واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دو ميليون نفر از مردم كشور در عرصه توليد فرش دستباف فعاليت دارند
سنندج - خبرگزاري مهر: رئيس مركز ملي فرش كشور گفت: در حال حاضر دو ميليون نفر از مردم كشور در عرصه توليد فرش دستباف فعاليت مي كنند.
به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، مرتضي فرجي ظهر امروز در جشنواره استاني فرش دستباف كردستان اظهار داشت: در حال حاضر دو ميليون نفر از جمعت كشور در زمينه هاي مختلف بافندگي، رنگرزي، مرمت، طراحي، صادرات و ... فرش دست باف در كشور فعاليت مي كنند.
وي ادامه داد: از اين ميان بيش از هشت ميليون نفر از جمعيت كل كشور از اين راه ارتزاق مي كنند كه با توجه به اين آمار بايد توجه به توليد و عرضه فرش در كشور ويژه تر باشد.
معاون وزير بازرگاني افزود: فرش هنري است كه از گذشتگان به دست ما رسيده و همه موظفيم از اين ميراث ارزشمند به بهترين شكل ممكن محافظت و براي ترويج آن از همه امكانات و فضاهاي موجود بهره بگيريم.
فرجي خاطرنشان كرد: ما بايد با حفاظت از اين هنر ارزشمند كه با توجه به نياز بشر در طول زمان دچار تغيير و تحول هاي فراواني نيز شده براي تحويل آن به نسل بعدي برنامه ريزي مدون و خاصي داشته باشيم كه اين مهم جز با بسيج تمامي امكانات كشور امكان پذير نيست.
وي با اشاره به سابقه هنر فرش بافي در كشور عنوان كرد: سابقه صنعت فرش بافي در كشور به سالهاي بسيار دور بر مي گردد كه نمونه آن فرش پازريك است كه بيش از 2500 سال سابقه دارد.
رئيس مركز ملي فرش كشور گفت: صنعت فرش عليرغم اينكه يك مقوله كاملا فرهنگي است ولي با مباحث اقتصادي نيز گره خورده است و امروز امرار معاش بخشي از جمعيت كشور از اين راه تامين مي شود كه بايد برنامه ريزي ها به گونه اي باشد كه ضمن حفظ جايگاه و ارزش فرهنگي و هنري فرش دست باف به مقوله اقتصادي آن هم كاملا توجه شود.
فرجي يادآور شد: صنعت فرش دستباف حتي در مسائل امنيتي نيز رسوخ كرده و قابل بررسي است و با توسعه اين صنعت در روستاها مي توان از مهاجرت مردم به شهرها جلوگيري كرد.
معاون وزير بازرگاني در ادامه به كم هزينه بودن فرش بافي در كشور اشاره كرد و گفت: انجام كار فرش بافي به سرمايه كمتري در مقايسه با ديگر فعاليتها احتياج دارد و با تنها 10 ميليون ريال مي توان يك فرش شش متري توليد نمود كه اين رقم در مقابل ميزان سرمايه ديگر فعاليت ها بسيار ناچيز و اندك است.
وي افزود: فرش محصولي سالم است كه همه تار پود خود را از طبيعت گرفته و با فكر و انديشه انسان ها نيز بي اندازه سازگار است.
رئيس مركز ملي فرش كشور خاطرنشان كرد: 70 درصد مبحث توليد فرش دستباف به كيفيت مواد اوليه آن بستگي دارد كه هر چه كيفيت مواد اوليه بالاتر باشد در نتيجه فرش بافته شده نيز داراي درجه اعتبار بالاتري است.
وي تاكيد كرد: توليد فرش بايد مبتني بر نياز جامعه باشد و توليد كنندگان بايد محصولاتي را توليد كنند كه متناسب با شرايط زماني و نياز بازار باشد كه با توجه به اين سياست صنعت فرش در كشور وارد فاز جديدي خواهد شد.
جشنواره استاني فرش دستباف كردستان به مدت يك روز با معرفي برگزيدگان اين عرصه در سنندج برگزار شد.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]