تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين شما كسى است كه براى زنان خود بهتر باشد و من بهترين شما براى زن خود هستم....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798455199




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

3 بهمن 1388 / 7 صفر المظفر 1431 / 23 ژانویه 2010


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
3 بهمن 1388 / 7 صفر المظفر 1431 / 23 ژانویه 2010
3 بهمن 1388 / 7 صفر المظفر 1431 / 23 ژانویه 2010 1) 3بهمن ماه سال1357هجري شمسي: در آستانه پيروزي انقلاب اسلامي براي جلوگيري ازآشفتگي كميته هماهنگي مركزي در تهران تشكيل شد. اين كميته ازهمه كارمندان و كارگران و ديگرقشرهاي مردم دعوت كرد كه تا تحقيق نظام جمهوري اسلامي به اعتصاب و مقاومت خود ادامه دهند. دراين روزحضرت امام خميني(ره) دراعلاميه‎‏اي شوراي سلطنت را غيرقانوني اعلام كردند. همچنين شهرقم كه درحكومت نظامي بسرمي‎برد ازقواي نظامي و انتظامي رژيم تخليه شد و شهربه طور كامل تحت نظارت مردم قرارگرفت اين امرنويد بخش پيروزي نهايي درآينده‎اي نزديك و تحولي شگرف درتاريخ كشورمان بود. 2) صدور نامه روحانيون مبارز ايران خطاب به كميسيون حقوق بشر (1356 ش): در حالي كه دو هفته از سركوب قيام نوزدهم دي ماه 1356 در قم گذشته بود و رژيم پهلوي قصد داشت با ايجاد اختناق، از گسترش نهضت جلوگيري نمايد، جمعي از روحانيون مبارز، نامه‏اي به كميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال كردند و از اوضاع حاكم بركشور، به شدت انتقاد نمودند. در بخشي از اين نامه با اشاره به شرايط جاري در ايران و ديدار كارتر، رئيس جمهور وقت آمريكا با شاه آمده است: "درشرايطي كه ملل مستضعف جهان، يكي پس از ديگري، آزادي و استقلال خويش را باز مي‏يابند و بندها و زنجيرهاي اسارت و بردگي را يكي پس از ديگري پاره مي‏كنند، حقوق ملت شريف ايران، پايمالِ اغراضِ شوم دودمان ننگين پهلوي شده و هر روز، زنجير اسارت و بردگي را بر دست و پاي ملت ما محكم‏تر ساخته‏اند. با كمال تأسف و تأثّر، كارتر، رئيس جمهور آمريكا، كه خود را مرد صلح مي‏داند و از انسان دوستي سخن مي‏گويد، 35 ميليون جمعيت با شرف و مسلمان را فداي شاه خائن و مزدور و نوكر بي قيد و شرط خود مي‏كند." در اين نامه، سپس به دستگيري روحانيون مبارز توسط رژيم اشاره شد و ضمن گلايه از اسارت آنان در زندان، عنوان گرديد: "همچنين رهبر عالي‏قدر مسلمانان، آيت اللَّه العظمي خميني، متجاوز از چهارده سال است كه به جرم اعتراض به احياي كاپيتولاسيون در ايران و دفاع از حقوق ملت و قوانين حَقّه اسلامي، دور از وطن و در تبعيد به سر مي‏برند و كميسيون حقوق بشر، كوچك‏ترين اقدامي در اين زمينه نكرده است. همچنين اخيراً عده‏اي از روحانيون مبارز از جمله آيت اللَّه عبدالرحيم رباني شيرازي وسيد علي خامنه‏اي و... را به جرم پشتيباني از قائد بزرگ اسلام و دفاع از حقوق ملت، به نقاط بد آب و هوا تبعيد كرده‏اند. آيا كميسيون حقوق بشر از آن چه در ايران مي‏گذرد، آگاه است؟ و آيا در برابر همه آدم‏كُشي‏ها و بيدادگري‏ها، عكس العملي نشان داده است." روحانيان مبارز در پايان نامه خود، خواست‏هاي ملت ايران را در چهارده بند بيان كردند، از جمله: بازگشت سريع امام خميني، قائد بزرگ اسلام؛ آزادي دانشجوياني كه در جريان‏هاي مختلف تهران و شهرستان‏ها دستگير شده‏اند؛ آزادي زندانيان سياسي؛ بازگشت كليه تبعيدشدگان و آزادي اجتماعات و بيان قلم و رفع منع از منابر وعاظ محترم.

3) تشكيل كميته استقبال از حضرت امام خميني (1357 ش): مردم مسلمان ايران كه بي‏صبرانه منتظر ورود حضرت امام خميني به ايران بودند، تداركات لازم را جهت بزرگترين استقبال تاريخ از رهبر انقلاب اسلامي فراهم آوردند. به همين مناسبت ستادي مركب از روحانيون و نمايندگان اقشار مختلف مردم تهران تشكيل شد تا مراسم استقبال را هرچه باشكوه‏تر برگزار كند. در اين ستاد پنجاه هزار جوانِ عاشق امام مسؤوليت حفاظت از جان امام و انتظامات مراسم را به عهده گرفتند. بسياري از مردم نيز از شهرها و روستاهاي مختلف ايران به تهران سرازير شدند تا در مراسم استقبال شركت جويند. از سوي ديگر، پس از تظاهرات گسترده مردم، چهارهزار افسر نيروي هوايي نيز به پشتيباني از مردم مبارز ايران، دست به اعتصاب غذا زدند و خواستار اخراج مستشاران آمريكايي از ايران شدند. 4) درگيري نظاميان طرفدار انقلاب اسلامي و عاملان شاه در بعضي پادگان‏ها و پايگاه‏هاي هوايي (1357ش) 5) تصرف شهر قم توسط مردم انقلابي در آخرين روزهاي عمر رژيم پهلوي (1357 ش)

6) بستري شدن "امام خميني"(رحمت الله علیه) در بيمارستان قلب تهران (1358ش): حضرت امام پس از پيروزي انقلاب اسلامي، بنا به وعده‏اي كه داده بودند، در اسفند 1357 ش راهي قم شده و در آن‏جا اقامت گزيدند. اما در اثر ابتلا به بيماري قلبي، در سوم بهمن 1358، مجدداً به تهران مراجعت كرده و پس از 39 روز مداوا در بيمارستان قلب تهران، ابتدا در منطقه دربند تهران و پس از آن در 27 ارديبهشت 1359، در خانه كوچكي در جماران مستقر شدند.

7) 7صفرسال 128هجري قمري: « حضرت امام موسي كاظم‌ (علیه السّلام)» هفتمين امام مسلمانان و شيعيان جهان دراَبواء ميان مكه و مدينه پاي به عرصه حيات نهادند. دوران زندگي اين امام بزرگواررا مي توان به دو دوره تقسيم كرد. بخش نخست تا 20سالگي امام را دربرمي گيرد و بخش بعدي دوره35ساله امامت ايشان است. عصري كه دوران شكوفايي و گسترش علم و دانش و توسعه روابط اجتماعي با ملتهاي ديگربود. دراين ايام مبارزه استدلالي و اخلاقي با مفاسد رواج يافت و مهم ترازهمه آزادي تفكريكي ازاصول شمرده شد.امام موسي كاظم (علیه السّلام) به تعليم فروع فقه جعفري پرداختند و با بيانات لطيف و روان خويش حقايق ديني و نكات اخلاقي را براي امت خويش آشكارمي ساختند. ازسوي ديگر400فقيه و متكلم را مأموركردند كه اصول مكتب جعفري را به اطراف و اكناف منتشركنند. اقدامات امام موسي كاظم‌(علیه السّلام) هارون خليفه عباسي را دچارهراس ساخت و اين خليفه ستمگرامام هفتم را درزندان مسموم شهيد كرد. مهمترين لقب اين امام هُمام، كاظم به معناي فروخورنده خشم است.

8) 7صفرسال1411هجري قمري: حضرت آيت الله العظمي سيّد شهاب الدّين مرعشي نجفي ازمراجع بزرگ شيعيان جهان بدرود حيات گفت. نَسَب اين عالم بزرگوارباچندين واسطه به امام زين العابدين(علیه السّلام) مي رسد. ايشان پس ازسفربه ايران درسال1342هجري قمري ابتدا درمشهد و سپس درقم حوزه تدريس تشكيل داد و تا پايان عمردرهمين شهرمقدّس مسكن گزيد. آيت الله مرعشي نجفي علاوه برچندين باب مدرسه، كتابخانه عمومي درقم تأسيس كرد كه مهمترين اثرايشان است. اين مركزازجمله بزرگترين كتابخانه هاي جهان اسلام است. ازآثارتأليفي اين عالم بزرگواركتاب «مُلحَقاتُ اِحقاقِ الحَق» را مي توان نام برد كه مستندترين اثري است كه تاكنون درمناقب اهل بيت عليهم السّلام نگاشته اند. 9) تولد ميرزا "محمدعلي معلم حبيب‏آبادي" شاعر و مؤلف بزرگ ايراني (1208 ق) : ميرزا محمدعلي حبيب آبادي متخلص به معلّم، شاعر و مؤلف بزرگ ايراني در حومه‏ي شهر اصفهان متولد شد. وي علاوه بر تحصيل در زمينه‏ي ادبيات به فراگيري علوم رياضي، جبر، هيئت و نجوم نيز همت گماشت. حبيب آبادي بيش از هر چيز به شعر علاقه داشت و از اين رو از دوران جواني به سرودن شعر پرداخت و تخلص او ابتدا آزاد و سپس معلم، بود. ميرزا معلم حبيب آبادي همچنين در زمينه‏ي احوال علما و فضلا تاليفات بسياري دارد كه از آن جمله مي‏توان به مَكارِمُ الآثار و مَقاماتِ معنوي اشاره كرد.

10) 23ژانويه سال1911ميلادي: براثر فعال شدن يك آتشفشان عظيم درفيليپين بيش از3000هزارتن ازمردم اين كشور به خاكسترتبديل شدند. براثراين حادثه علاوه برعدّه بيشماري ازساكنان اين كشور خيل عظيمي ازجانوران و بسياري ازمراتع و جنگلها نابود شدند. اين كوه آتشفشان اسكانداهو نام دارد و هنوزهم فعال است.

11) 23ژانويه سال1919ميلادي: بنيتو موسوليني حزب فاشيست را درايتاليا تأسيس كرد. موسوليني ابتدا روزنامه نگاربود اما بعد ازورود به سياست و تأسيس حزب فاشيست انديشه تجديد امپراتوري روم قديم همواره با او بود و او اين تفكررا ميان اعضاي حزب و طرفداران خود ترويج مي‎كرد. اساس فاشيسم براستقراررژيمي ديكتاتورو ضد پارلماني و دشمني با هرنوع آزادي استواربود. همچنين برخورد اصلي دولتها را با ملتها علت گسترش حوزه اقتدارو تسلط آنها مي‎دانست؛ ازاين رو مبلغ سياست خارجي تجاوزكارانه نيزبود. موسوليني دراكتبرسال1922ميلادي روم پايتخت ايتاليا را تسخيركرد و به مقام نخست وزيري رسيد و ازآن پس درتعقيب هدفهاي خود و حزب فاشيست به تدريج همه كشورها تحت سيطره نظام فاشيستي درآورد. سرانجام جنگ جهاني روم ازسال1943ميلادي موسوليني بدست ميهن پرستان ايتاليايي اسيرو تيرباران شد. 12) وقوع زلزله شديد در چين (1556م): يكي از شديدترين و موحش‏ترين زمين لرزه‏هاي جهان در روز 23 ژانويه 1556م در ايالت شنسي در چين اتفاق افتاد. اين ايالت يكي از پرجمعيت‏ترين ايالات چين بود و از اين رو، خسارات جاني و مالي بسياري بر مردم آن منطقه وارد آمد. اين منطقه روي گسل‏هاي زلزله‏خيز واقع است و زمين لرزه‏هاي شديد در آن جا روي مي‏دهد. در اين زلزله وحشتناك، حدد 850 هزار نفر از مردم اين ايالت، جان خود را از دست دادند.

13) تولد "ماري هانري بيل" معروف به "استاندال"، اديب فرانسوي (1783م): ماري هانري بيل معروف به استانْدالْ، داستان‏نويس فرانسوي در 23 ژانويه 1783م در خانواده‏اي متوسط به دنيا آمد. وي در كودكي مادرش را از دست داد، از اين رو به پدر و نزديكان كه مي‏خواستند جاي مادر او را بگيرند كينه شديد يافت. همين محروميت، موجب سرخوردگي و طغيان روحش گشت، چنانكه محيط شهرستان و طبقات مختلف جامعه و مذهب و سياست، همه مورد نفرت و كينه‏ورزي او قرار گرفت. هانري در نوجواني به تحصيل رياضي پرداخت و پس از ورود به عالم موسيقي و سپس ارتش، وارد دنياي ادبيات شد. وي پس از مدتي كتاب گردش در رم را در 2 جلد نگاشت كه مورد استقبال قرار گرفت. اين كتاب به سبب صحت مشاهده هانري، به ويژه احساس مستقيم نويسنده، يكي از بديع‏ترين و گوياترين آثار زمان شناخته شد. استاندال در سال‏هاي بعد، مسافرت‏هاي متعددي به انگلستان، ايتاليا، اتريش و... كرد و تجارب خود را در كتاب‏هايش مورد استفاده قرار داد. وي در يكي از آثارش به نام زندگي هانري برولار در واقع زندگي خود را به نگارش درآورد. در اين كتاب نه تنها مي‏توان به منابع قصه‏ها، حكايت‏ها و اصول افكار و عقايدي كه در رمان‏هايش وجود دارد پي ببريم، بلكه به قلب و روح و افكار استاندال نيز دست مي‏يابيم. در روش رمان‏نويسي استاندال، وسواس و دقت در كار و وجدان نويسندگي و روح انتقاد هرگز جدا نمي‏شود. وي در برخي آثار خويش، تجزيه و تحليل‏هاي بسيار ظريف و نظرهاي فلسفي، اخلاقي و روحي را در رؤيايي تغزلي قرار داده كه به داستان، حال منظومه‏اي غنايي بخشيده است. از ديگر آثار استاندال، مي‏توان به ژولين سورل، وقايع تاريخي ايتاليا و يادداشت‏هاي روزانه اشاره كرد. ماري هانري بيل سرانجام در 23 مارس 1842م در 59 سالگي درگذشت. 14) تقاضاي صلح فرانسه پس از شكست از آلمان (1871م): در جريان جنگ‏هاي پروس و فرانسه در سال 1870م، پاريس محاصره شد و مح محاصره شهر بيش از چهار ماه به طول انجاميد. مجلس ملي فرانسه كه به شهر "بُردو" نقل مكان كرده بود ناپلئون سوم را كه به اسارت گرفته شده بود از امپراتوري خلع و تي‏ير را بعنوان اولين رئيس جمهور، جمهوري سوم فرانسه برگزيد. پس از آن، در 23 ژانويه 1871م فرانسه از پروس تقاضاي صلح نمود كه و پرداختِ 5 ميليارد فرانك غرامت به پروس را تعهد كرد. در نتيجه اين جنگ‏ها قسمت زيادي از فرانسه به تصرف آلمان درآمد.

15) تعيين شهر "بيت المقدس" به عنوان پايتخت اسرائيل توسط پارلمان اين رژيم (1950م): در 23 ژانويه 1950م پارلمان رژيم صهيونيستي موسوم به كِنِست، شهر بيت المقدس قبله اول مسلمانان را به عنوان پايتخت اين رژيم اعلام كرد. اين تصميم پارلمان رژيمِ اشغال‏گر قدس، خشم اعراب و مسلمانان را برانگيخت. با وجود اين، تلاش‏هاي رژيم صهيونيستي به منظور جلب رضايت ساير كشورها براي به رسميت شناختن بيت المقدس به عنوان پايتخت اين رژيم و انتقال سفارت‏خانه‏هاي آنها به اين شهر، به جايي نرسيد و تاكنون، تل‏آويو، پايتخت رژيم اشغال‏گر قدس شناخته مي‏شود. /خ
#سرگرمی#





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی
uyt


پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن