واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تاكسيهاي خارجي بدون گران شدن كرايه
تاكسي- گروه شهري:
تاكسيهاي خارجي به شهر آمدند كه هم كرايهشان با وجود كيفيت بالاتر از مدلهاي داخلي، افزايشي ندارد و هم تهرانيها چه بخواهند و چه نخواهند پرينت مسافت و هزينه را بايد دريافت كنند.
شايد براي شهروندان كه سالها است به تاكسيهاي فرسوده شهر عادت كردهاند و با اظهار نظرهاي جديد مسئولان دولتي مبني بر اينكه توسعه ناوگان حملونقل عمومي تهران متوقف ميشود، بهطور كلي از حملونقل پايتخت نااميد شده بودند، ورود اين تاكسيها با اين خدمات كمي عجيب باشد اما گويا مديران شهري تصميم دارند حتي بدون حمايت مالي دولت هم حملونقل عمومي تهران را بهبود ببخشند و ورود تاكسيهاي جديد گام اول اين ماجرا است.
گويا مديران شهري برخلاف برخي از مسئولان دولتي هنوز بر اين باور هستند كه ناوگان حملونقل عمومي تهران جوابگوي نياز شهروندان تهراني نيست بلكه درصدد خدمات دهي با كيفيت بهتر هستند؛ چراكه روز گذشته در نخستين گام از اين ماجرا 100 تاكسي خارجي وارد ناوگان حملونقل عمومي شد.
بدين ترتيب شهروندان تهراني از امروز ميتوانند از تاكسيهاي جديدي در شهر استفاده كنند كه با وجود سرويس دهي مطلوبتر و بهتر، هيچ فرقي در نرخ كرايههاي آنها وجود ندارد. البته فعلا از تاكسيهايي كه مدل پروتون هستد 100 خودرو در تهران وجود دارد اما تا چهار ماه ديگر اين تعداد تاكسيهاي پروتون 10 برابر شده و براساس اعلام معاون حملونقل و ترافيك به هزار تاكسي خواهد رسيد.
البته ورود اين تاكسيها هم چندان بدون حاشيه نبود و از ماهها پيش مسئولان وزارت كشور تنها به اين استناد كه كرايه آنها گرانتر خواهد بود و از طرفي اصرار بر اينكه محصولات داخلي كيفيت لازم را دارد با ورود پروتونها به سيستم حملونقل مخالفت ميكردند. اين در حالي است كه معاون ترافيك شهردار تهران، روز گذشته در مراسم ورود نخستين سري از تاكسيهاي پروتون، اعلام كرد كه با وجود اينكه قيمت اين ماشينها چهار برابر قيمت تاكسيهاي فعلي است، از تعرفه مشترك با ساير تاكسيها استفاده ميكنند.
تشكريهاشمي، همچنين با اشاره به اينكه اين تاكسيها بدون درخواست مسافر و در هر شرايطي از تاكسيمتر استفاده كرده و فاكتور ارائه ميدهند، گفت: «ورود تاكسيهاي خارجي، تغيير الگوي ناكارآمد گذشته است كه برخيها در گوشه و كنار اصرار بر تحميل آن به جامعه دارند. اين در شرايطي است كه بايد سيستم حملونقل عمومي پايتخت داراي استانداردهاي بينالمللي باشد.»
براساس طرح شركت وارد كننده پروتون، براي اولين بار در ايران، رانندههاي آموزش ديده پشت فرمان مينشينند. بهصورتي كه تمام رانندههاي اين شركت، به قوانين و حقوق آشنا شدهاند و در دورههاي آموزشي، نحوه خدمت و برخورد با شهروندان را آموزش ديدهاند. اين شركت همچنين از رانندهها بهصورت شيفتي استفاده ميكند تا خستگي ناشي از كار، عامل بروز مشكل در برخورد با شهروندان و يا اخلال در رانندگي نشود.
البته به گفته معاون ترافيك شهردار تهران، اين تاكسيها به تدريج وارد ناوگان حملونقل عمومي شده چنانچه تا پايان شهريور ماه به يكهزار دستگاه افزايش يافته و تا پايان سال اين رقم به پنج هزار دستگاه خواهد رسيد.
مسئولان لطفا با اتوبوس تردد كنند
البته تمام اين امكانات در شرايطي كه همچنان دولت و در راس آن وزارت كشور اعتقادي به بهبود حملونقل عمومي تهران ندارند، شايد چندان هم نميتواند نگرانيهاي شهروندان را از آينده مبهم تهران كاهش دهد. به هر حال وزير كشور به صراحت اعلام كرده كه ديگر بودجه ندارند و سهم تهران از حملونقل عمومي تمام شده است.
مسئولان ردههاي پايينتر اين وزارتخانه هم كه به صراحت گفتند به شهر اتوبوس بيشتري نميدهند؛ البته تشكريهاشميدر اين مراسم با انتقاد از اظهارنظرهاي غيركارشناسي درخصوص مسايل حملونقل عمومي پايتخت كه هر از چند گاهي از سوي برخي مسئولان صورت ميگيرد، از شهروندان خواسته چندان نگران نباشند چون حداقل آنها اعتقادي ندارند كه بايد سرويسدهي به شهروندان را تعطيل كرد و گفت: سهم تهرانيها از آسايش و رفاه بيشتر، تمام شده و همين امكانات فعلي بس است: «مبناي شهرداري تهران در مورد اعداد و ارقام حملونقل، مطالعات كارشناسي شده طرح جامع ترافيك پايتخت است و قصد نداريم پاسخ آقاياني را كه يك شبه اين اعداد و ارقام، برايشان خوابنما ميشود و آمار فعاليتهاي شهرداري را كم و زياد ميكنند، بدهيم.»
هفته گذشته وزارت كشور اعلام كرده بود تهران 7500 اتوبوس دارد و ديگر به اتوبوس اضافي نيازي ندارد اما معاون ترافيك شهردار تهران با ارائه آمار واقعي، نياز شهر تهران را يازده هزار اتوبوس اعلام كرد كه در حال حاضر تنها شش هزار و 500 دستگاه اتوبوس در ناوگان حملونقل عموميشهر تهران وجود دارد.
گويا اظهارات اين مدير و برخي از مديران ديگر در رابطه با عدمضرورت تزريق اتوبوس جديد به بدنه ناوگان اتوبوسراني شهر تهران، گوياي اين مطلب است كه مسئولان دولتي به واسطه آنكه هر روز با سرويس و راننده شخصي در سطح شهر تردد ميكنند، تاكنون متحمل دردهاي قفسه سينه و تن به واسطه فشارهاي شديدي كه در داخل اتوبوسها بر تن مسافران وارد ميشود را تجربه نكردهاند. در غيراين صورت هيچ گاه تصور نميكردند كه وجود 7 هزار و 500 اتوبوس در ناوگان اتوبوسراني به معناي رفاه شهروندان اتوبوس سوار و عدموجود مشكل در اين رابطه است.
آمارهاي موجود حاكي از آن است كه از مجموع هفت هزار و 500 دستگاه اتوبوسي كه ادعاي سرويس دهي آنها به تهرانيها وجود دارد تنها شش هزار و 532 دستگاه توسط شهروندان مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد. اين در حالي است به گفته بيژني 1300 دستگاه اتوبوس عمر بالاي 10، 15، 17 و اندكي بالاي 20 سال را دارند و يك هزار و 600 دستگاه اتوبوس فرسوده متعلق به بخش خدمات و تعميرات و سرويسدهي است ضمن آنكه 7 تا 15 درصد اتوبوسها بهدليل فرسودگي بالا در تعميرگاهها قرار دارند و بخشي از اتوبوسهاي جديد نيز بهعلت مشكلات فني و پايين بودن كيفيت توليد با مشكلات جدي براي آغاز فعاليت خود مواجهاند.
تاريخ درج: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 12:02 تاريخ تاييد: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 13:58 تاريخ به روز رساني: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 13:28
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]