واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: بذرپاش: از صعود تا سقوط با ....
بخش سیاسی- سال 84 که محمود احمدی نژاد شهردار وقت تهران، برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری کاندید شد یکی از مهمترین شعارهای او جوان گرایی در بدنه مدیران دولت و مدیران اجرایی بود. او این مطلب را به عنوان پاشنه آشیل سایر نامزدها مطرح و موفق شد افرادی چون هاشمی رفسنجانی، قالیباف و لاریجانی را شکست دهد. او پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهوری ایران وعده خود را عملی نمود و سعی کرد کابینه و معاونین جوانتری نسبت به گذشته را به کار گمارد تا این افراد بتوانند ایده های او را عملی سازند.یکی از افرادی که از زمان شهرداری به عنوان رئیس گروه مشاوران جوان شهردار فعالیت می کرد مهرداد بذرپاش بود. بذرپاش در زمان انتخابات جزو حلقه اصلی یاران احمدی نژاد به شمار می رفت و در اکثر مکان ها وی را همراهی می کرد. به عبارت دیگر در واقع بذرپاش نماد جوان گرایی احمدی نژاد در مقابل سایر رقبای انتخاباتی اش محسوب می شد.بذرپاش پس از رسیدن احمدی نژاد به ریاست جمهوری همچنان سمت ریاست گروه مشاوران جوان رئیس جمهور را حفظ کرد. پس از گذشت چندین ماه از آغاز کار دولت محمود احمدی نژاد او در راس فهرست ستاد «رایحه خوش خدمت» برای انتخابات سومین دوره شورای شهر تهران کاندید شد که البته در این راه شکست سنگینی را متحمل گشت. پس از آن وی به سمت مدیرعامل گروه خودرو سازی پارس خودرو منصوب گردید. او که پله های ترقی را به سرعت طی می کرد پس از چندی به عنوان مدیرعامل کارتل بزرگ اقتصادی گروه خودروسازی سایپا انتخاب شد. هفته گذشته نیز منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان که در ماموریت رسمی در سنگال به سر می برد از سمت خود عزل و جای خود را به علی اکبر صالحی داده بودپس از شروع دوره دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد، بذرپاش در اولین سفر استانی هیئت دولت در مشهد مقدس به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان انتخاب گردید که جشنواره ملی جوان ایرانی و طرح گواهینامه ازدواج از جمله کارهای او در این سازمان است. دوران ریاست او بر سازمان ملی جوانان بسیار کوتاه بود و روز یکشنبه –28 آذرماه 89- در جلسه هیئت دولت از سمت خود عزل و حکم مشاور اجتماعی رئیس جمهور برای او ابلاغ شد. اکثر سایت های خبری اختلاف او با اسفندیار رحیم مشایی را دلیل عزل او از سمتش ذکر کرده اند.هفته گذشته نیز منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان که در ماموریت رسمی در سنگال به سر می برد از سمت خود عزل و جای خود را به علی اکبر صالحی داده بود. در رابطه با عزل ناگهانی و خارج از عرف متکی نیز بسیاری از صاحبنظران اختلاف او با رئیس جمهور و رئیس دفترش بر سر مسائلی چون تعیین نمایندگان ویژه و موازی کاری این نمایندگان با دستگاه دیپلماسی را علت اصلی برکناری او می دانند. البته ذکر این نکته لازم است که بحث بر سر تغییر متکی به دلیل روحیه و دیپلماسی آرام او در مقابل دیپلماسی تهاجمی احمدی نژاد از مدت های قبل مطرح بوده است. (در جلسه تودیع او محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور از مطلع بودن متکی از برکناری اش خبر داده بود و گفته بود که وی برای تصدی مسئولیت دیگری با احمدی نژاد مذاکره کرده است. این مطلب از جانب متکی به سرعت تکذیب شد.)بذرپاش چگونه برکنار شد؟
روز یک شنبه: بذرپاش از ساعت 12 روز یکشنبه تا عصر همان روز در کسوت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان در جلسات هیئت دولت شرکت کرد. عصر همان روز بود که منابع خبری داخلی از عزل مهرداد بذرپاش خبر دادند. بلافاصله پس از این خبر احتمال جدی جایگزینی فرحناز ترکستانی معاون دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جای او مطرح شد. (به نقل از عصر ایران)روز دوشنبه: 1- خبر برکناری بذرپاش از ریاست سازمان ملی جوانان تایید گردید و حکم ریاست فرحناز ترکستانی بر این سازمان از سوی احمدی نژاد صادر شد. پس از آن ترکستانی در مصاحبه با یکی از خبرگزاری های داخلی ناتوانی ناشی از کسالت را بهانه قرار داد و ریاست سازمان را نپذیرفت. اما این پایان راه نبود. چرا که او چند ساعت بعد خود را سرباز احمدی نژاد معرفی کرد و ریاست سازمان ملی جوانان را پذیرفت.2- اما نکته ای که بسیار جالب توجه به نظر می رسد سخنان اسفندیار رحیم مشایی، مرد جنجالی و حاشیه ساز دولت نهم و دهم درباره برکناری بذرپاش بود. او اصل برکناری را اشتباه دانست و گفت که بذرپاش خود از سمت ریاست سازمان کناره گیری کرده است. همچنین مشایی اظهار داشت: بذرپاش از دو سال پیش به دنبال کناره گیری از ریاست سازمان ملی جوانان بوده است. این در حالی است که اساسا دو سال پیش بذرپاش، سمتی در سازمان ملی جوانان نداشت و مدیرعامل شرکت سایپا بود!!!ذکر این نکته ضروری است که خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) از برکناری بذرپاش خبر داده بود اما مشایی بر کناره گیری او تاکید می کند. این برکناری بسیار شتابزده و بدون برنامه ریزی صورت پذیرفته است3- اصولا امضای حکمی برای فردی به آن معناست که مذاکرات نهایی قبل از آن صورت گرفته است و فرد مورد نظر برای تصدی سمت هرگونه آمادگی ذهنی و جسمی برای انجام وظایف محوله را دارد. اما این مطلب در مورد رئیس جدید سازمان ملی جوانان صدق نمی کند. غیر منطقی است که با او برای تصدی این سمت توافقات نهایی صورت گرفته باشد اما او پس از صدور حکمش در مصاحبه با خبرگزاری ها از ناتوانی به علت کسالت سخن به میان آورد. بدتر آنکه چند ساعت بعد، ترکستانی خود را سرباز احمدی نژاد می خواند و به یکباره مسئولیت جدید را می پذیرد!4- جدای از بحث عدم هماهنگی با خانم ترکستانی، پس از عزل بذرپاش، احمدی نژاد حکم مشاور اجتماعی خود را برای بذرپاش امضا می کند که تاکنون اخبار بسیار ضد و نقیضی از موافقت بذرپاش مخابره شده است. عدم همخوانی موضع خبرگزاری رسمی دولت با سخنان مشایی، عدم هماهنگی برای احراز پست جدید با ترکستانی و موارد دیگر نشان از آن دارد که این برکناری بسیار شتابزده و بدون برنامه ریزی صورت پذیرفته است.
پس از برکناری بذرپاش یکی از نزدیکان او دلیل این برکناری را اینگونه بیان می کند: «مهرداد بذرپاش، از یاران حلقه نخست احمدی نژاد بود و در دو انتخابات گذشته ریاست جمهوری نیز، نقش بسزایی در پیروزی احمدی نژاد داشت. با این حال، در دوران همکاری وی با دولت های نهم و دهم، اختلافاتی بین او و تیمش، با مشایی و جریانش شکل گرفت که طبق معمول برنده این اختلافات نیز مشایی بوده است، به گونه ای که ابتدا بذرپاش از مدیرعاملی کارتل بزرگ اقتصادی سایپا کنار گذاشته و به سازمان ملی جوانان منتقل شد و در همان اثنا، پنبه حضورش در هیات مدیره سایپا نیز زده شد...در سازمان ملی جوانان نیز، مشایی، سعی در اعمال نظر داشت که همواره با مخالفت های بذرپاش مواجه بود و سرانجام وقتی موضوع به احمدی نژاد منتقل شد، رئیس جمهور در حمایت از مشایی، تصمیم گرفت به حضور بذرپاش در کابینه دهم خاتمه دهد.» (بذرپاش هم برکنار شد، سایت تبیان به نقل از سایت خبری عصر ایران)همچنین سایت خبری جهان نیوز دلیل دیگری برای این برکناری ارائه می کند: «چندی پیش دفتر رییس جمهور به مهرداد بذرپاش پیشنهاد میدهد که به عنوان نماینده سیاست خارجی رییس جمهور در آفریقا فعال شود، که بذرپاش در پاسخ میگوید: این معاونت به معنای کار موازی با وزارت امور خارجه است، و من حاضر نیستم این کار را بپذیرم. اگر میخواهید من در سازمان ملی جوانان نباشم صریح بگویید؛ من هم راضیترم.» (جمله ای که بذرپاش را برکنار کرد، جهان نیوز، 29 آذر)عدم همخوانی موضع خبرگزاری رسمی دولت با سخنان مشایی، عدم هماهنگی برای احراز پست جدید با ترکستانی و موارد دیگر نشان از آن دارد که این برکناری بسیار شتابزده و بدون برنامه ریزی صورت پذیرفته است.در هر صورت، عزل و نصب وزرا و معاونین یکی از اختیارات قانونی رئیس جمهور است که می تواند برای بهره بهتر از امکانات به کار گیرد. اما آنچه که اهمیت دارد این است که در مواردی چون برکناری صفارهرندی، اژه ای، علی احمدی، باقری لنکرانی، متکی و بذرپاش آنچه کارشناسان سیاسی، سایت ها و منابع خبری بر روی آن تاکید دارند وجه مشابه مخالفت این افراد با حضور اسفندیار رحیم مشایی در دولت است.
اگرچه رحیم مشایی در یکی از جلسات خود شدیدا ارتباط عزل و نصب های دولت را با خود تکذیب می کند اما عده ای از سیاستمداران و نمایندگان مجلس از طیف اصول گرایان و صاحبنظران سیاسی بر این سخن اصرار می ورزند. به غیر از سیاستمداران، جمعی از مدافعان ریاست جمهوری احمدی نژاد نیز به این نکته معترض شده اند تا آنجا که سعید حدادیان یکی از معروف ترین مداحان کشور پس از عزل متکی در یکی از جلسات خود از وی درخواست كرد همانطوری كه میتواند یك وزیر را در آن طرف دنیا به راحتی عزل كند، مانند حكم تحریم تنباكو، اقدامی انقلابی كرده و یك یادداشت بنویسد و بگوید: آقای مشائی خداحافظ! (سایت خبری تابناک به نقل از صراط نیوز)سید محمد صادقیگروه جامعه و ارتباطات تبیانتنظیم:مسلم حقیقی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 730]