واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير نفت: سهم توليد صنايع پتروشيمي ايران امسال افزايش مييابد
اقتصاد. نفت و گاز
وزير نفت روز شنبه در مراسم آغاز به كار هشتمين همايش بينالمللي پتروشيمي در تهران گفت: با تحقق برنامههاي توليد سال جاري پيش بيني مي شود كه سهم ظرفيت توليد صنايع پتروشيمي ايران در منطقه از ۲۵به ۲۹درصد برسد.
غلامحسين نوذري با بيان آنكه بررسي عملكرد يكسال گذشته صنعت پتروشيمي نشان دهنده افزايش ظرفيت توليد به ميزان ۹ميليون تن است، گفت: در حال حاضر ظرفيت توليد اين صنعت به ۳۵ميليون تن رسيده است، ضمن آنكه بالغ بر ۳۱ ميليون تن ظرفيت توليد نيز در دست اجرا داريم.
وي پيش بيني كرد: با راه اندازي بخشي از طرحهاي در دست اجرا، ظرفيت توليد صنايع پتروشيمي در پايان سال جاري به حدود ۴۷ميليون تن برسد.
وي با بيان آنكه توليد محصولات پتروشيمي در سال گذشته نيز تا حد مطلوبي افزايش يافت، گفت: توليد اين محصولات با رشدي ۳۳درصدي نسبت به سال ۸۵به حدود ۲۴ميليون تن رسيده است.
وزير نفت تغييرات ايجاد شده در نوع محصولات توليدي اين صنعت را از تحولات بنيادين انجام شده در اين بخش در سال گذشته عنوان كرد و افزود: در سال گذشته سهم توليد محصولات پليمري و پليمرهاي مهندسي در سبد كل توليد محصولات پتروشيمي افزايش يافته است.
وي از تحقق بخش مطلوبي از اهداف بلندمدت صنايع پتروشيمي ايران در شرايطي كه هشتمين همايش بينالمللي پتروشيمي برگزار ميشود، خبر داد و اظهار داشت: همزمان مجموعه عظيمي از امكانات و زيرساختهاي مورد نياز براي جهشي بزرگتر در توليد و فناوري محصولات پتروشيمايي فراهم شده است.
نوذري با بيان آنكه بخش زيادي از موفقيتهاي كسب شده ناشي از توان فني و مهندسي متخصصان ايراني بوده است، گفت: مزيتها و جذابيتهاي تجاري كشور و نيز پتانسيل مطلوب ذخيرهاي منابع هيدروكربوري به ويژه گاز طبيعي يك عامل مهم توليد در اين بخش مطرح بوده است.
به گفته وي، جمهوري اسلامي ايران با تكيه بر ذخاير عظيم گاز طبيعي به ميزاني بيش از ۲۸تريليون مترمكعب و نيز بهرهگيري از مزيت نسبي اين حامل انرژي در بخشهاي توليدي به ويژه در صنعت پتروشيمي، توانسته است برنامه هاي گستردهاي را در چارچوب توسعه صنعت پتروشيمي به اجرا در آورد.
وي گفت: علاوه بر اين، موقعيت ژئواكونوميك و ژئوپلتيك ايران در منطقه و جهان، بهرهگيري از توانمنديهاي نيروي انساني متخصص، بازارهاي داخلي بزرگ و روبه گسترش و زيرساختهاي ارتباطي قوي، جذابيتهاي تجاري و مزيتهاي رقابتي و مضاعفي را براي گسترش سريعتر سرمايهگذاري در صنايع پتروشيمي بوجود آورده است.
وزير نفت اضافه كرد: اين وزارتخانه با پيروي از مفاد اصل ۴۴و چشم انداز ۲۰ساله توسعه كشور، اقدامهاي موثري را در زمينه خصوصيسازي فعاليتها انجام داده و تلاش ميكند تا با تداوم تحولات ساختاري ايجاد شده، مشوقها و حمايتهاي گستردهاي را جهت جذب سرمايههاي خارجي مورد نياز صنايع نفت، گاز و پتروشيمي فراهم آورد.
نوذري گفت: دولت نيز به طور همزمان، توسعه تاسيسات و ذخاير گازي كشور را براي پاسخگويي به تقاضاي داخلي و از جمله تقاضاي فزاينده صنايع پتروشيمي با اولويت ويژه در دستور كار وزارت نفت و شركتهاي ملي نفت و گاز ايران قرار داده است لذا در راستاي تحقق اين هدف استراتژيك، بخش قابل توجهي از توليد گاز طبيعي (قريب ۱۲درصد) و ميعانات گازي توليد (قريب ۴۶ درصد) در افق چشم انداز به صنعت پتروشيمي اختصاص خواهد يافت.
وي واگذاري برخي شركتها و صنايع دولتي فعال در صنعت پتروشيمي براساس اصل ۴۴را يك ضرورت استراتژيك عنوان كرد و افزود: طبق برنامههاي هماهنگ شده با مصوبات هيات دولت و هيات عالي واگذاري سازمان خصوصي سازي، ۲۲شركت در ليست واگذاريها قرار گرفتهاند كه تاكنون سهام شركت ملي صنايع پتروشيمي در سه شركت تابعه به بخش خصوصي واگذار و اقدامهاي لازم جهت واگذاري بقيه در حال انجام است.
وزير نفت اظهار داشت: حضور فعال در بازارهاي بينالمللي ، اشتغالزايي، كسب درآمد در راستاي ياري رساندن به برنامههاي توسعهاي بخشهاي مختلف اقتصاد كلان و در نهايت تسريع فعاليتهاي سازندگي كشور به عنوان جايگزين مناسبي براي درآمدهاي ارزي ناشي از فروش نفت خام و گاز طبيعي از اهم رسالتهاي صنعت پتروشيمي در ايران هستند.
وي در ادامه افزود: ارزش محصولات توليدي صنايع پتروشيمي سال گذشته به ۹ ميليارد دلار رسيد و صادرات اين محصولات نيز با رشدي چشمگير نسبت به سال ۸۵به سطح ۹/۵ميليون تن (معادل ارزشي ۵/۹ميليارد دلار) رسيد.
نوذري اضافه كرد: در بازار داخلي نيز ۶/۴ميليون تن محصولات
پتروشيميايي به ارزش ۳/۱ميليارد دلار عرضه شد كه در مجموع فروش محصولات پتروشيمي از نظر مقدار ۳۱درصد و از نظر ارزش ۴۴درصد نسبت به سال قبل افزايش يافته است.
وي گفت: چشم انداز فعاليتها در صنعت پتروشيمي با توجه خاص به سياستهاي كلي وزارت نفت مبني بر حمايت از فعاليتهاي توسعه اي، ساختار تاثيرگذار بر بنيه اقتصادي كشور، حمايت از توسعه صادرات غيرنفتي، حمايت از صنايع پايين دستيي و نيز در قالب برنامه كلان چشم انداز ۲۰ساله توسعه كشور طراحي و به اجرا گذاشته شده است.
وي بر ضرورت حمايت سياستگذاران و مسئولان صنعت پتروشيمي از سياستها و برنامههاي تعريف شده تاكيد كرد و گفت: وزارت نفت نيز خود را متعهد به حمايت از برنامههاي بلندمدت اين صنعت ميداند.
وزير نفت اضافه كرد: وزارت نفت توسعه ظرفيت قابل فروش صنايع پتروشيمي را تا حد ۷۳ميليون تن در سال ۱۳۹۴براي عرضه محصولاتي به ارزش ۳۰ميليارد دلار عملي دانسته و خود را جهت ايجاد هرگونه تسهيلات مورد نياز براي تحقق اين برنامه متهد ميكند.
نوذري گفت: وزارت نفت معتقد است گسترش نقش بخش خصوصي اعم از داخلي و خارجي براي تحقق اهداف بلندمدت صنايع پتروشيمي امري اجتناب ناپذير است لذا ضروري است تا صاحبان سرمايه و دانش فني با مشاركت با اين صنعت روبه گسترش، زمينه مناسب براي تحقق برنامههاي توسعهاي را فراهم كنند.
وزير نفت از دارندگان منابع ملي و دانش فني دعوت كرد با توجه به سياستها و اهداف يادشده و تسهيلات قانوني در دسترس، امكان سرمايهگذاري مستقل يا مشاركتي در طرحهاي پيش بيني شده در بالادست و پايين دست صنايع پتروشيمي ايران و بويژه در گسترش توليد محصولات پليمري و مهندسي و محصولات مرتبط را مورد ارزيابي قرار دهند.
وي گفت: برآوردهاي انجام شده در خصوص باقيمانده نياز مالي طرحهاي پتروشيمي در برنامههاي توسعهاي پنجساله چهارم و پنجم بالغ بر ۳۰ ميليارد دلار است كه اين منابع مالي ميتواند از طريق مشاركتهاي مالي به تنهايي و يا از طريق مشاركتهاي مالي همراه با همكاريهاي فني از طريق بازارهاي داخلي و خارجي فراهم شود.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]