوان به اپرای پردیس و پریسا، اپرای رستم و سهراب، باله سیمرغ، آهنگ نور و صدا، توکاتا و فوگ برای ارکستر زهی کنسرتوپیانو، سمفونی پرسپولیس (سال ۱۳۸۴) و پوئم سمفونی کوروش.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]