واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۴ (۱۶:۱۸ب.ظ)
ايجاد بازارچه ماهي در شهرهاي آذربايجان شرقي موج -مدير امور شيلات و آبزيان سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از ايجاد بازارچه ماهي در شهرهاي اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج،محمد صمد زاده در جشنواره غذاي سالم که با محور مصرف ماهي و آبزيان در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان عجب شير برگزار شده بود با بيان اين مطلب افزود: اين جشنواره با در نظر گرفتن اهميت توليد و مصرف گوشت آبزيان که بيشترين کيفيت و ارزش غذايي را نسبت به ساير فرآورده هاي غذايي دارند با محوريت مصرف آبزيان برگزار شد.
وي با اشاره به اينکه مصرف سرانه ماهي در کشور در سال 1372 کمتر از 100 گرم بود ، اظهار کرد: در حال حاضر مصرف سرانه ماهي کشور 10 کيلوگرم بوده که با مقايسه آن در اتحاديه اروپا با 22 کيلوگرم در سال، تقريباً کمتر از نصف مصرف جهاني مي باشد.
صمدزاده تصريح کرد:با افزايش مصرف سرانه ماهي در سبد غذايي خانوارها،مي توان سطح بهداشت و امنيت غذايي خانواده ها را ارتقاء داده و به بهبود وضعيت انواع بيماريهاي شايع در بين مردم کمک شاياني کرد.
وي با بيان اينکه در شهرستان عجب شير به خاطر وجود قناتها، چشمهزارهاي طبيعي، استخرهاي دو منظوره و آب و اقليم مناسب، شرايط براي توليد گوشت آبزيان بخصوص ماهي قزل آلا بسيار مطلوب است افزود: وجود اين چاه ها ظرفيت خوبي براي افزايش توليد ماهي قزل آلا در مزارع فراهم مي کند.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي استان از توليد 100 تن ماهي قزلآلا در شهرستان عجب شير خبر داد و اضافه کرد: همچنين با توليد در منابع آبي و سد قلعه چاي مجموع توليد شهرستان به 213 تن بالغ مي شود.
وي افزود: داشتن دانش بالا در زمينه توليد و بهرهگيري از فناوريهاي جديد پرورش ماهي قزلآلا از عوامل افزايش توليد اين فرآورده مي باشد.
مدير امور شيلات و آبزيان سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از امضاي تفاهم نامه بين سازمان شهرداريها و دهياريهاي وزارت کشور با سازمان شيلات براي ايجاد بازارچه ماهي درشهرهاي استان با همکاري شهرداري ها خبر داد و با اشاره به ضرورت ايجاد بازارچه محصولات آبزيان در شهرها،افزود: از چالش هاي اصلي جامعه بشري کنوني، تامين امنيت غذايي است و جامعه سالم، پويا و خلاق بايد مواد غذايي مفيد مانند ماهي را در سبد غذايي خود جاي دهد. وي با اشاره به اين که بالاترين نرخ رشد مصرف غذا در کشورهاي مختلف جهان مربوط به آبزيان است،اظهارکرد: توسعه اين بخش و توجه ويژه به ترويج مصرف محصولات آبزي نقش مهمي را در امنيت غذايي جامعه ايفا خواهد کرد.
مدير امور شيلات و آبزيان سازمان جهاد کشاورزي استان با بيان اينکه آموزش تغذيه سالم بايد از دوران کودکي توسط مربيان و خانواده ها انجام شود، ادامه داد: املاح، مواد معدني و وجود امگا 3، ارزش محصولات آبزي را نسبت به ساير محصولات پروتئيني در جايگاه بالاتري قرار مي دهد.
صمدزاده با بيان اين که عجب شير قابليت افزايش توليد محصولات آبزي را دارد، افزود: پرورش محصولات آبزي به عنوان يک شغل در جامعه نهادينه شده و با تحرک بيشتر در امر ترويج مي تواند بسياري از قابليت هاي شغلي را در جامعه نمايان کند.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد کشاورزي استان از توليد آرتميا درحاشيه درياچه اروميه خبر داد و گفت: پرورش آرتميا در عجب شير در زميني به مساحت 80 هکتار و با تخصيص هفت ميليارد ريال اعتبار از سوي ستاد احياي درياچه اروميه راه اندازي مي شود. صمدزاده با اشاره به اينکه در سال گذشته در آذربايجان شرقي حدود 4 هزار و 800 تن محصولات شيلاتي توليد شد، افزود: در اين استان 400 مزرعه ماهي در زميني به مساحت حدود هفت هزار و 500 هکتار فعاليت مي کند.
گفتني است در پايان اين جشنواره از آقايان حسن بلوري، جعفر شهيدي، مهدي نظافت و ناصر رهبري هر کدام با بيش از 10 تن توليد سالانه ماهي قزل آلا به عنوان توليد کنندگان برتر تجليل بعمل آمد.
شايان ذکر است در حاشيه اين جشنواره که مسابقه طبخ ماهي برگزار شده بود خانم ها ياقوتي، سهرابي و محمدي بعنوان نفرات اول تا سوم انتخاب و معرفي شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]