واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 6 دهه جنايت،60 سال مقاومت/معرفي گروههاي مبارز؛"فتح" و دو رويكرد متفاوت
خبرگزاري مهر-گروه بين الملل: از زمان تاسيس رزيم غاصب صهيونيستي در سال 1948 تاكنون، گروههاي مبارزي در فلسطين شكل گرفته اند كه صرفنظر از اختلاف در رويكرد سياسي در اصل مبارزه با رژيم صهيونيستي با يكديگر هم عقيده بوده و در يك صف واحد قرار دارند؛هر چند در اين ميان، جنبش فتح دو رويكرد متفاوتي را در پيش گرفت.
شكل گيري جنبش فتح:
"فتح" شكل وارونه واژه "حتف" است و اين واژه علامت اختصاري حركه التحرير الفلسطينيه(جنبش آزاديبخش فلسطين) است كه در پايان دهه 50 و آغاز دهه 60 ميلادي و پس از اشغال نوارغزه توسط اسرائيل تاسيس شد.
هسته اصلي اين جنبش به صورت محرمانه در پايان دهه 50 و آغاز دهه 69 در سوريه، لبنان، اردن و چندين كشور منطقه شكل گرفت. طولي نكشيد كه اين جنبش در نوامبر سال 1959 ماهنامه اي را تحت عنوان "فلسطين ما" منتشر كرد كه خواستار تشكيل يك كشور فلسطيني مستقل از رژيمهاي عربي و مخالف قيموميت عربي بر ملت فلسطين بود.
ايده شكل گيري جنبش فتح به تجربه جبهه مقاومت مردمي بر مي گردد و اين تجربه در هم پيماني كوتاه مدت اخوان المسلمين با بعثي هاي سوريه در جريان اشغال نوارغزه در سال 1956 از سوي اسرائيل نمود پيدا مي كند.
"سليم الزعنون" يكي از بنيانگذاران جنبش فتح در اين رابطه مي گويد : اين تجربه كوتاه مدت عامل اصلي شكل گيري جنبش فتح بود. به نحوي كه 12 تن از اعضاي جبهه مقاومت مردمي در غزه جمع شدند و طرحي را براي ساماندهي جبهه اي در فلسطين تدوين كردند كه منجر به شكل گيري جنبش فتح در سال 1961 شد و 35 تا 40 سازمان فلسطيني كه به صورت خودجوش در كويت شكل گرفته بودند به اين جنبش پيوستند.
گردانهاي شهداي الاقصي شاخه نظامي جنبش فتح:
جنبش فتح كه مبارزه مسلحانه به عنوان استراتژي ملت فلسطين را معرفي كرد و بر آن تاكيد داشت در ابتدا نيروهاي العاصفه را به فرماندهي افرادي همچون ياسر عرفات، ابويوسف النجار، ابوعلي اياد، ابوصبري و ابوماهر غنيم بنيان نهاد و به تدريج زمينه براي ظهور شاخه هاي نظامي جديدي همچون الفهر الاسود، صقور فتح، ارتش ملي، گردانهاي العوده و... فراهم شد تا اينكه سرانجام در سال 2000 ميلادي گردانهاي الاقصي تاسيس شد.
گردانهاي شهداي الاقصي داراي شاخه ها و تيپهاي مختلفي همچون گروههاي شهيد ايمن جوده، شهيد خالد حامد، يگان شهيد مجدي الخطيب، نبيل مسعود و... است.
عمده ترين فعاليتهاي نظامي گردانهاي الاقصي:
عمليات استشهادي و حملات موشكي به فلسطين اشغالي از مهمترين فعاليتهاي نظامي اين گردان به شمار مي رود. اين گردان از تاريخ 3/4/2006 تا 30/4/2006 120 موشك از انواع مختلف موشكها از جمله موشك موسوم به شهاب 3، الفاتح ياسر، القعقاع، اقصي 2 و الغدير 2 به سوي اراضي اشغالي پرتاب كرده است.
لازم به ذكر است موشك شهاب 3 تنها يك تشابه اسمي با موشكهاي ايراني است.
"خضر ديان"، "محمد حجازي"، "مصطفي الكحلوت"، "محمود النادي"، "جهاد جحجوح"، "احمد خميس"، "سالم ثابت"، "سعيد الغامودي"، "ياسر الخطيب"، "منذر محسن" و "نافذ ابوالحسن" از جمله فرماندهان نظامي گردانهاي الاقصي به شمار مي روند كه در فهرست ترور رژيم صهيونيستي قرار دارند.
شاخه هاي نظامي گردانهاي الاقصي عبارتند از:
- گردانهاي شهيد ايمن جوده:
ايمن جوده يك مبارز فلسطيني بود كه در تاريخ 20/4/2002 در يك عمليات استشهادي كه منجر به هلاكت شش نظامي صهيونيست و زخمي شدن شماري ديگر شد، به شهادت رسيد. پس از شهادت ايمن جوده اين گردان تاسيس شد.
اهداف اين گروه نيز همچون گردانهاي الاقصي است. اين گروه نيز معتقد است مبارزه مسلحانه بايد تا آزادي كامل اراضي فلسطين و تشكيل كشور فلسطين به پايتختي قدس شريف ادامه پيدا كند.
تمركز برعمليات نظامي بر ضد رژيم صهيونيستي يكي از مهمترين دلايل انشعاب اين گروه از گردانهاي الاقصي به شمار مي رود.
"محمد حجازي" فرمانده نظامي گردان ايمن جوده و "ابوالعبد" سخنگوي آن از اعضاي برجسته اين گردان محسوب مي شوند.
فرسان العاصفه:
"فرسان العاصفه" يكي از شاخه هاي نظامي جنبش فتح در نوارغزه است كه همانند ديگر گروههاي مبارز فلسطين در پي تحقق اهداف و آرمانهاي مشروع فلسطيني ها مي باشد.
"اياد ابوشقفه" فرمانده كل و "ابوعنان" سخنگوي رسمي گروه فرسان العاصفه است.
اين گروه معتقد است هر گونه سازش با رژيم صهيونيستي به ضرر ملت فلسطين است و تا زمان اخراج اشغالگران و آزادي كامل اراضي فلسطين بايد با آنها مبارزه كرد.
هشدار به سرويسهاي امنيتي تشيلات خودگردان فلسطين، شناسايي و مجازات مزدوران و واكنش نسبت به اهمال سران جنبش فتح از مهمترين رويكردهاي نظامي و سياسي اين گروه به شمار مي رود.
گردانهاي شهيد سامي الغول:
گردانهاي شهيد سامي الغول يكي ديگر از شاخه هاي نظامي جنبش فتح است. سامي الغول در يكي از شاخه هاي نظامي محرمانه جنبش فتح مبارزه مي كرد كه در تاريخ 28/3/1993 در يك عمليات بر ضد صهيونيستها به شهادت رسيد. وي علاوه بر مبارزه مسلحانه، مزدوران را تعقيب و مجازات مي كرد.
اين گروه تاكنون چندين حمله موشكي به صورت مستقل يا مشترك با ساير گروههاي مقاومت انجام داده است و عمليات موسوم به آتشفشان مهمترين عمليات صورت گرفته توسط اين گروه است كه در واكنش به ترور نافرجام يكي از فرماندهان نظامي فلسطين صورت گرفت و در تاريخ 12/4/2006 سه موشك توسط مبارزان اين گروه به شهرك صهيونيستي سديروت پرتاب شد.
پايبندي به مبارزه مسلحانه تا بيرون راندن اشغالگران، شناسايي و مجازات مزدوران، عدم اعتماد به رژيم صهيونيستي، عدم دريافت كمكهاي خارجي، تلاش براي مجهز كردن مبارزان به سلاحهاي پيشرفته و فرامنطقه اي شدن جنگ با رژيم صهيونيستي از جمله رويكردهاي نظامي و سياسي گردانهاي سامي الغول به شمار مي رود.
لازم به ذكر است يكي از اهداف گردانهاي سامي الغول، هدف قرار دادن مواضع رژيم صهيونيستي در جهان است. به گونه اي كه اين گردان معتقد است مبارزه بر ضد اشغالگران اسرائيلي بايد در عرصه جهاني دنبال شود.
گردانهاي شهيد احمد ابوالريش(سيف الاسلام):
گردانهاي شهيد احمد ابو الريش يكي ديگر از شاخه نظامي جنبش فتح در نوارغزه است كه پس از به شهادت رسيدن احمد ابوالريش مبارز فلسطيني در تاريخ 28/11/1993 شكل گرفت.
مهمترين فعالتيهاي نظامي اين گردان، پرتاب موشكهايي از نوع صمود 3، هاون و قدس 3 است به اراضي اشغالي و به آتش كشيدن چندين خودروي نظامي صهيونيستها است.
"عمرو ابوسته" فرمانده كل گردانهاي احمد ابوالريش است كه در تاريخ 29/7/2004 به همراه "زكي ابوزرقا" يكي ديگر از فرماندهان نظامي گردانهاي مذكور توسط صهيونيستها به شهادت رسيد. "ابوهاون" نيز سخنگوي تبليغاتي گردانهاي مذكور است.
عدم به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي، تداوم مبارزه مسلحانه، مبارزه با فساد و خيانت، برقراري رابطه با نيروهاي آزاديبخش جهان و اعتقاد به فرامنطقه اي بودن جنگ با رژيم صهيونيستي از مهمترين رويكردهاي نظامي و سياسي اين گردانها به شمار مي رود.
اين گردانها معتقدند همه كشورهاي اسلامي و عربي و تمام جهان بايد براي پيروزي ملت فلسطين و ريشه كن كردن صهيونيسم تلاش كنند.
بايد گفت سران سياسي جنبش فتح و در راس آنها ابومازن، از آرمانهاي اوليه خود كه همان مبارزه مسلحانه براي آزادي فلسطين است، عقب نشيني كرده و رويكرد مذاكرات سازش را در پيش گرفته اند تا به زعم خود، حقوق مشروع ملت فلسطين را بتوانند از صهيونيستها بازپس بگيرند.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 373]