واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: چرا باتریها در سرما خوب كار نمیكنند؟كاهش دما واكنشهای شیمیایی را كندتر میكندهمانطور كه میدانید تولید جریان الكتریكی در یك باتری مستلزم برقراری ارتباط بین 2 قطب مثبت و منفی آن است. به عبارت دیگر هنگامی كه دو قطب مثبت و منفی یك باتری به هم متصل هستند در داخل باتری یك واكنش شیمیایی انجام خواهد شد كه الكترونهای مورد نیاز برای برقراری جریان را تامین خواهد كرد.
به طور كلی با كاهش دما سرعت انجام واكنشهای شیمیایی كاهش خواهد یافت. به همین علت اگر از یك باتری در یك روز سرد زمستانی استفاده كنید در مقایسه با شرایط مشابه در یك روز گرم تابستانی، این باتری شدت جریان كمتری را تولید خواهد كرد.در چنین شرایطی بلافاصله پس از راهاندازی واكنشهای شیمیایی در داخل باتری و تامین الكترونهای لازم برای تولید جریان، دمای محیط به گونهای در روند انجام واكنشهای شیمیایی تاثیر میگذارد كه دیگر باتری نمیتواند شدت جریان مورد نیاز را تامین كند و به نظر میرسد كه باتری دشارژ شده است، اما این در حالی است كه اگر باتری را گرم كنید میتوانید همچنان از آن به عنوان منبعی برای تامین انرژی الكتریكی مورد نیاز خود استفاده كنید. بنابراین برای این كه با چنین مشكلی مواجه نشوید بهتر است پیش از استفاده از باتری شرایطی را فراهم كنید تا از كاهش دمای باتری تا حدودی جلوگیری شود.گاهی در چنین شرایطی پیش از استفاده از باتریها آنها را گرم میكنند. اگر در روزهای سرد زمستان پیش از استفاده از باتریها آنها را گرم كرده و عایقبندی كنید میتوانید مطمئن باشید كه میتوانید از توان الكتریكی آن برای راهاندازی یك سیمپیچ حرارتی استفاده كنید در غیر این صورت پس از مدت زمان كوتاهی متوجه خواهید شد كه این باتری دیگر كار نمیكند و به نظر میرسد كه باتری كاملا دشارژ شده است.
اگرچه دمای محیط میتواند عملكرد باتریها را تحت تاثیر خود قرار دهد، اما عملكرد اغلب باتریها بیش از آن كه تحت تاثیر دمای محیط باشد، به نوع آن باتری و واكنشهای شیمیایی كه در داخل آن انجام میشود بستگی دارد. به عبارت دیگر در شرایطی كه انرژی مصرفی یك وسیله الكتریكی كه از باتری برای راهاندازی آن استفاده شده است در مقایسه با توان نسبی آن باتری كمتر باشد، تاثیر تغییرات دمایی بر عملكرد آن باتری بسیار ناچیز و بیاهمیت خواهد بود.از سوی دیگر وقتی شما از یك باتری استفاده نكنید این باتری با گذشت زمان بتدریج دشارژ میشود. این واكنش شیمیایی نیز تحت تاثیر تغییرات دمایی ایجاد شده خواهد بود. بنابراین باتریهای بدون استفاده در هوای سرد در مقایسه با هوای گرم، با سرعت كمتری بار الكتریكی خود را از دست داده و به اصطلاح دشارژ میشوند. برای مثال برخی از انواع باتریها كه قابل شارژ مجدد هستند در دمای معمولی محیط پس از گذشت مدت زمان 2 هفته از آخرین شارژ بار الكتریكی خود را از دست داده و خالی میشوند. اما اگر آنها را در یخچال قرار دهیم، طول عمر آنها به بیش از 2 هفته افزایش خواهد یافت و این به آن معنی است كه كاهش دما موجب میشود كه تخلیه بار الكتریكی به كندی انجام شود و باتری مدت زمان بیشتری شارژ داشته باشد. منبع:جام جمتنظیم برای تبیان: محسن مرادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]