واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 60 سال همزيستي با 3 بحران كشنده
جهان- قدسنا:
از زمان تشكيل رژيم جعلي اسرائيل در 14 ماه مي1948 مسئله امنيت در صدر فهرست عناصر تشكيل دهنده راهبرد ملي اين رژيم قرار داشته است.
مقوله امنيت با هستي و بقاي رژيم اشغالگر اسرائيل مترادف است، لذا تمام امكانات داخلي و خارجي اسرائيل براي حفظ امنيت سراسري اين رژيم بسيج شده و روند امنيت داخلي و عوامل ذاتي آن پيوسته در حال تغيير؛ تحول و ارتقا يافتن است.
با گذشت 60سال از اشغال سرزمين فلسطين به دست رژيم صهيونيستي، ميتوان اين تهديدها را در 3 عنوان زير مورد بررسي قرار داد:
1 - تهديدات ناشي از مشروعيت نداشتن: بعد از گذشت 60 سال اسرائيل بهدليل ماهيت اشغالگر خود همچنان از سوي اغلب كشورهاي منطقه خاورميانه مورد تحريم و عدمشناسايي است و به همين دليل يافتن همپيمانان وفادار در منطقه در راس سياستهاي خارجي اين رژيم قرار دارد.
نزديكي به تركيه؛ آذربايجان و قطر از جمله تلاشهاي اسرائيل در سالهاي گذشته جهت نيل به اين مقصود به شمار ميرود؛ حضور رجال سياسي كشورهاي مختلف در مراسم مربوط به شصتمين سالگرد رژيم صهيونيستي جزء مهمترين دغدغههاي دولتمردان اين رژيم در حوزه مورد اشاره است.
2 - تهديدات ناشي از موقعيت ژئوپليتيك: امنيت ملي رژيم اسرائيل تحتتأثير منفي عامل جغرافياي سياسي قرار گرفته است؛ فقدان عمق راهبردي قابلقبول براي اسرائيل بهعنوان يك آسيب پذيري راهبردي مطرح است. قلمرو محدود اراضي اشغالي و انزواي جغرافيايي از ديگر مسائل ژئوپليتيكي است كه اسرائيل همواره با آن مواجه بوده و استراتژيهاي انتقال جنگ به خارج از اراضي اشغالي و رفتارهاي هجومي اسرائيل پس از 60 سال به هيچ روي از بار تهديدات مذكور نكاسته است.
اسرائيل شصتمين سالگرد اشغال فلسطين را با نگراني شديد از ناحيه حملات موشكي قسام از نوار غزه و تهديد بزرگي به نام حزبالله در شمال كشور، كه بازخوردي از فشارهاي نظامي و اقتصادي اسرائيل به مرزهاي همجوار است، جشن خواهد گرفت و قطعا ميهمانان دعوت شده به اين مراسم نيز فقدان امنيت لازم در اين كشور را مورد توجه قرار خواهند داد.
از مؤلفههاي ديگر ژئوپليتيك، ميتوان به كمبود منابع، مشكل آبهاي سطحي و آشاميدني اشاره كرد كه سياستهاي كسب منابع انرژي غيرنفتي مانند انرژي هستهاي، تسلط بر بلنديهاي جولان و تماميت طلبي در حوزه منابع آبي درياچه طبريه از نشانههاي تلاش رژيم اشغالگر براي رفع مسائل ناشي از عوامل راهبردي است.
3 - تهديد توازن جمعيتي: تمركز جمعيتي در چند شهر خاص و كمي جمعيت نسبت به دشمنان منطقهاي، عامل ديگري در تزلزل امنيت ملي اسرائيل به شمار ميرود. نزديك به 80 درصد ساختار اقتصادي و جمعيتي اسرائيل در 3 شهر بيتالمقدس، حيفا و تل آويو قرار گرفته است كه با توجه به حساسيت تلفات انساني براي اين رژيم، درصورت تهاجم ضربه شديدي به موجوديت اسرائيل وارد خواهد آمد اما مشكل بزرگتري كه در اين حوزه، امنيت ملي اسرائيل را تهديد ميكند بافت ناهمگون همين جمعيت اندك است.
امروزه با گذشت 60 سال از اشغال فلسطين مسائل و پيامدهاي ناشي از بافت ناهمگون فكري، اجتماعي و اقتصادي اسرائيل كه برخاسته از ماهيت مهاجرنشين جمعيت يهودي است، خود به عامل تهديدآميز جديدي تبديل شده كه راهبردهاي كابينههاي پيشين براي مواجهه با آن تاكنون بينتيجه بوده است.
تمهيدات توسعهطلبانه فوق از زمان استقرار اين رژيم در فلسطين تا به امروز همچنان ادامه دارد، اما اسرائيل امسال در حالي مراسم بزرگداشت شصتمين سالگرد تاسيس غيرقانوني خود را جشن ميگيرد كه نه تنها در تحقق وعدههاي خود به شهروندان يهودي درخصوص ايجاد سرزميني امن و آرام ناكام بوده بلكه بهعلت سياستهاي غاصبانه و توسعه طلبي ارضي اين رژيم، جوي از ترس و ناآرامي از داخل و خارج از مرزهاي اشغالي برجامعه اسرائيل حاكم شده است.
تاريخ درج: 25 ارديبهشت 1387 ساعت 21:19 تاريخ تاييد: 26 ارديبهشت 1387 ساعت 00:47 تاريخ به روز رساني: 26 ارديبهشت 1387 ساعت 00:45
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]