واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخن روز/60 سال پس از اشغال؛ اسرائيل شكننده تر از هر زمان
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : واقعيت آن است كه اسرائيل پس از شصت سال از هنگام تاسيس كه با اشغال توام با خشونت نظامي سرزمين فلسطين بوده است، در سراشيبي قرار گرفته و به سمت فروپاشي حركت مي كند و صداي لرزيدن ستونهاي اين كاخ بلند و امن ادعايي صهيونيستها هر روز شديدتر و بلندتر از پيش شنيده مي شود.
امروز شصت سال از اشغال سرزمين فلسطين توسط صهيونيستها و تشكيل رژيم غاصب اسرائيل مي گذرد. البته سرزمين مقدس اسلامي فلسطين بيش از سي سال پيش از آن در اشغال انگليس استعمار بود كه در اين مدت، زمينه اشغال فلسطين از سوي صهيونيستها را با آوردن يهوديان از اقصي نقاط دنيا به آنجا فراهم كرد.
طبق اعلام مسئولان رژيم صهيونيستي، اين رژيم در نظر دارد به مناسبت شصتمين سال اشغال فلسطين و تشكيل دولت صهيونيستي، مراسم جشني در تمام مناطق صهيونيست نشين فلسطين با دعوت از برخي شخصيتهاي سياسي جهان برگزار نمايند و نمايندگي هاي اين رژيم در كشورهاي مختلف جهان نيز به همين مناسبت برنامه هايي را در نظر گرفته اند.
از جمله شخصيتهايي كه در اين مراسم دعوت شده و اعلام آمادگي كرده اند افرادي چون بيل كلينتون و جرج بوش (روساي جمهور سابق و فعلي آمريكا) و برخي روساي كشورهاي غربي و عربي است. حتي مبارك رئيس جمهور عربي مصر پيشنهاد برگزاري يك نشست ويژه در زمان برگزاري اين جشنواره در "شرم الشيخ" با حضور بوش، اولمرت، ابومازن و عبدالله دوم را داده است.
جداي از اينكه حضور مقامهاي كشورهاي عربي و اسلامي در اين مراسم، خيانت به آرمانهاي ملت فلسطين كه به واقع همان آرمانهاي امت عربي و اسلامي است و اين مقامها بايد در نزد مردم خويش پاسخگوي اين عمل غيراسلامي و غيرملي خود كه به واقع خيانت به ملت خود است، باشند؛ برگزاري اين جشنواره توسط صهيونيستها از ابعاد مختلف قابل تامل است.
واقعيت آن است كه اسرائيل پس از شصت سال از هنگام تاسيس كه با اشغال توام با خشونت نظامي سرزمين فلسطين بوده است، در سراشيبي قرار گرفته و به سمت فروپاشي حركت مي كند و صداي لرزيدن ستونهاي اين كاخ بلند و امن ادعايي صهيونيستها هر روز شديدتر و بلندتر از پيش شنيده مي شود، تحليلگران موارد زير را به عنوان نشانه هاي اين فروپاشي ذكر كرده اند:
1- احساس ناامني و عدم اطمينان سراسر فلسطين اشغالي و صهيونيستها را فرا گرفته و هر روز بر شدت و دامنه اين احساس افزوده مي شود و اين موضوع را آشكارا در سخنان مسئولان صهيونيستي و برنامه هاي آنان مي توان مشاهده كرد. در اين راستا مي توان به سخنان ايهود باراك وزير جنگ اسرائيل در راديو تل آويو اشاره كرد كه گفت : جبهه شمالي براي اسرائيل از حساسيت خاصي برخوردار است و ما درصدد ايجاد بحران نظامي در آنجا نيستيم. همچنين هراس صهيونيستها از حمله به هواپيماهاي اين رژيم كه روزنامه يديعوت آحارونت به آن اشاره كرده است يا كابوس دائمي صهيونيستها از جمله سوريه و يا حزب الله به اسرائيل كه ايهود باراك اين هراس را با توصيه به سوريه و حزب الله براي عدم حمله به اسرائيل نشان داده است.
2- شدت و فراگيري مقاومت فلسطيني عليه اقدام خشونت بار صهيونيستها و به كارگيري ابزار و شيوه هاي جديد مقاومت از سوي فلسطيني ها و ناتواني ارتش در مهار و خاموش كردن قيام ضد صهيونيستي مردم فلسطين، با وجود پيگيري و شدت حملات صهيونيستها به فلسطينيان با همه توان نظامي، حقيقتا صهيونيستها را سرخورده و مايوس كرده است.
3- ورود گسترده جوانان فلسطيني (اعم از زن و مرد) به صحنه مبارزات ضد اشغالگري كه حاكي از تداوم و گسترش اين مبارزات در آينده است. هدف قرار دادن كودكان و نوجوانان توسط صهيونيستها نيز حاكي از اين نگراني آنان است. همچنين شهادت كودكان و نوجوانان فلسطيني خود موج مخالفتهاي ضد صهيونيستي را در سراسر جهان و حتي در ميان صهيونيستها دامن زده است.
4- افزايش مخالفتهاي ضد صهيونيستي در منطقه با توجه به موج بيداري اسلامي كه عقبه حمايتي اسرائيل در منطقه را كه دولت هاي عربي و اسلامي باشند، سخت به چالش كشيده است.
5- كم رنگ شدن و از بين رفتن هراس از اسرائيل و در ميان گروه هاي مقاومت منطقه اي و كشورهاي منطقه و پيدا شدن و افزايش اين احساس كه اسرائيل را مي توان به راحتي در جنگها شكست داد كه اين خود مانع مهمي در پيشبرد سياستها و برنامه هاي اين رژيم در منطقه است.
6- افزايش مخالفتهاي ضد اسرائيلي و از ديگر سو افزايش حمايتها از ملت فلسطين در سطح بين المللي با وجود افزايش موج حمايتهاي ديپلماتيك و رسانه اي در كشورهاي غربي از اين رژيم، مشكل جدي ديگر صهيونيستهاي اشغالگر است.
7- توجه كشورهاي عربي و اسلامي به ظرفيتهاي قدرت خويش در منطقه و اولويت دادن به منافع مشترك اسلامي به دليل احساس خطري كه پيوسته از سوي رژيم صهيونيستي مطرح است. اين امر افزايش همكاري هاي مشترك كشورهاي اسلامي در موضوعات مختلف را به دنبال داشته است.
8- كاهش ورود گروه هاي يهودي از ديگر نقاط جهان به فلسطين مشكل بنيادي اسرائيل به شمار مي رود، زيرا موجوديت اين رژيم بر اساس ورود و اسكان يهوديان تعريف شده است كه اينك اين اساس در حال فرو ريختن است.
9- پيدا شدن شكاف در ميان صهيونيستها كه هر روز بر عمق اين شكاف و شقاق افزوده مي شود از جمله اختلاف ميان ارتش و دولت و عدم اعتماد به ارتش در حفظ امنيت نزد صهيونيستها و همچنين عدم اعتماد مردم به مسئولان و احزاب سياسي از نشانه هاي اين شكاف است.
10- دور شدن صهيونيستها از آرمانهاي اوليه رژيم صهيونيستي و اهميت دادن به منافع شخصي نزد آنان كه اين امر سبب پديدار شدن موج گسترده فسادهاي مالي و اخلاقي در ميان صهيونيستها و به ويژه مسئولان دولتي گشته است.
11- اسرائيل پس از شصت سال هنوز نتوانسته هويت ملي را براي صهيونيستها تعريف كند و اين امر خود نوعي عدم علاقه به برنامه هاي احزاب و مسئولان را در نزد مردم گرد آمده از اقصي نقاط دنيا به وجود آورده است و گروه هاي مردم پيش از آنكه براي خود هويت اسرائيلي و يا حتي يهودي قائل باشند و به هويت ملي كشوري كه از آنجا آمده اند اهميت مي دهند. پيدا شدن احزاب مختلفي مانند روسي تبارها، مجاري ها و ... به واسطه فقدان هويت ملي در جامعه است.
12- پيدا شدن فاصله هاي طبقاتي در ميان صهيونيستها حاكي از تقسيم نادرست منابع و وجود تبعيض شديد در رژيم صهيونيستي است. اين مسئله خود موجهاي اعتراض را برانگيخته است.
13- به چالش كشيده شدن ادعاي پاكي نژاد يهود از طريق جذب يهوديان جديد از كشورهاي اتيوپي، هند، مغرب، چين و ... و طرح ادعاهايي كه اينها از اسباط گم شده بني اسرائيل هستند و اينك پس از قرنها پيدا شده اند و وارد كردن آنها به فلسطين اشغالي تا بحران كاهش جمعيت كه ناشي از عدم استقبال يهوديان اروپا و آمريكا و افزايش خروج يهوديان از فلسطين است، جبران نمايند كه البته اين عدم استقبال براي ورود به فلسطين و افزايش خروج به دليل افزايش مبارزات فلسطينيان و احساس فراگير ناامني گسترده در اين سرزمين است.
14- شدت گيري و دامن گستري موج مخالفتهاي سازمان يافته يهوديان جهان با تفكر صهيونيسم و تشكيل حكومت اسرائيل در فلسطين كه با مباني ديني يهود ناسازگار است، به يك مشكل اساسي براي اسرائيل تبديل شده است.
15- ظهور جرياني در ميان نسل جديد صهيونيستها كه با خشونت اسرائيلي به شدت مختلف هستند و به انحاء گوناگون با سياست ها و برنامه هاي دولت مخالفت مي كنند و منادي همزيستي با فلسطينيان به عنوان شهروند با حقوق مساوي هستند. فرار از خدمت در ارتش كه اخيرا افزايش پيدا كره و يا آتش زدن پرچم اسرائيل توسط جمعي از نظاميان نمونه بارزي از پيدايش جريان ضد دولتي در ميان نسل جوان يهودي در اسرائيل است.
علاوه بر اين از آنجايي كه مقاومت فلسطيني و لبناني در مقابل تهاجم توسعه طلبانه اسرائيل، نقاط ضعف اسرائيل و آمريكا را در منطقه آشكار كرده اند، اين رژيم تلاش دارد با برگزاري اين جشنواره در كنار خريد تجهيزات جديد نظامي از غرب و به ويژه آمريكا و انجام مانورهاي نظامي و بعضا نقض حريم هوايي همسايگان خود و تهديد همسايگان و برخي كشورهاي منطقه، بر نقاط ضعف و چالشهاي موجود در درون خود سرپوش نهاده و خود را همچنان به عنوان يك قدرت مقتدر منطقه اي مطرح نمايند.
حال آنكه شكست چند مرحله اي اين رژيم تنها در برابر جريان مقاومت در لبنان نشان داد كه اين رژيم و حامي اصلي آن يعني دولت آمريكا چقدر شكننده هستند و اگر دولتهاي اسلامي خوب سازماندهي شوند به راحتي نه تنها دشمن را از دستيابي به اهداف خود در تهاجم ناكام مي گذارند، بلكه مي توانند شكست سنگيني را بر آن تحميل كنند.
عقب نشيني نيروهاي اشغالگر از لبنان دو مرحله : مرحله اول پس از اشغال آن از سال 1982 با ضربات سنگين شهادت طلبانه مبارزان لبناني عليه مراكز اشغالگران غربي و صهيونيستي و در مرحله دوم فرار صهيونيستها در سال 1379 از جنوب لبنان است و شكست بزرگ آن در نبرد وعده صادق يا جنگ 33 روزه در سال 1385(جولاي 2006) را مي توان شكست 3 مرحله اي اسرائيل از مقاومت لبناني دانست. همچنين فرار از غزه پس از 38 سال اشغال آن و مقاومت گسترده فلسطينيان در مناطق اشغالي و به ويژه در باريكه غزه با وجود محاصره شديد آن، همه حاكي از قدرت جريان مقاومت و ناتواني و ضعف اشغالگران است
مسئولان رژيم صهيونيستي همانطور كه بسياري از انديشمندان و سياسيون يهودي جهان و رژيم صهيونيستي اعلام كرده اند به خوبي مي دانند كه از اين گونه اقدامات نتيجه اي براي ماندگاري اسرائيل حاصل نمي شود و اين رژيم در سراشيبي سقوط قرار گرفته است و هيچ چيزي نمي تواند آن را نجات دهد؛ مگر تسليم شدن در برابر حق و عدالت و واگذاري حاكميت اين سرزمين به صاحبان اصلي آن.
آنان نيك مي دانند كه اين اقدامات تنها مي تواند اين فروپاشي را به تاخير اندازد كه اين وعده الهي و مكرر شده در تاريخ بشريت است.
-----------------------------------------
"احمد روح ا... زاد" كارشناس مسائل خاورميانه
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]