واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس كميسيون عمران مجلس هفتم:مونوريل يك سيستم حمل و نقل فانتزي است
رئيس كميسيون عمران مجلس هفتم گفت: تاكيد كميسيون عمران مجلس بر آن است كه در درجه اول توجه بر حمل و نقل انبوه باشد يعني با وجود منابع محدود، توسعه زيرساختهاي مترو را در اولويت اول قرار دهيم.
به گزارش خبرگزاري مهر، علي اكبر آقايي در حاشيه مراسم اختتاميه هشتمين دوره كنفرانس مهندسي حمل ونقل و ترافيك اظهار كرد: با توسعه زير ساخت هاي قطار شهري مونوريل تنها مي تواند به عنوان مكمل حمل ونقل براي ما عمل كند زيرا مونوريل يك سيستم حمل و نقل فانتزي است و جزء سيستم هاي انبوه بر محسوب نمي شود و خواه ناخواه مي تواند شبكه را تكميل كند و يك مكمل باشد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر در دنيا غريب به 2 هزار كيلومتر قطار شهري احداث شده و يا در دست احداث است اما مونوريل بيش از 26 كيلومتر در سراسر جهان بيشتر وجود ندارد كه اين امر نشان از آن دارد تمام دنيا هم توجه به سيستم قطار شهري انبوه بر دارد.
رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين مطلب كه چرا با توجه به منسوخ بودن سيستم مونوريل در دنيا، احداث اين سيستم به تصويب رسيده گفت : خيلي از مصوبات در كشور ما وجود دارد كه بايد امكانات اجرايي آن ها براي اجرا فراهم شود مانند مصوبه قانون چهارم توسعه كه براساس آن بايد همه استان ها به قطار شهري مجهز شوند.
وي در مورد اينكه به نظر شما وضعيت خط 8و 9 مترو با توجه به اختلافات دولت و شهرداري تهران بر سر مونوريل چگونه خواهد شد گفت: مشكلات شهرداري و دولت قابل حل است اين مسائل را جدي نگيريد.
وي همچنين در مورد مصوبه اي كه در قانون توسعه حمل ونقل عمومي و مديريت مصرف سوخت مبني بر اينكه شهرداري ها امكان برداشت از صندوق ذخيره ارزي را دارند ، افزود: امكان استفاده از صندوق ذخيره ارزي از امسال براي شهرداري ها مهيا شده و آنها مي توانند از اين امكان ويژه استفاده كنند.
آقايي در مورد اقدامات كميسيون عمران مجلس هفتم در حوزه حمل و نقل عمومي نيز اظهار كرد: آخرين مصوبه اي كه به همت كميسيون عمران صورت گرفت لايحه توسعه حمل ونقل عمومي و مديريت مصرف سوخت بود كه در آن موارد مختلفي از جمله توسعه كلان شهرها در حمل ونقل عمومي، اختصاص اعتباراتي كه بايد ضرورتا از طرف دولت به شهرداري ها كمك شود، استفاده شهرداري ها از تسهيلات و اوراق مشاركت و امكان برداشت از صندوق ذخيره ارزي توسط شهرداري ها در نظر گرفته شد.
به گفته وي مصوبه توسعه حمل ونقل عمومي و مديريت مصرف سوخت مصوبه اي بود كه اين بخش را از تفكر سالانه و بودجه هاي سالانه خارج كرد و به صورت يك قانون دائمي به تصويب رسيد.
رئيس كميسيون عمران مجلس هفتم با تاكيد برآنكه اين مصوبه تا پايان قانون برنامه چهارم توسعه يعني سال 88 قابل اجرا است ، گفت: بر اساس اين مصوبه دولت بايد سالانه 10 هزار ميليارد تومان به حمل ونقل عمومي كمك كند كه 6 هزار ميليارد تومان سهم حمل ونقل برون شهري و 4 هزار ميليارد تومان آن سهم حمل ونقل درون شهري است .
آقايي در ادامه تاكيد كرد: اين مصوبه تا پايان برنامه چهارم توسعه اجرا مي شود كه در واقع همزمان با دوران آغازين فعاليت مجلس هشتم است و پس از آن تلاش خواهد شد نارسايي هاي اين مصوبه قانوني را برطرف كنيم و نقاط قوت آن را تقويت تا در مجموع بتوانيم به توسعه زير ساخت هاي حمل ونقل عمومي دورن شهري و برون شهري و عمران روستايي كمك مهم و همه جانبه اي كنيم.
وي همچنين در مورد عدم پرداخت به موقع يارانه ها توسط دولت گفت: يارانه اي كه ما مصوب مي كنيم بعيد است دولت جلوي آن را بگيرد ولي در مواردي نبود تخصيصات صد در صدي براي كل پروژه ها مشكل آفرين مي شود و در اين ميان تاكيد بر اين است كه پروژه هاي نيمه تمام را تكميل كنيم و مجلس و دولت توجه به اين دارند كه پروژه ها در مدت زمان تعيين شده به بهره برداري برسد.
بر اساس اين گزارش ، رئيس كميسيون عمران مجلس هفتم مي در مراسم اختتاميه هشتمين كنفرانس مهندسي حمل ونقل گفت: حركت همزمان دولت ، شهرداري و بخش خصوصي مي تواند كمك كننده توسعه زير ساخت هاي توسعه حمل و نقل و عمومي باشد اما امروزه با توجه به تفرق در مديريت شهري نتوانستيم زير بناها توسعه حمل ونقل عمومي را به صورت مديريت واحد ايجاد كنيم.
وي افزود: امروزه اگر توسعه اي در غرب صورت گرفته ناشي از توسعه پايدار حمل ونقل عمومي بوده و ايجاد زيرساخت هاي اين امر مهم و در واقع نمي توانيم توسعه و پيشرفت شهري را در نظر داشته باشيم بدون آنكه به توسعه حمل ونقل عمومي توجه كنيم.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]