واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: ابراهيم اميني: مجلس هشتم چندان تفاوتي با مجلس هفتم نخواهد داشت
هرچند لاريجاني از شانس بالايي براي رياست مجلس برخوردار است ولي اين احتمال وجود دارد كه وي را به كنارهگيري مجبور سازند يا رأي نمايندهها به سمتوسويي ديگر جهت داده شود.
آفتاب: ابراهيم اميني، عضو شوراي مركزي حزب اعتمادملي درباره انتظارات جامعه، مردم و نخبگان از مجلس هشتم گفت: «انتظار جامعه از مجلس هشتم و هيات رييسه آن اين است كه شأن و جايگاه مجلس را به نحوي كه قانون اساسي به آن صراحت دارد، حفظ كرده و اجازه ندهند مجلس به هيات رييسهاي مبتلا شود كه در عرصه قانونگذاري و نظارت از اقتدار و توان لازم برخوردار نباشد».
وي در گفتوگو با خبرنگار سياسي آفتاب با تاكيد بر اينكه "عملكرد مجلس هفتم در بعد قانونگذاري و نظارتي محل سوالات جدي است"، گفت: «بسياري از مصوبات مجلس هفتم با بيتوجهي و بياعتنايي دولت نهم مواجه شد ولي مجلس را سكوت فراگرفته بود و كسي دم نزد».
اميني در اينباره افزود: «انحلال سازمان مديريت و برنامهريزي در حالي در دولت نهم صورت گرفت ساختار اين سازمان پيش از اين با ادغام سازمان امور استخدامي و سازمان برنامه و بودجه و طبق مصوبه مجلس شكل گرفته بود و دولت بايد هرگونه تغيير مورد نظر خود را به صورت لايحه به مجلس تقديم ميكرد و تصميم نهايي را مجلس ميگرفت؛ حال آنكه اين اقدام صورت نگرفت».
وي همچنين اظهار داشت: «اين روزها شاهديم كه با دستور رييسجمهور، دوميليارد دلار به ميزان اعتبارات خريد بنزين از خارج از كشور افزوده شده و همچنين ديديم كه رييسجمهور بدون توجه به بودجه مصوب مجلس براي سال 87، لايحه بودجه تقديمي خود را به دستگاههاي
” هرچند لاريجاني از شانس بالايي براي رياست مجلس برخوردار است ولي اين احتمال وجود دارد كه وي را به كنارهگيري مجبور سازند يا رأي نمايندهها به سمتوسويي ديگر جهت داده شود ... “
اجرايي ابلاغ كرده است».
عضو شوراي مركزي حزب اعتمادملي در ادامه گفت: «اين شواهد نشان ميدهد كه مجلس هفتم از شأن و جايگاهي در عرصه قانونگذاري و نظارت برخوردار نبوده و هيات رييسه آن نيز همه ابزارهاي قانوني يك نماينده را براي نظارت بر عملكرد دولت از نمايندگان سلب كرده است».
وي افزود: «در انتخابات مجلس هشتم شاهد بوديم كه علاوه بر اصلاحطلباني كه به اتهام اصلاحطلب بودن ردصلاحيت شدند، بسياري از نمايندگان اصولگراي مجلس هفتم به دليل استفاده از ابزارهاي نظارتي خود در نقد دولت نهم، صلاحيتشان رد شد».
اميني تصريح كرد: «اين مسايل به خوبي بيانگر اين است كه در نگاه آقايان مجلس در رأس امور نيست و دولت نهم با داشتن نيروهاي خود در شوراي نگهبان، به طراحي مجلس هشتم اقدام كرده است».
وي در ادامه پيشبيني كرد كه "مجلس هشتم نيز در بهرهگيري از ابزارهاي نظارتي چندان تفاوتي با مجلس هفتم نخواهد داشت".
اين فعال سياسي اصلاحطلب همچنين با اشاره به گزينههاي مطرح براي رياست مجلس هشتم اظهار داشت: «براي رياست مجلس هشتم علاوه بر حدادعادل، آقاي لاريجاني هم مطرح است كه فراكسيون اقليت و مستقلها و حتي بخشي از اصولگرايان، رأيشان براي رياست مجلس به ايشان است اما بايد توجه داشت كه تصميم درباره رياست مجلس بيرون
” شايد همين ديدگاه باعث شده كه آقاي احمدينژاد كه حدادعادل را رقيب اصلي خود ميداند، رياست لاريجاني را بر مجلس هشتم ترجيح دهد تا به اين شكل رقيب اصلي خود را از گردونه خارج كند... “
از مجلس گرفته ميشود و رأي نمايندهها در آن حداقل اثر را دارد».
وي افزود: «هرچند لاريجاني از شانس بالايي براي رياست مجلس برخوردار است ولي اين احتمال وجود دارد كه وي را به كنارهگيري مجبور سازند يا رأي نمايندهها به سمتوسويي ديگر جهت داده شود».
اميني در ادامه در توضيح اين ديدگاه كه "گرايش اصلاحطلبان به رياست لاريجاني است"، گفت: «در واقع حدادعادل و لاريجاني در نوع تعامل و نگاه به اصلاحطلبان و اقليت تفاوتي با هم ندارند چرا كه آقاي لاريجاني چه در دوران رياست سازمان صداوسيما و چه در دوران دبيري شوراي عالي امنيت ملي گرايشهاي خود را نشان داده و در ابتداي حضور در شوراي امنيت ملي همه تلاش خود را براي زير سوال بردن عملكرد دولت گذشته در موضوع هستهاي به كار برد اما وقتي در عمل با واقعيت مواجه شدند، تغيير موضع داد».
اميني ادامه داد: «اما آنچه در اين ميان مورد نظر و توجه قرار ميگيرد، معادلات سياسي منتهي به رياستجمهوري دهم است».
وي افزود: «حدادعادل به احتمال زياد گزينه اصولگرايان براي رياست جمهوري دهم است و بر اين اساس، نبودن وي در رياست مجلس هشتم ميتواند شانس حضور مستمر وي را در افكار عمومي كاهش داده و انتخابات رياستجمهوري دهم را به نفع جريانات ديگر رقم بزند».
اميني خاطرنشان كرد: «شايد همين ديدگاه باعث شده كه آقاي احمدينژاد كه حدادعادل را رقيب اصلي خود ميداند، رياست لاريجاني را بر مجلس هشتم ترجيح دهد تا به اين شكل رقيب اصلي خود را از گردونه خارج كند».
جمعه 27 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 395]