واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی:
دولت برای یکپارچهسازی اراضی خدمات حمایتی میدهد
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی گفت: دولت برای یکپارچهسازی اراضی کشاورزان بستههای خدمات حمایتی پرداخت میکند.
قاسم جعفروند امروز در حاشیه آغاز عملیات یکپارچهسازی در سطح 720 هکتار در اراضی روستای خورشید هشترود در گفتوگو با خبرنگار فارس در هشترود اظهار داشت: بر اساس مفاد آییننامه اجرایی قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی و اقتصادی مصوب سال 1385 دولت خدمات حمایتی برای یکپارچهسازی اراضی ارائه میدهد که کشاورزان باید در فرصت مناسب از این حمایتها استفاده بهینه داشته باشند.
وی افزود: اعطای یارانههای حمایتی و تسهیلات و امتیازات موضوع ماده 3 قانون از جمله ساخت زیر بناهای تولید، تجهیز و نوسازی اراضی، جادههای دسترسی بین مزارع، کانالهای زهکشی، برقدار کردن چاهها و نصب کنتور اندازهگیری و شبکه آبیاری نوین است.
جعفروند گفت: تامین اعتبارات مورد نیاز برای تأمین آب و احداث شبکههای آبیاری و زهکشی در مناطقی که دارای اراضی آبی است توسط وزارت نیرو با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی صورت میگیرد.
جعفروند خاطرنشان کرد: مالکان و بهرهبرداران مشمول این ماده به مدت حداکثر 10 سال از پرداخت آب بها و حقابه معاف خواهند بود.
وی ادامه داد: پرداخت تمام حق بیمه محصولات مشمول بیمه از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی تا حداکثر پنج سال از تاریخ تجمیع از دیگر مزایای یکپارچه سازی اراضی است.
مدیر امور اراضی جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی افزود: اعطای تسهیلات قرضالحسنه و یا تسهیلات 10 ساله با حداقل نرخ بهره بخش کشاورزی زمان دریافت تسهیلات و به میزان قیمت کارشناسی روز اراضی مورد معامله از طریق بانکها و موسسات اعتباری مالی به شرط حفظ کاربری اراضی کشاورزی و رعایت الگوی کشت مورد نیاز منطقه به مدت 10 سال از دیگر اقدامات دولت است که برای یکپارچه کنندگان اراضی انجام خواهد داد.
وی گفت: صدور سند مالکیت رایگان بدون اخذ هرگونه وجه مالیاتی و عوارض توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز امتیازاتی است که دولت در قبال کشاورزانی که اراضی خود را یکپارچه کنند خواهد داد.
مدیر امور اراضی جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی از مزایای این طرح خاطرنشان کرد: افزایش عملکرد در واحد سطح افزایش سطح زیر کشت، افزایش در آمد بهرهبرداران و بهبود سطح زندگی روستائیان، کاهش هزینههای تولید، افزایش سرمایهگذاری برای انجام امور زیربنایی، از بین رفتن مرزهای غیرضروری، کاهش تعداد قطعات پراکندگی اراضی ( آبی و دیم ) – جلوگیری از فرسایش خاک است.
وی کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها، مکانیزه شدن کشاورزی، استفاده از دستاوردها و تجهیزات علمی و فنی پیشرفته، صرفهجویی در مصرف آب، گسترش روحیه تعاون و مشارکت در کشاورزان و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای این طرح بیان کرد.
جعفروند افزود: در حال حاضر عملیات یکپارچه سازی در سطح 720 هکتار در اراضی روستای خورشید شهرستان هشترود به انجام رسیده و در حال طی مراحل اداری تامین خدمات حمایتی دولت است.
وی گفت: 10 هزار و 353 هکتار از اراضی هشترود نیز مستعد تجمیع اراضی هستند که شناسایی شده و در مراحل اولیه بررسی و اقدام است.
جعفروند متذکر شد: در یکپارچه سازی اراضی استان آذربایجانشرقی مقام اول کشوری و شهرستان هشترود نیز مقام اول استانی را دارد. وی یادآور شد: شهرهای اهر، کلیبر، بستانآباد و بناب شهرستانهایی هستند که یکپارچه سازی اراضی در آنها نیز صورت میگیرد.
جعفروند بیان داشت: تمام اشخاصی که قصد تجمیع و یکپارچهسازی اراضی خود را دارند باید به مدیریت جهادکشاورزی ذیربط مراجعه و درخواست خود را همراه با مدارک مالکیت تسلیم کنند.
وی بر ضرورت یکپارچهسازی اراضی کشاورزی تاکید کرد و گفت: آثار زیانبار پراکندگی اراضی کشاورزی باعث میشود تا روند گذار کشاورزی از سنتی به پیشرفته ( صنعتی ) با کندی انجام شود و عدم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و فراهم نکردن تکنولوژی کشاورزی سبب میشود تا بهرهبرداران نتوانند به کشاورزی صنعتی دست یابند کوچک بودن قطعات زمین، اعداد و فاصله بین قطعات و نامنظم بودن شکل آنها، مسائل و مشکلات متعددی را در بهرهبرداری از این قطعات بوجود میآورد.
اسماعیل کریمیاصل مدیر جهادکشاورزی هشترود نیز به خبرنگار فارس در هشترود، چنین توضیح داد: در هشترود 85 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که بیش از 50 هزار هکتار آن با وسعت 15 هکتار است.
وی از اعلام آمادگی جهادکشاورزی هشترود برای همکاری با کشاورزان در خصوص تجمیع اراضی و یکپارچه سازی اراضی خبر داد. انتهای پیام/60012/ذ40
94/01/26 - 12:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]