واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ۵ ميليون نفر دو دفترچه بيمه دارند
رفاهو خدمات- گروه اجتماعي:
معاون وزير رفاه و تامين اجتماعي اعلام كرد: ۵ ميليون نفر از مردم داراي ۲ دفترچه بيمه درماني هستند.
نادعلي الفتپور، با اشاره به جمعآوري اطلاعات بيمهشدگان در بانك اطلاعات ايرانيان، گفت: سوابق بيمهاي، حمايتي و بازنشستگي حدود 64 ميليون ايراني در بانك اطلاعات ايرانيان تجميع شد و همچنين مشخص شد 5 ميليون نفر در كشور بيش از يك دفترچه بيمه درماني دارند.
به گزارش روابط عمومي وزارت رفاه و تامين اجتماعي، طرح بانك اطلاعات ايرانيان در مسير تحقق عدالت اجتماعي و رفع محروميت اقشار آسيب پذير با هدفمند نمودن يارانهها و شناسايي اين قشر در ۲ مرحله اجرايي از تيرماه ۱۳۸۶ آغاز شد كه در مرحله نخست آن با تكميل اطلاعات بيمهاي و حمايتي حدوداً ۶۴ ميليون نفر به پايان رسيد.
در مرحله اول تشكيل بانك اطلاعات ايرانيان و ورود اطلاعات به آن، اطلاعات هويتي، بيمهاي، حمايتي و بازنشستگي ۶ صندوق، سازمان و نهاد از جمله تامين اجتماعي، خدمات درماني، بازنشستگي و بيمه اجتماعي روستائيان و عشاير، كميته امداد و بهزيستي حدود 64 ميليون نفر ثبت گرديده است.
وي افزود: اطلاعات ثبت شده افراد در اين بانك حدود ۹۰ درصد جمعيت كل كشور را شامل ميشود. در مرحله دوم پايگاه، جمع آوري اطلاعات مشمولين ديگر صندوقهاي حوزههاي بيمهاي، حمايتي و امدادي تا پايان تير ماه سالجاري شناسايي و ثبت خواهد شد. مرحله دوم طرح، برنامه ريزي جهت اتصال به ساير پايگاههاي اطلاعاتي كشور بهمنظور شناخت جامع از اقشار كمدرآمد، وضعيت آموزش، اشتغال، بيكاري، دارو و درمان و... است.
به گفته الفت پور، با تكميل شدن بانك اطلاعات ايرانيان، اين بانك مرجع و منبع جامع آماري در برنامهريزيها و سياستگذاريهاي كلان كشور در حوزههاي اجتماعي، اقتصادي و رفاه خواهد بود.خروجيهاي اين بانك در پيشبرد تحقق اهداف و احكام سند چشمانداز مثمر ثمر است.
زيرا به وزارت رفاه و تامين اجتماعي و همچنين دولت و مجلس شوراي اسلامي در تحكيم و اثربخشي طرحها و تحولات اقتصادي در معيشت و نيازهاي مردم به ويژه اقشار محروم و نيازمند با دادن اطلاعات و آمار ثبتي دقيق كمك شاياني خواهد كرد و باعث ميشود تا نظام تصميمگيري براساس اطلاعات و آمار حاصل از پايگاه مزبور، گروههاي هدفرا شناسايي و برايآنان سياستهاي پيشگيرانه، صيانتي و جبراني طراحي و اجرا نمايند.
در حال حاضر يكي از اهداف در دست اقدام وزارت رفاه و تامين اجتماعي، تعيين شاخصهاي حوزه رفاه و تامين اجتماعي كشور است كه بهدنبال كامل كردن اطلاعات اين پايگاه، مطالعاتي براي فرموله كردن شاخصهاي مذكور در بانك اطلاعات صورت گرفته كه پس از تكميل اعلام خواهدشد.
۷۰۰ نفرمبتلا به ايدز تحت پوشش بيمه
مديركل برنامهريزي بيمههاي درماني وزارت رفاه و تامين اجتماعي با استناد به آمار مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: حدود 700 نفر از مبتلايان به ايدز، تحت پوشش بيمه قرار داشته و خدمات مورد نياز را در قالب بسته بيمهاي دريافت ميكنند.
حميد رضا سفاري در گفتوگو با ايسنا، در رابطه با پوشش بيمهاي داروهاي گرانقيمت مبتلايان به HIV / ايدز، تصريح كرد: تعداد محدودي از داروهاي ضدويروس ايدز تحت پوشش بيمه قرار دارد، چرا كه عمده مبتلايان، تحت پوشش برنامههاي مبارزه و كنترل بيماريهاي نوپديد و جديدي هستند كه توسط مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ايجاد و پروتكلهاي علمي خوبي براي اين برنامهها تدوين شده است.
وي ادامه داد: وزارت بهداشت براي ثبت، اداره و درمان مبتلايان به ايدز، مراكز معيني را راهاندازي كرده و مبتلايان ميتوانند، خدمات مورد نياز خود را از اين مراكز دريافت كنند. به گفته مديركل برنامهريزي بيمههاي درماني وزارت رفاه و تامين اجتماعي، افرادي كه در مرحله شش، هفت و هشت HIV قرار دارند، ميتوانند برخي از داروهاي ضدسرطان، سل و آنتي بيوتيك را همانند ساير بيمهشدگان از طريق پوشش بيمهاي دريافت كنند.
اين در حالي است كه تنها اقلام محدود و انگشت شماري از داروهاي ضدويروسي جديد ايدز كه اخيرا وارد بازار شده است، در فهرست اقلام تعهدي بيمه قرار دارد. وي با بيان اينكه براساس مصوبه شورايعالي بيمه، اخيرا 170 تا 180 قلم داروي ديگر به فهرست تعهدات بيمه اضافه شده است، عنوان كرد: بهنظر ميرسد اين داروها، نيازهاي تمامي بيماران از جمله مبتلايان به ايدز را تامين ميكند، چرا كه بيماران HIV نياز خاص و مجزاي دارويي نسبت به ساير بيماران ندارند.
بهعنوان مثال اگر مبتلا به ايدز دچار عفونتهاي باكتريايي شود، ميتواند، آنتي بيوتيكهاي خود را مطابق بسته تعهدي بيمه دريافت كند و يا آنكه اگر در بخش هتلينگ بستري شود، هزينه اين بخش را نيز بيمه ميپردازد. سفاري گفت: همچنين دانشگاههاي علوم پزشكي و وزارت بهداشت نيز رديف اعتباري خاصي براي مبارزه با بيماريهاي نوپديد و بازپديد از جمله ويروس ايدز و انواع مختلف هپاتيت اختصاص دادهاند كه بهنظر ميرسد، براي تامين نيازهاي آنها كفايت ميكند.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا وزارت رفاه و تامين اجتماعي براي پوشش بيمهاي مبتلايان به HIV / ايدز وارد عمل نميشود، اذعان كرد: هر چه پوششهاي بيمهاي بهصورت مجزا از يكديگر و در قالب صندوقهاي متفاوت طراحي شود، توانايي و قدرت صندوق در برآورده كردن نياز بيمهشدگان كاهش مييابد.
از طرف ديگر رويكرد وزارت رفاه به سمت تجميع منابع است، بنابراين در قالب ضوابط و دستورالعملهاي داخلي و بهينه كردن وضعيت صندوقهاي بيمهاي از حيث تعهدات، ميتوان نيازهاي جامعه هدف را بيشتر پوشش داد.
مديركل برنامهريزي بيمههاي درماني وزارت رفاه و تامين اجتماعي تصريح كرد: ايجاد صندوقها با پوشش افراد پرريسك و كم ريسك با اصل بيمه منافات دارد، اما با تقويت بحث كنترل هزينهها براساس حمايتهاي بيمهاي ميتوان، از سقوط فرد به ورطه فقر و بيماري جلوگيري كرد و سپس با توانمندسازي و سوق دادن آنها به سطوح بالاتر سلامت، درآمد و رفاه، مانع از فقير شدن آنها شد.
تاريخ درج: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 16:34 تاريخ تاييد: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 17:19 تاريخ به روز رساني: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 17:01
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]