واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارآفرين برتر : فارغ التحصيلان دانشگاهها بايد مهارتهاي لازم را فرا گيرند
اقتصاد. اقتصادي. جشنواره. كارآفرينان
كارآفرين برترقزوين در سومين جشنواره كارآفرينان برتر ميگويد:براي كار موثر بايد تمام فارغ التحصيلان دانشگاهها از مهارتهاي لازم برخوردار باشند و آنها را بياموزند.
فاطمه نظري خماركي دانش آموخته رشته فيزيك از دانشگاه بينالمللي امام خميني قزوين است و در زمينه طراحي تجهيزات پيشرفته صنعتي و سيستمهاي پيشرفته شهري فعاليت ميكند.
او كه بعنوان كارآفرين برتر استان قزوين در سال ۸۶معرفي شده است ، تاكنون توانسته شش اختراع به ثبت برساند و ۲بار در سالها ي ۷۸و ۸۰ از رييس جمهور وقت به سبب فعاليتهاي پژوهشي لوح تقدير بگيرد.
نظري در زمان حاضر مدير عامل شركت تحقيقاتي كبريا است و با ايجاد اين شركت توانسته براي ۱۳نفر دانش آموخته رشتههاي فني و مهندسي اشتغال مستقيم و براي حدود ۴۰نفر اشتغال غير مستقيم ايجاد كند .
وي ميگويد : در سال ۱۳۸۰موفق شد كه نخستين پروانه پژوهشي در استان قزوين را از طريق وزارت صنايع و معادن اخذ كند.
نظري ديدگاه جالبي در زمينه كارآفريني دارد،او در پاسخ به اين پرسش كه اگر جوان تحصيلكردهاي بخواهد به جاي انتظار براي استخدام ، خود به ايجاد كار بپردازد، چه بايد بكند ؟ ميگويد: قبل از هر چيز دانش آموختگان دانشگاهي بايد مهارتها ي مورد نياز را كه عمدتا ميان رشته اي هستند ، فرا گيرند .
او تاكيد كرد: دانشجوي هر رشته بايد اطلاعاتي از رشتههاي جانبي خود داشته باشد، براي مثال دانشجوي رشته مكانيك بايد اطلاعات عمومي از الكترونيك و كامپيوتر كسب كندو دانشجوي رشته فيزيك بايد مهارتهاي عملي رشتههاي مهندسي را كسب كند و به صورت تجربي نيز انها را ياد بگيرد.
اين كارآفرين،با اشاره به خلاءهاي موجود در نظام آموزشي كشور ميگويد :
نظام آموزشي ما نظامي مبتني بردانش تئوري است و نگاه كاربردي در اين نظام جايگاهي ندارد و اين خلاء به ناچار بايد توسط دانشجويان جبران شود و دانشجويان با درگير كردن خود با پروژههاي عملي در دوره تحصيل مهارتهاي كافي را فرا گيرند.
او ميافزايد: دومين كار اين است كه فارغ التحصيلان نيازهاي اطراف را بشناسند، ببينندجامعه به چه محصولي نياز دارد و يا از طريق ارايه يك ايده نيازهاي جديدي ايجاد كنند .
اين كارآفرين در خصوص موانع كارآفريني ميگويد : موانع كارآفريني در جامعه ما بيشتر موانع فرهنگي و تربيتي است و خانواده و جامعه افراد را كمتر به كارآفريني تشويق ميكنند و همه منتظر استخدام هستند و خانواده ها معمولا براي كمك به فرزندان خود به دنبال يافتن راهي براي استخدام مي باشند .
نظري سپس عدم اعتماد به نفس و عافيت طلبي را از موانع كارآفريني عنوان مي كندومي گويد : كمتر كسي به دنبال ايجاد كسب و كار و پذيرش ريسك مستقل بودن است .
او ميافزايد: ترس و نگراني جامعه و خانوادهها بايد از طريق معرفي الگوهاي موفق كارآفريني از طريق وسايل ارتباط جمعي و تشويق به فعاليت در اين زمينه از بين برود.
نظري ميگويد: دانش آموختگان دانشگاهي در كشور ما با قوانين تاسيس شركت، نظام مالياتي و بيمه و امور ثبت شركتها آشنايي ندارند ، دانشجويي كه فارغ التحصيل ميشود از فضاي كسب و كار دور است .
وي ميگويد: بعد از غلبه بر مشكلات فرهنگي و تربيتي همچنين موانع مالي از چالشهايي است كه كارآفرين بايد آن را از سر راه بردارد.
اين كارآفرين مشكل ارايه تسهيلات از سوي بانكها و تاكيد آنها بر وثيقه هاي سنگين را از عوامل بازدارنده در اين زمينه ميداند و ميگويد: ايده هاي بسيار خوبي داشتيم ، اما چون وثيقه لازم براي ارايه به بانكها را نداشتيم ، حيطه فعاليتهاي خود را محدود كرديم .
نظري ميافزايد: طرحهاي كارآفريني زيادي تهيه شده و در بايگانيها است كه با فراهم شدن فرصت تامين مالي ميتوانند ثروت و اشتغال ايجاد كنند.
مديرعامل شركت تحقيقاتي كبريا ميگويد: براي ايجاد اين شركت از هيچگونه وام و تسهيلاتي استفاده نكرديم و از محل اجراي هر پروژه امكانات اجراي پروژه بعدي را فراهم كردهايم . اكنون در مرحله تثبيت و توسعه فعاليتهاي شركت هستيم و نياز به تسهيلات بانكي داريم .
نظري ميگويد:دنيا به سرعت در حال پيشرفت است و ما فرصت تجربه و سعي و خطا را نداريم ، اگر مركزي وجود داشته باشد كه مهارتها و دانش اوليه براي كارآفريني را آموزش دهد ، بر سرعت كار افزوده ميشود.
او با تاكيد بر لزوم ايجاد مراكزي براي تربيت افراد كارآفرين ميگويد:
كارآفريني هرچند به استعداد و توانايي ذاتي افراد بستگي دارد، اما اكتسابي نيز هست ، اگر ۴۰درصد تواناييهاي مورد نياز براي كارآفريني ذاتي و شخصي باشد ، ۶۰درصد آن اكتسابي است و بايد آموزش داده شود.
نظري در پايان اظهار داشت : سن رابطه مستقيمي با كارآفريني دارد و با بالا رفتن سن ، انسان محتاط تر ميشود و كمتر ريسك ميپذيرد.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 656]