تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832494037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش نرخ سود نظام بانکی را به بحران می‌کشاند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک کارشناس مالی هشدار داد، تفاهم بانک‌ها برای کاهش نرخ سود بانکی و تصویب احتمالی آن توسط شورای پول و اعتبار، در یک ماه به ورشکستگی بانک ها و موسساتی می انجامد که هم اکنون به نقطه بحران رسیده اند.

به گزارش تراز ،محمد حسین ادیب و کارشناس مالی معتقد است که بانکها نمی توانند سودی که به سپرده گذار پرداخت می کنند را از وام گیرنده دریافت کنند. ریسک از وام گیرنده به بانکها و موسسات مالی منتقل شده اما بانکها آن را به سپرده گذار منتقل نکرده اند این روند تا ابد ادامه نخواهد داشت، دیر یا زود با انتقال ریسک به سپرده گذار، بازی خاتمه خواهد یافت.
وی باور دارد که  مصوبه کاهش سود سپرده اگر به وسیله این بانکها و موسساتی که به نقطه بحران رسیده اند اجرا شود در ظرف یک ماه به ورشکستگی آنها می انجامد و این واحد ها از نقطه بحران به نقطه اشتعال می رسند، لذا کاهش سود سپرده به یک بحران در نظام بانکی می انجامد لذا در عمل بوسیله بانکهای درگیر بحران اجرا نخواهد شد.

ادیب توصیه می کند اصلاح نظام بانکی و یا کاهش سود سپرده  به بعد از مذاکرات موکول شود.

نظرات این کارشناس مالی را راجع به این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم می خوانید:

آیا نظام بانکی در مسیر درست حرکت می کند ؟

ادیب : حدود 4 میلیون سپرده گذار از طریق سود ناشی از سپرده گذاری زندگی می کنند ، با احتساب عائله 6/3 نفر به ازای هر سپرده گذار، نظام بانکی زندگی 14 میلیون نفر را تامین می کند که 27 درصد جمعیت  54میلیون نفری شهر ها را شامل می شود، تامین زندگی 27 درصد جمعیت شهری از طریق سود سپرده گذاری در بانکها  اشتباه بوده ، تداوم آن اشتباه است و حال دیگر رها کردن آن هم اشتباه خواهد بود.

شما به گونه ای تحلیل می کنید که سودی که بانکها به سپرده گذار پرداخت می کنند همان اثر پرداخت حقوق را دارد گوئی بانکها 4 میلیون نفر حقوق بگیر دارند  ؟

ادیب : بانکها 180 هزار نفر پرسنل دارند که بر اساس عملکرد نظام بانکی در بهمن ماه، هر شعبه در روز 8 چک  و یک روز در میان، یک وام پرداخت می کند که گواه آن است که 80 درصد پرسنل بانکها مازاد هستند، اگر به این تعداد 80 هزار بازنشسته نظام بانکی اضافه شود،بانکها زندگی 4 میلیون و دویست و چهل هزار نفر را تامین می کنند .

بانکها از چه محلی زندگی بیش از چهار میلیون نفر را تامین می کنند؟

ادیب : تامین زندگی بیش از 4 میلیون نفر در ماه باید از محل نرخ بهره ای که وام گیرنده پرداخت می کند پوشش داده شود که به افزایش نجومی نرخ بهره انجامیده است.

این روند تا چه زمانی ادامه خواهند داشت؟

ادیب : بانکها نمی توانند هزینه تجهیز منابع را به وام افزوده و از وام گیرنده دریافت کنند .

شما به سئوال من پاسخ ندادید ؟

ادیب : یک سری از بانکها و موسسات مالی به نقطه بحران رسیده اند یعنی نمی توانند بازی را ادامه دهند اما با توقف پرداخت تسهیلات، بازی را ادامه می دهند، به عبارت دیگر وصولی از محل تسهیلات را صرف پرداخت سود سپرده می کنند، در این قبیل بانکها و موسسات مالی، پرداخت تسهیلات به حداقل ممکن رسیده است، در عمل یک دسته از بانکها با قطع پرداخت تسهیلات خود را با شرایط جدید منطبق می کنند یعنی به جای بانکداری که محور آن پرداخت تسهیلات است فقط سود سپرده می دهند، دسته دوم بانکهایی هستند که با وجود توقف پرداخت تسهیلات، قادر به ادامه بازی نیستند و روزانه دچار کسری می شوند این دسته با نجومی کردن پرداخت سود سپرده، با مکش سپرده از بانکهای دیگر بازی را ادامه می دهند این دسته از موسسات مالی و بانکها در عمل ورشکسته هستند و فقط مشکل را به تاخیر می اندازند .

سود سپرده را چه کسانی تعیین می کنند ؟

ادیب :اکنون سود سپرده به وسیله این دسته از موسسات مالی و بانکها تعیین می شود، یک موسسه مالی همین امروز به سپرده یک ساله سود 27 درصد و یک بانک بزرگ و سه بانک کوچک، سود 25 درصد می دهند، اینها واحد هائی هستند که در عمل ورشکسته اند و فقط مشکل را به بعد منتقل می کنند .

مصوبه کاهش سود سپرده تا چه اندازه عملی  می شود؟

ادیب : مصوبه کاهش سود سپرده اگر بوسیله این بانکها و موسساتی که به نقطه بحران رسیده اند اجرا شود در ظرف یک ماه به ورشکستگی آنها می انجامد و این واحد ها از نقطه بحران به نقطه اشتعال می رسند، لذا اجرای مصوبه شوای پول و اعتبار برای کاهش سود سپرده به یک بحران در نظام بانکی می انجامد لذا در عمل بوسیله بانکهای درگیر بحران اجرا نخواهد شد .

در این شرایط چه راه حلی پیشنهاد می کنید ؟

ادیب : تمهید یک بحران بانکی در آستانه مذاکرات با پنج بعلاوه یک مثبت ارزیابی نمی شود و توصیه می شود اصلاح نظام بانکی و یا کاهش سود سپرده  به بعد از مذاکرات موکول شود در عین حال نگران نباشید مصوبه شورای پول و اعتبار به وسیله بانکهای در گیر بحران اجرا نخواهد شد.

راهکاری پیشنهادی شما چیست ؟

ادیب: بانکها قدرت خودتنظیمی دارند و نرخ هایی ایجاد می کنند ( سود سپرده و نرخ بهره ) که خود را تسویه می کنند، ریسک از وام گیرنده به بانکها و موسسات مالی منتقل شده اما بانکها آن را به سپرده گذار منتقل نشده اند این روند تا ابد ادامه نخواهد داشت، دیر یا زود با انتقال ریسک به سپرده گذار، بازی خاتمه خواهد یافت  .

اکنون چه باید کرد ؟

ادیب : ابتدا باید راهکار برای موسسات و بانکهای درگیر بحران  ارائه شود و بعد دستیابی این موسسات و بانکها به منابع برای حل بحران مسدود شود.  مسدود کردن راهکار هر چند غلط این موسسات بدون راه حل جایگزین، مسئولانه ارزیابی نمی شود .
 



منبع: تسنیم


دوشنبه 31 فروردين 1394 ساعت 09:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن