واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: معاون وزير نفت: صادرات پتروشيمي به 12 ميليارد و 200 ميليون دلار مي رسد
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/05/01
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه ميزان توليد محصولات پتروشيمي از 15 ميليون تن در سال 83 به 37 ميليون تن در سال جاري افزايش مي يابد ، گفت : ارزش كل محصولات توليدي پتروشيمي در آن زمان حدود 4 ميليارد دلار بود كه امسال به 12 ميليارد و 200 ميليون دلار مي رسد.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر غلامحسين نجابت در حاشيه برگزاري نخستين همايش بين المللي پتروشيمي با ابراز اميدواري از اينكه در پايان برنامه پنج ساله پنجم يعني در سال 1394 ميزان درآمد حاصل از توليد محصولات پتروشيمي به 20 ميليارد دلار برسد ، افزود: پيش بيني شده است در اين مقطع زماني بتوانيم در توليد سه محصول اتيلن، متانول و مواد اروماتيكي رتبه نخست منطقه خاورميانه را از آن خود كنيم.
وي خاطرنشان كرد: در زمينه پژوهش، تحقيقات و دستاوردهاي اين بخش نيز در سال 84 تنها يك طرح تحقيقاتي و اختراع به ثبت رسيد كه در سال 86 به 60 اختراع رسيد.
اين مقام مسئول با بيان اينكه هم اينك ايران 24 درصد توليد محصولات پتروشيمي خاورميانه را پس از عربستان در اختيار دارد گفت: 2 و يك دهم درصد كل جهان را ايران توليد مي كند و شركت ملي صنايع پتروشيمي در ميان100 شركت برتر جهان در رتبه پنجاه و ششم قرار دارد.
نجابت تاكيد كرد: طبق سند چشم انداز بايد 35 درصد توليد خاورميانه به ايران تعلق يابد كه در آن زمان عربستان با 33 درصد كل توليد خاورميانه پشت سر كشورمان قرار خواهد گرفت و سهم ايران از توليدات جهاني به 6 و يك دهم درصد خواهد رسيد.
وي درخصوص جذب سرمايه در صنعت پتروشيمي نيز گفت: حركت بسيار خوبي از نظر جذب سرمايه هاي مردمي صورت گرفته است و از بين شركتهاي تشكيل شده در 3 سال گذشته ،40 درصد را مردم به صورت پذيره نويسي و با استقبال بسيار خوب و چشمگير خريداري كردند، 40 درصد ديگر را نيز بخش خصوصي به صورت كلان سرمايه گذاري كرده است و حدود 20 درصد بقيه را شركت ملي صنايع پتروشيمي بنا به شرايط و لزوم موقعيت ها اداره مي كند.
به گفته مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي هيچ يك از طرحهاي برنامه پنج ساله چهارم معطل نمانده و همگي به صورت خصوصي سازماندهي شده است و كارهاي مطالعاتي و مهندسي7 طرح از طرحهاي برنامه پنج ساله پنجم كه از سال 1389 كار اجرايي آن شروع مي شود، آغاز شده است و هم اينك برخي از اين طرح ها با 10 درصد پيشرفت نيز مواجه بوده اند.
نجابت درباره تاثيرتحريم هاي اقتصادي كشورهاي زورگو گفت: صنعت پتروشيمي ايران براي انجام طرحهايش از نظر تامين فناوري و تجهيزات ويژه تاكنون با هيچ محدوديتي مواجه نشده است و از نظر تامين منابع مالي نيز شايد يكي از سازمانهاي ويژه محسوب مي شود كه حتي در سه ماه نخست سالجاري از منابع بين المللي حدود 600 ميليون يورو تامين كرد.
وي با بيان اينكه حدود 27 روز قبل تامين اين ميزان قطعي و بهره برداري از آن اغاز شده است ، گفت : اميدواريم با پشتيباني هاي حساب ذخيره ارزي از بخش خصوصي براي سرمايه گذاري هاي ارزي حتي از برنامه تدوين شده نيز جلوتر حركت كنيم.
نجابت درباره احتمال كاهش گاز به عنوان خوراك صنايع پتروشيمي در فصل سرما و كاهش احتمالي توليد گفت: امسال با به توليد رسيدن فازهاي 6، 7 و 8 پارس جنوبي و راه اندازي فازهاي 9 و 10 پيش بيني مي شود با كمبود گاز مواجه نشويم ضمن آن كه در زمينه نفت و محصولاتي كه از اين ماده به عنوان خوراك توليد مي كنيم نيز مسئله اي نداشته ايم و نخواهيم داشت.
معاون وزير نفت گفت : اميدواريم با تلاش همه جانبه مجموعه وزارت نفت ، سال توليدي بسيار خوبي در انتظارمان باشد.
مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي هدف دولت نهم را گسترش واحدهاي پايين دستي پتروشيمي ، تامين خوراكهاي مورد نياز آنها و در آخرين مرحله گسترش صادرات برشمرد و گفت: تاكنون شركت ملي صنايع پتروشيمي با 34 درصد صادرات ، عنوان نخست صادركننده مواد غير نفتي را در كشور به خود اختصاص داده است و
در زمينه صادرات محصولات صنعتي نيز اين شركت با حدود 45 درصد صادرات رتبه اول ايران را در اختيار دارد.
تصوير با صدا دارد
كد0001/10103/116/65
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]